Χριστουγεννιάτικα Σουβέρ από Κεραμικά Πλακάκια


xristougenniatika-souver-apo-plakakiaΓιορτινά, χρηστικά και πολύ εύκολα στην κατασκευή τους μπορούν να γίνουν ένα πολύ όμορφο χειροποίητο δωράκι, όπως και να διατεθούν σε χριστουγεννιάτικες αγορές - Bazaar
ylika-gia-diy-souver-apo-plakakia

Θα χρειαστείτε:
- Απλά λευκά πλακάκια 10χ10cm
- Χαρτοπετσέτες για Decoupage σε γιορτινά σχέδια.
Το καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα το δημιουργούν: Σχέδια σε λευκό φόντο που θα καλύπτουν ακριβώς στο πλακάκι και θα περιλαμβάνουν και περίγραμμα ή κομμένα κομμάτια από τις χαρτοπετσέτες με μορφή "μπορντούρας" που θα χρησιμοποιήσετε μόνο περιμετρικά, αν και βεβαίως η επιλογή του μοτίβου είναι θέμα γούστου.
-Αυτοκόλλητο φύλλο φελλού. Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στρογγυλά αυτοκόλλητα προστατευτικά επίπλων-ντουλαπιών σε μικρό μέγεθος. 

decoupage-se-plakakia
Κόψτε από τις χαρτοπετσέτες τα μοτίβα που θα χρησιμοποιήσετε και κολλήστε τα στο πλακάκι με την βοήθεια της κόλλας και την κλασσική διαδικασία Decoupage
Όταν η κόλλα στεγνώσει εντελώς περάστε 2-3 χέρια προστατευτικό βερνίκι. 
Κόψτε το φύλλο φελλού σε κομμάτια ίδιας διάστασης με τα πλακάκια και κολλήστε τα στην πίσω τους πλευρά. 
souver-apo-plakakia


set-xristougenniatika-souver-apo-plakakia
Δέστε τα πλακάκια ανά 3αδες ή εξάδες με μια όμορφη κορδέλα και προσθέστε στο κέντρο ένα μικρό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό. 
diy-xristougenniatika-souver
xristougenniatika-diy-souver-apo-plakakia
Εκτός από χαρτοπετσέτα, όταν θέλετε το σχέδιο στο πλακάκι να δημιουργεί μόνο περίγραμμα στις 4 πλευρές του,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί και διακοσμητική αυτοκόλλητη χαρτοταινία (Washi ή Masking Tape) με χριστουγεννιάτικα σχέδια σε λευκό φόντο που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη για Κατασκευές. 
Η διαδικασία που θα ακολουθήσετε είναι ακριβώς ίδια και θα χρησιμοποιήσετε και για την ταινία κόλλα, σαν να επρόκειτο για χαρτί, ώστε να σταθεροποιηθεί μόνιμα πάνω στο πλακάκι. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto