Διακοσμητικά Δέντρα από Νομίσματα


Διακοσμητικά τοίχου - κάδρα σε σχήμα δέντρου, που μπορούν να πάρουν την όψη χαλκογραφίας, δημιουργημένα από νομίσματα και χαρτοπολτό.  


Θα χρειαστείτε: 
- Χάλκινα κέρματα
- Καμβά Ζωγραφικής ή Ξύλο
- Έτοιμο Χαρτοπολτό
Μπορείτε φυσικά και να φτιάξετε χαρτοπολτό, απλά με τον έτοιμο η όλη διαδικασία είναι κατά πολύ απλούστερη και γρηγορότερη
- Ακρυλικά Μεταλλικά Χρώματα (μαύρο, χρυσαφί ή μπρονζέ) και μπρονζέ ή χρυσαφί Πατίνα

- Πιστόλι Σιλικόνης


Ξεκινείστε με το βάψιμο του καμβά ή του ξύλου που θα χρησιμοποιήσετε. 
Περάστε με πινέλο αρχικά το μαύρο χρώμα, με ένα πανάκι ή σφουγγάρι αφαιρέστε την μεγαλύτερη ποσότητα μπογιάς και κάντε ακριβώς το ίδιο με χρυσαφί ή μπρονζέ απόχρωση. Ο στόχος είναι το τελάρο να αποκτήσει μια ανομοιόμορφη ανά σημεία μαυροχάλκινη όψη που θα δημιουργεί αντίθεση κυρίως με την απόχρωση των νομισμάτων. 
Αναμείξτε τον χαρτοπολτό με νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του για να δημιουργήσετε τον κορμό του δέντρου.
Πλάστε τον χαρτοπολτό σε στενές λωρίδες διαφορετικού μήκους, σχηματίστε με αυτές το κάτω μέρος του κορμού και τα κλαδιά και με τα χέρια σας ή την βοήθεια ενός αιχμηρού αντικειμένου δημιουργείστε στην επιφάνειά τους ανομοιομορφίες και "σκαψίματα" ώστε το σύνολο να αποκτήσει όσο πιο πειστική όψη φυσικού κορμού.
Αφήστε τον χαρτοπολτό να στεγνώσει (24-48 περίπου ώρες, ανάλογα με τις προδιαγραφές που αναγράφονται στην συσκευασία), κολλήστε τον με το πιστόλι σιλικόνης στο κέντρο του καμβά και βάψτε τον με μαύρο και χρυσαφί - μπρονζέ χρώμα ώστε να αποκτήσει λίγο πιο έντονη χρωματικά αλλά ομοιόμορφη όψη με το σύνολο του καμβά.  
Ο κορμός μπορεί να δημιουργηθεί και με έτοιμο πηλό, γύψο ή πάστα διαμόρφωσης, ανάλογα με τι σας αρέσει ή σας εξυπηρετεί περισσότερο, απλά ο χαρτοπολτός είναι ευκολότερο να "δουλευτεί" με τα χέρια σας όσο χρόνο χρειάζεστε έως να αποκτήσει την όψη που θέλετε χωρίς να στεγνώνει. 
Εναλλακτικά μπορείτε να τον δημιουργήσετε και με στριφτό σύρμα.

Πλύντε με χλιαρό νερό και σαπούνι τα νομίσματα που θα χρησιμοποιήσετε και αφού στεγνώσουν περάστε κατά τόπους, την όψη που θα είναι εμφανής στην κατασκευή, με την πατίνα.
Κολλήστε τα με το πιστόλι σιλικόνης πάνω στο καμβά σε σχηματισμό που να προσομοιάζει με φύλλωμα δέντρου, φροντίζοντας το ένα να επικαλύπτει το άλλο.  
Αφού συνθέσετε πάνω στο βαμμένο τελάρο όλα τα στοιχεία, με πινέλο ή  σφουγγαράκι, ξαναβάψτε ή τονίστε με τα χρώματα ή και την πατίνα σε όποια σημεία νομίζετε πως χρειάζεται, ώστε το σύνολο να έχει όσο πιο ομοιόμορφη  και "δεμένη" χρωματικά όψη. 
H τελική μορφή μιας τέτοιας κατασκευής μπορεί ασφαλώς να αποκτήσει πολλές διαφορετικές όψεις ανάλογα με τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε, το σχήμα-μέγεθος του κορμού, την διάταξη και τον αριθμό των νομισμάτων, την προσθήκη μεταλλικών στοιχείων εκτός των κερμάτων κλπ. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto