8 Τρόποι για να φτιάξετε DIY Τραπέζια από Ξύλινα Σκαμνάκια

Οι μετατροπές - αλλαγές χρήσης επίπλων είναι από τις δημιουργικές DIY κατασκευές και όταν πρόκειται για έπιπλα μικρής επιφάνειας όπως τα ξύλινα σκαμπώ η όλη διαδικασία είναι ακόμη πιο απλή. 


Στην πραγματικότητα ένα απλό ξύλινο σκαμπώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραπεζάκι ακόμη και χωρίς καμιά μετατροπή, όμως είναι πολύ εύκολο να του δώσετε εμφάνιση κανονικού βοηθητικού τραπεζιού με πολλούς γρήγορους τρόπους. 
Με κομμάτια ξύλου κομμένα στις ανάλογες διαστάσεις που απλώς θα κολλήσετε με ξυλόκολλα ή θα βιδώσετε στο κάτω τμήμα ενός ξύλινου σκαμπώ πολύ εύκολα θα δημιουργήσετε ένα τραπεζάκι ή κομοδίνο με 1-2 ράφια. 
Ένας επίσης πολύ καλαίσθητος και ιδιαίτερος τρόπος για να δημιουργήσετε ραφάκια σε ένα ψηλό σκαμπώ είναι με σκοινί - σπάγγο σε φυσική απόχρωση.
Απλώς τυλίξτε το σκοινί γύρω από τα ξύλα του σκαμπώ και κολλήστε γερά τις άκρες με πιστόλι σιλικόνης ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης. 

Από τις πιο εντυπωσιακές και ιδιαίτερα χρηστικές αλλαγές χρήσης σε ψηλά σκαμπώ είναι η μετατροπή τους σε ...γραφείο - πάγκο εργασίας. 
Θα χρειαστεί απλώς να τα χρησιμοποιήσετε σαν ...πόδια του επίπλου και να βιδώσετε στο επάνω μέρος τους μια ξύλινη επιφάνεια που μπορεί να αποτελείται ακόμη και από απλές σανίδες.
Για την συγκεκριμένη χρήση κατάλληλα είναι και τα μεταλλικά ψηλά σκαμπώ που θα βρείτε στην αγορά, ενώ φυσικά τόσο τα πόδια όσο και η κεντρική επιφάνεια ενός τέτοιου DIY γραφείου μπορούν να βαφτούν με βερνίκι ξύλου ή χρώμα σε όποια απόχρωση θέλετε. 
Τα κλασσικά και ιδιαίτερα οικονομικά στρογγυλά σκαμνάκια με τα καμπυλωτά πόδια είναι από τα έπιπλα που μπορούν πραγματικά να ...μεταμορφωθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Ο πιο απλός είναι να αντικαταστήσετε την κεντρική τους επιφάνεια με ένα όχι στρογγυλό και μεγαλύτερου μεγέθους ξύλο, δημιουργώντας έτσι από ένα σκαμνάκι ένα πολύ πρακτικό βοηθητικό τραπεζάκι για κάθε χρήση. 

Μια επίσης εντυπωσιακή DIY μετατροπή για σκαμνάκια αυτής της μορφής είναι το βίδωμα των ποδιών από την ανάποδη πλευρά τους, έτσι ώστε το καμπύλο τμήμα να ακουμπά στο δάπεδο. 
Για να στερεώσετε τα πόδια μεταξύ τους, στο κάτω κεντρικό μέρος, θα χρησιμοποιήσετε απλές μεταλλικές γωνιές που στο τελικό στάδιο της κατασκευής θα βάψετε στην ίδια απόχρωση με το τραπεζάκι. 

Με δύο τέτοια ξύλινα σκαμνάκια και σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολύ πρακτικό τραπεζάκι-κομοδίνο με δύο επίπεδα.
Θα χρειαστεί μόνο να προσαρμόσετε - βιδώσετε  πάνω στα πόδια και την κεντρική  επιφάνεια του 2ου σκαμπώ.  

Δημιουργείστε ένα ιδιαίτερα λειτουργικό και εύκολα μετακινούμενο βοηθητικό τραπεζάκι για το καναπέ, για χρήση laptop κλπ.
Ενώστε - βιδώστε μεταξύ τους τα καμπυλωτά πόδια ενός στρογγυλού σκαμπώ με τρόπο που να σχηματιστεί μια σταθερή βάση στο επάνω μέρος της οποίας θα βιδώσετε την κεντρική επιφάνεια του σκαμνιού.
Ανάλογα με το ύψος που θέλετε να έχει μια τέτοια κατασκευή μπορείτε να προσθέσετε στο κάθετο μέρος στήριξή της ένα απλό ξύλινο πηχάκι-δοκαράκι ίδιου πάχους με εκείνο των ποδιών του σκαμπώ. 

Ο πιο απλός τρόπος για να φτιάξετε ένα βοηθητικό τραπεζάκι από απλά στρογγυλά σκαμπώ κάθε τύπου είναι να προσαρμόσετε στην κεντρική τους επιφάνεια έναν μεταλλικό δίσκο.
Επιλέξτε ένα όμορφο δίσκο με διάμετρο μεγαλύτερη από την επιφάνεια του σκαμπώ και κολλήστε τον με πιστόλι σιλικόνης ή ισχυρή κόλλα. Για πιο ελαφρές ή κατασκευές αυτής της μορφής που δεν θέλετε να έχουν μόνιμο χαρακτήρα ο δίσκος μπορεί να κολληθεί πάνω στο σκαμνάκι και με κολλητική ταινία διπλής όψης. 


Ενδεικτικές Προτάσεις Αγοράς για τα Υλικά της Κατασκευής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ