Πως θα δημιουργείστε εντυπωσιακές διακοσμήσεις με απλά Γυάλινα Αντικείμενα


Εκμεταλλευθείτε την διαφάνεια του γυαλιού, εξαιτίας της οποίας τα γυάλινα αντικείμενα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητα και ταιριαστά σε κάθε χώρο και διακοσμητικό ύφος χωρίς ταυτόχρονα να προσθέτουν στο σημείο που θα τα τοποθετήσετε επιπλέον χρώμα και δημιουργήστε με πολύ απλούς τρόπους εντυπωσιακά διακοσμητικά και συνθέσεις με γυάλινα σκεύη - αντικείμενα καθημερινής χρήσης. 

Τα κολωνάτα ποτήρια κάθε μεγέθους, τοποθετημένα κανονικά ή ανάποδα, μπορούν πανεύκολα να μετατραπούν σε εξαιρετικής αισθητικής κηροπήγια. 
Συγκεντρώστε μερικά ποτήρια σε έναν δίσκο ή τοποθετείστε τα όλα μαζί πάνω σε μπουφέ, τραπέζια κονσόλες, την τραπεζαρία σας ή το τραπεζάκι του καθιστικού  μαζί με απλά λευκά ή παλ αποχρώσεων κεράκια.
Κρυστάλλινα σκαλιστά όπως και ιδιαίτερου σχήματος ποτήρια όπως πχ της σαμπάνιας αλλά και μπωλ παγωτού σε σχήμα ποτηριού, είναι από τα καταλληλότερα για την συγκεκριμένη χρήση.
Μεμονωμένα παλιά ποτήρια με περίτεχνα σχέδια μπορείτε να ...ανακαλύψετε και σε καταστήματα παλιών - μεταχειρισμένων ειδών και είναι ιδανικά για τέτοιου είδους συνθέσεις.

Τα επιπλέοντα κεράκια, που θα βρείτε σε καταστήματα με διακοσμητικά για το σπίτι, είναι ένας ακόμη τρόπος για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές συνθέσεις με κεριά και κολωνάτα ποτήρια. Απλώς γεμίστε τα ποτήρια με νερό και τοποθετείστε τα κεράκια.
Συνήθως και όλα τα καλής ποιότητας ρεσώ επιπλέουν στο νερό. 


Δημιουργείστε εξαιρετικά ιδιαίτερα και minimal αισθητικής κηροπήγια με απλά γυάλινα μπουκάλια.
Γεμίστε τα μπουκάλια με νερό, τοποθετείστε στο εσωτερικό τους πράσινα κλαδάκια από οποιοδήποτε φυτό και στερεώστε ένα ψηλό κερί στο στόμιο.
Είναι μια πολύ όμορφη και πανεύκολη "κατασκευή" για την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά γυάλινα μπουκάλια διαφορετικού ύψους ή και γυάλινες καράφες τοποθετώντας-στερεώντας στο στόμιο ένα κεράκι ρεσώ. 

Κλαδάκια από Φτέρη, Κισσό ή Πόθο θα μείνουν για μεγάλο διάστημα ολοζώντανα αν τα τοποθετήσετε σε γυάλινα μπουκάλια - στενά βάζα όχι με τον κλασσικό τρόπο αλλά βυθισμένα ολόκληρα μέσα στο νερό, πολύ συχνά δε μετά κάποιες μέρες θα βγάλουν ρίζες και μπορείτε να τα μεταφυτέψετε σε κανονικά γλαστράκια.
Διακοσμητικά αυτής της μορφής με φυτά τοποθετημένα στο εσωτερικό γυάλινων μπουκαλιών μπορείτε να δημιουργήσετε και με αποξηραμένα λουλούδια, χωρίς φυσικά να προσθέσετε νερό. 


Τοποθετείστε σε άδεια γυάλινα μπουκάλια κρασιού ψηλά κεριά και σε όχι εντελώς κάθετη θέση. Αν το κερί έχει μια ανεπαίσθητη κλίση καιγόμενο θα κυλά πάνω στο μπουκάλι δημιουργώντας εντυπωσιακά ...κέρινα σχέδια. 

Οι μεγάλου μεγέθους γυάλες με στόμιο - νταμιτζάνες είναι από τα πιο όμορφα γυάλινα αντικείμενα για διακόσμηση τοποθετημένες είτε πάνω σε έπιπλα είτε και απευθείας στο δάπεδο -ανάλογα με το μέγεθός τους- και ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να τους δώσετε ακόμη πιο εντυπωσιακή όψη είναι απλώς να τις γεμίσετε με μια σειρά ...φωτάκια led.
Xρησιμοποιείστε φωτάκια σε σύρμα χαλκού με λευκό θερμό φως και αφήστε ένα τμήμα τους να περισσεύει και έξω από την γυάλα. 
Τα βοηθητικά - διακοσμητικά φωτιστικά από απλά γυάλινα μπουκάλια αποκτούν πολύ πιο επιμελημένη όψη, χωρίς ένα τμήμα του καλωδίου να βρίσκεται έξω από το μπουκάλι, αν χρησιμοποιήσετε τους διακοσμητικούς φελλούς με ...ενσωματωμένα led μπαταρίας. Οι μπαταρίες βρίσκονται μέσα στον "φελλό" ενώ στην πίσω πλευρά του επάνω μέρους του υπάρχει πολύ μικρός διακόπτης για να άνοιγμα-κλείσιμο των led. Θα τους βρείτε εδώ


Ένας τύπος μπουκαλιού που επίσης μπορεί να αποκτήσει πολύ εντυπωσιακή όψη αν τοποθετήσετε στο εσωτερικό του led μπαταρίας είναι οι καράφες κρασιού-ποτού με πώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυστάλλινα κομμάτια που ήδη διαθέτετε ή γυάλινες μπουκάλες με σκαλιστά σχέδια που θα βρείτε σε οικονομικές τιμές σε όλα τα καταστήματα ειδών σπιτιού.

Οποιοδήποτε μικρό ή μεγαλύτερο ποτήρι-βάζο με λουλούδια μπορεί επίσης να αποκτήσει εξαιρετική ...φωτεινή εμφάνιση.
Απλώς τοποθετείστε τα λουλούδια σε ένα μικρότερο γυάλινο βάζο με νερό το οποίο θα ακουμπήσετε μέσα σε ένα μεγαλύτερο και προσθέστε μια σειρά led μπαταρίας. 

Αν σε κάποιο σημείο του σπιτιού υπάρχει καθρέφτης πίσω από έναν μπουφέ, τραπέζι, ράφι κλπ. συγκεντρώστε εκεί κάθε μορφής συνθέσεις με γυάλινα κηροπήγια. Η διαφάνεια του γυαλιού συνδυαστικά με την αντανάκλαση των κεριών στον καθρέφτη θα δημιουργήσει μια πολύ όμορφη εικόνα, ειδικά αν στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει άλλου τύπου έντονος φωτισμός.  

Τέλος, αν διαθέτετε κλασσικά ασημένια ή και γυάλινα κηροπήγια πολλών θέσεων  μπορείτε να τους δώσετε πολύ πιο εντυπωσιακή μορφή αν αντί για ψηλά κεριά χρησιμοποιήσετε μικρά και χαμηλά κηροπήγια ή στενά γυάλινα ποτηράκια και ρεσώ. Φροντίστε απλά το μέγεθός τους να ταιριάζει απόλυτα στο κηροπήγιο ώστε να είναι σταθερά χωρίς τον κίνδυνο να πέσουν και αν χρειάζεται χρησιμοποιήστε διάφανη κολλητική ταινία διπλής όψης για να τα σταθεροποιήσετε πάνω στο κηροπήγιο. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto