Πολύχρωμα Γλαστράκια με Ethnic σχέδια


To Ethnic είναι ένα απόλυτα ταιριαστό ύφος και για καλοκαιρινές διαμορφώσεις  εξωτερικών χώρων και οι μικρές ή και μεγαλύτερες γλάστρες σε αυτό στο στυλ θα διακοσμήσουν πολύ καλαίσθητα όποιο σημείο του μπαλκονιού ή του κήπου σας τις τοποθετήσετε.
Θα χρειαστείτε μόνο πήλινες γλάστρες μαζί με τα πιάτα τους και ακρυλικά χρώματα. Η ποσότητα που θα σας χρειαστεί από κάθε χρώμα είναι ιδιαίτερα μικρή και φυσικά μπορείτε και να ...δημιουργήσετε αποχρώσεις αναμειγνύοντας πολύ μικρές ποσότητες χρωμάτων μεταξύ τους ή με μαύρο - λευκό.Τα ρευστά ακρυλικά χρώματα γενικής χρήσης για κατασκευές, σε μπουκαλάκι, οι πολύ μικρές συσκευασίες ακρυλικού-πλαστικού που θα βρείτε σε όλα τα χρωματοπωλεία στα βασικά χρώματα όπως και τα χρώματα σε σύριγγα, είναι οι πιο πρακτικές επιλογές για κάθε τύπου κατασκευή που σας χρειάζεται μικρή ποσότητα χρώματος από πολλές αποχρώσεις. 


Βάψτε το κεντρικό τμήμα της γλάστρας με μαύρο χρώμα και το επάνω μέρος - χείλος όπως και πιατάκι σε μια διαφορετική απόχρωση επιλογής σας. 
Αφού στεγνώσει το αρχικό χρώμα δημιουργείστε πάνω στο κεντρικό-μαύρο τμήμα της γλάστρας απλά γεωμετρικά σχέδια-σχήματα με λευκό. 
Για την δημιουργία των σχεδίων χρησιμοποιείστε πολύ λεπτό πινελάκι ή αφρώδες πινέλο (σφουγγάρι) που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη για κατασκευές και μεγάλα χρωματοπωλεία.
 
Τοποθετείστε στο ίδιο σημείο όχι ένα αλλά 3-4 τέτοια γλαστράκια, ειδικά αν πρόκειται για γλάστρες μικρού μεγέθους.  
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πιάτα, με το ίδιο χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε για το επάνω μέρος της γλάστρας βάψτε και ένα μικρό τμήμα στην κάτω πλευρά.
Αν προτιμάτε, στο σύνολο, περισσότερο λευκό και όχι μαύρο χωρίς παρουσία έντονων αποχρώσεων απλά δημιουργείστε ένα πολύ απλό γραμμικό σχέδιο με μαύρο χρώμα στο χείλος της γλάστρας αφού πριν το έχετε βάψει λευκό και "μοιράστε" το άσπρο-μαύρο και στο βάψιμο του πιάτου. Σε κατασκευές αυτού του τύπου το μαύρο σχέδιο μπορεί να δημιουργηθεί πάνω στο λευκό και με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο.  

Σε γλαστράκια με μεγαλύτερο ύψος βάψτε σε μια έντονη απόχρωση το κάτω τμήμα τους (περίπου στο 1/3 του συνολικού ύψους) και με μαύρο χρώμα δημιουργείστε απλά σχέδια στο υπόλοιπο επάνω μέρος αφού πριν το έχετε βάψει λευκό.
Σε μεσαίου - μεγάλου μεγέθους γλάστρες και αν θέλετε ακόμη περισσότερο ...χρώμα στο σημείο που θα τις τοποθετήσετε, βάψτε ολόκληρη την γλάστρα σε μια έντονη απόχρωση και αφού στεγνώσει το χρώμα "γεμίστε" το σύνολο της επιφάνειας της με γεωμετρικά σχέδια - σχήματα σε λευκό.
Κακτοειδή και παχύφυτα είναι τα πιο κατάλληλα για γλαστράκια σε αυτό το ύφος, πάντως σε κάθε περίπτωση επιλέξτε φυτά κάθετης και σχετικά αργής ανάπτυξης έτσι ώστε το φύλλωμά τους να μην καλύπτει το σχέδιο της γλάστρας, ειδικά αν αυτό έχει δημιουργηθεί στο επάνω τμήμα της.