Διακοσμητικές Κατασκευές με Φωτογραφίες

Οι δυνατότητες που προσφέρουν ακόμη και τα πιο απλά προγράμματα επεξεργασίας εικόνων στα οποία εντελώς δωρεάν μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του internet και που με ένα ...κλικ μετατρέπουν κάθε φωτογραφία σας σε ασπρόμαυρη, τις μεγενθύνουν ή τις μικραίνουν ανάλογα με το πως θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε, η πολύ απλή προσθήκη "φίλτρων" που βελτιώνουν-διαφοροποιούν φωτεινότητα, αποχρώσεις κλπ. είναι ένα  ...κίνητρο για να αξιοποιήσετε παλιές και νέες φωτογραφίες στην διακόσμηση του σπιτιού, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Όπου βεβαίως χρειάζεστε την βοήθεια ενός καταστήματος φωτογραφικών ειδών για μεγεθύνσεις, σμικρύνσεις κλπ. αυτό επίσης μπορεί να γίνει ταχύτατα και με μικρό κόστος. 
Γυαλότουβλα
Χρησιμοποιείστε φωτογραφίες, εκτυπωμένες-κομμένες στο κατάλληλο μέγεθος, σαν ...φόντο σε κατασκευές-συνθέσεις με γυαλότουβλα στις οποίες μπορούν να προστεθούν και ταιριαστά με το θέμα της φωτογραφίας στοιχεία και να δημιουργηθούν έτσι πολύ όμορφα αναμνηστικά πχ από διακοπές, γάμους, βαφτίσεις κλπ.
Δείτε εδώ λεπτομέρειες και γενικές οδηγίες για τις κατασκευές με γυαλότουβλα.Φωτεινά Κηροπήγια
Εκτυπώστε φωτογραφίες σε λεπτό ή και Α4 χαρτί και με ατλακόλ κολλήστε το στην εξωτερική πλευρά ποτηριών, χαμηλών βάζων κλπ. Αφού στεγνώσει η κόλλα περάστε 1-2 χέρια προστατευτικό βερνίκι που θα αδιαβροχοποιήσει την εικόνα και θα την προστατέψει από φθορές και τοποθετήστε στο εσωτερικό του κηροπηγίου μερικά ρεσώ. Η φωτισμένη όψη που έχουν τα κηροπήγια αυτής της μορφής είναι πραγματικά ξεχωριστή, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε ασπρόμαυρες φωτογραφίες και δοχεία που να χωρούν αρκετά ρεσώ.


Ξύλινα πλαίσια με χωρίσματα
Εκτυπώστε την φωτογραφία σε ένα κατάστημα φωτογραφικών ειδών στο μέγεθος που χρειάζεστε και ζητείστε ταυτόχρονα να σας την κόψουν με τρόπο που να μπορείτε να τοποθετήσετε-κολλήσετε τα κομμάτια της σε ξύλινα πλαίσια με χωρίσματα. Για τέτοιου τύπου κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτοιμα αντικείμενα που διαθέτουν χωρίσματα πχ το πλαίσιο ενός παλιού παραθύρου, αλλά και πλαίσια που θα φτιάξετε πολύ εύκολα από ξύλινα πηχάκια ενωμένα μεταξύ τους με ξυλόκολλα ή καρφάκια και θα τα βρείτε σε ποικιλία σχεδίων σε όλα τα καταστήματα με ξυλεία. Το ξύλο μπορεί φυσικά να βαφτεί σε όποια απόχρωση θέλετε.  


Κατασκευές με Υγρό Γυαλί
Εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσετε αναμνηστικά πχ μενταγιόν, μπρελόκ, μικρές διακοσμητικές κατασκευές κλπ. με φωτογραφίες μικρού μεγέθους που έχουν για εσάς ιδιαίτερη συναισθηματική αξία.
Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες για τις κατασκευές με υγρό γυαλί. Μεταφορά Εικόνας
Με την μέθοδο μεταφοράς εικόνας μπορείτε να αποτυπώσετε φωτογραφίες ή εκτυπωμένες εικόνες πάνω σε αντικείμενα κατασκευασμένα από κάθε είδους υλικό.
Είναι ένας τρόπος για να μεταφέρετε αγαπημένες σας φωτογραφίες πάνω πχ σε καμβάδες, πορσελάνινα πιάτα και κάθε είδους αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν "κορνίζα", για να δημιουργήσετε σε έναν τοίχο ιδιαίτερα εντυπωσιακές συνθέσεις με φωτογραφίες. Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες, οδηγίες και λεπτομέρειες για την τεχνική μεταφοράς εικόνας.Πίνακες με ξύλα-παλετόξυλα
Πολύ ξεχωριστά μεγάλου μεγέθους "κάδρα" με φωτογραφίες ή και πόστερ με όποια εκτυπωμένη εικόνα θέλετε μπορούν να δημιουργηθούν με την μέθοδο μεταφοράς εικόνας πάνω σε ένα πλαίσιο που θα φτιάξετε από απλά λεπτά ξύλα ή και παλετόξυλα. Ενώστε τα ξύλα μεταξύ τους, καρφώνοντας στο πίσω μέρος 2-3 πηχάκια που θα τα συγκρατούν ενωμένα, αποτυπώστε την φωτογραφία πάνω στο ξύλο και στην συνέχεια τρίψτε ελαφρά με πολύ λεπτό γυαλόχαρτο τις άκρες ώστε να "ξεφτίσει" η εικόνα και η όλη κατασκευή να αποκτήσει τεχνητά παλαιωμένη όψη.


Γυάλινα Βάζα-Μπουκάλια
Απλώς τοποθετήστε τις φωτογραφίες σε μπουκάλια-χαμηλά κλειστά βάζα με τρόπο που να είναι ευκρινείς και τοποθετείστε όλες τις κατασκευές αυτού του τύπου συγκεντρωμένες σε κάποιο σημείο. Οι συνθέσεις αυτές είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές αν χρησιμοποιήσετε εκτός από διαφανή και κάποια χρωματιστά αντικέ μπουκάλια με ασπρόμαυρες φωτογραφίες.  


Κρεμαστές συνθέσεις
Είτε μόνες τους είτε τοποθετημένες σε απλές ελαφρές κορνίζες, φωτογραφίες μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους με σκοινάκι, σύρμα, κορδέλες κλπ. ανάλογα με τον τύπο της σύνθεσης και τι ταιριάζει στον χώρο που θα τις τοποθετήσετε και να κρεμαστούν όλες μαζί στον τοίχο, δημιουργώντας μια πολύ πιο όμορφη εικόνα από τις απλές κορνίζες-κάδρα. Για να κολλήσετε όποιου είδους υλικό χρησιμοποιήσετε για την ένωσή τους χρησιμοποιήσετε μια ισχυρή ρευστή κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης. 


Κορνίζες Παζλ
Σε καταστήματα με είδη σπιτιού θα βρείτε κορνίζες σε σχήμα κομματιού παζλ, δείτε ενδεικτικά εδώ. Συνδέονται μεταξύ τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και ένα κανονικό παζλ και είναι ένας ξεχωριστός τρόπος για να δημιουργήσετε στον τοίχο μια θεματική σύνθεση χρησιμοποιώντας πχ φωτογραφίες των παιδιών σε διάφορες ηλικίες, φωτογραφίες γάμου-βάφτισης με χρονική σειρά κλπ.
Συνήθως οι κορνίζες αυτές δυστυχώς :) έχουν τυπωμένα πάνω στο ξύλο τους και διάφορα "μηνύματα", λέξεις κλπ. μπορείτε όμως να τα ...σβήσετε απλώς αν τις βάψετε σε όποια απόχρωση θέλετε. Collage σε Γράμματα
Στα καταστήματα με είδη-υλικά για κατασκευές θα βρείτε γράμματα-αριθμούς μεγάλου μεγέθους, από σκληρό φελιζόζ ή χαρτί. Αρχικά βάψτε τα σε όποια απόχρωση θέλετε και στην συνέχεια με ατλακόλ καλύψτε την επιφάνειά τους με ένα ...collage από φωτογραφίες που μπορεί να είναι εκτυπωμένες και σε απλό Α4 χαρτί. Είναι πολύ ιδιαίτερα τοποθετημένα σαν "κορνίζα" πχ για την διακόσμηση παιδικών δωματίων, με αναμνηστικές φωτογραφίες από γάμους, βαφτίσεις, γενέθλια κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: