Ιδέες για Τοίχους Μαυροπίνακες σε παιδικά δωμάτιαOι τοίχοι μαυροπίνακες είναι ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό στοιχείο γενικά στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων αλλά ειδικά σε ένα παιδικό δωμάτιο, λόγω της αδυναμίας των παιδιών να ...μουτζουρώνουν τους τοίχους αλλά και να γράφουν-ζωγραφίζουν σε μαυροπίνακες, εκτός από διακοσμητικά θα λειτουργήσουν και απόλυτα χρηστικά και τα παιδιά θα λατρέψουν σίγουρα την συγκεκριμένη επιλογή.  


Παρ΄όλο που υπάρχουν πολλοί τρόποι, με το σύνολο των στοιχείων που θα χρησιμοποιήσετε ή θα ζωγραφίσετε πάνω σε έναν τέτοιο πίνακα, να "απαλύνετε" την σκούρα όψη του μαύρου χρώματος αν το προτιμάτε χρησιμοποιήστε το αντίστοιχο πράσινο χρώμα.Αντί για απλό σφουγγάρι δώστε τα παιδιά να χρησιμοποιούν για το σβήσιμο του πίνακα ένα ελαφρά νωπό πετσετέ πανάκι ώστε η σκόνη από τις κιμωλίες να μην διαχέεται στον χώρο ή ακόμη καλύτερα αντί για τις κλασσικές χρησιμοποιείστε μαρκαδόρους υγρής κιμωλίας.  
Ειδικό χρώμα μαυροπίνακα θα βρείτε σε μεγάλα χρωματοπωλεία - eshops χρωμάτων. Πρόκειται για χρώμα νερού που μετατρέπει την επιφάνεια που θα εφαρμοστεί σε κανονικό μαυροπίνακα.  Συνήθως απαιτούνται 2-3 χέρια εφαρμογής του χρώματος ώστε ο τοίχος να αποκτήσει τις ιδιότητες μαυροπίνακα, αλλά για την σωστή χρήση του ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες του συγκεκριμένου προϊόντος που θα χρησιμοποιήσετε. Δείτε ενδεικτικά εδώ


Πάνω σε έναν τέτοιο τοίχο-πίνακα, με λευκές ή χρωματιστές κιμωλίες ή τους αντίστοιχους μαρκαδόρους, μπορείτε να ζωγραφίσετε όποιου είδους θέμα θέλετε από τα αγαπημένα των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους, μετατρέποντας έτσι τον τοίχο σε μια ιδιαίτερη ταπετσαρία που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει απλώς ...σβήνοντας και ...ξαναζωγραφίζοντας.   
Ο πιο πρακτικός τρόπος για να λειτουργήσει ένας τέτοιος τοίχος στο παιδικό δωμάτιο και διακοσμητικά αλλά και χρηστικά  είναι να δημιουργήσετε στο επάνω μέρος του μια "μόνιμη" ζωγραφιά ενώ το κάτω θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά. 
Αν ο πίνακας θέλετε να καλύπτει ένα μόνο σημείο και όχι ολόκληρο τον τοίχο δημιουργείστε τον στο κάτω μέρος, ώστε να βρίσκεται στο κατάλληλο για το παιδί ύψος
Ένας τοίχος βαμμένος με χρώμα μαυροπίνακα φυσικά συνεχίζει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για όποια άλλη "κανονική" χρήση π.χ για να κρεμάσετε κάδρα, ράφια κλπ.  

Με προστατευτική ταινία βαψίματος μπορείτε πριν ξεκινήσετε το βάψιμο να δημιουργήσετε στον τοίχο κάποιο σχέδιο πχ σπιτάκι, κάστρο κλπ. έτσι και ο μαυροπίνακας επάνω στον τοίχο θα έχει το αντίστοιχο σχέδιο. 

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χρώμα μπορείτε να δημιουργήσετε στον τοίχο, είτε σε εντελώς απλή είτε σε μορφή οποιουδήποτε σχήματος, έναν πίνακα με αυτοκόλλητο μαυροπίνακα σε ρολό που θα βρείτε σε καταστήματα με σχετικά είδη. Δείτε το ενδεικτικά εδώ.
Σχεδιάστε το σχήμα που θέλετε στην πίσω όψη του αυτοκόλλητου, κόψτε και κολλήστε το στον τοίχο. Το μειονέκτημα της επιλογής αυτής είναι ότι το πλάτος του ρολό είναι συγκεκριμένο και έτσι δεν εξυπηρετεί για μεγάλα σχήματα-πίνακες, έναν περιορισμό που δεν έχετε αν βάψετε τον τοίχο με χρώμα.  

Μια ιδέα που επίσης θα αρέσει πολύ ειδικά στα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας είναι αντί για απλό να χρησιμοποιήσετε μαγνητικό χρώμα μαυροπίνακα. Έχει όλες τις ιδιότητες του απλού πίνακα και επιπρόσθετα προσελκύει τους μαγνήτες, έτσι τα παιδιά εκτός από να γράψουν - ζωγραφίσουν θα μπορούν να κολλήσουν πάνω του μαγνητικά γράμματα, αριθμούς κλπ και να γίνει το συγκεκριμένο σημείο περισσότερο διασκεδαστικό και διαδραστικό για αυτά. Δείτε το ενδεικτικά εδώ
Εκτός από τοίχους το χρώμα μαυροπίνακα μπορεί να εφαρμοστεί και σε όποια ξύλινη επιφάνεια θέλετε πχ σε γραφεία-τραπέζια, πόρτες,  πόρτες ντουλάπας κλπ. 
Ένας επίσης εντυπωσιακός τρόπος για χρησιμοποιήσετε το χρώμα μαυροπίνακα στην διαμόρφωση παιδικών δωματίων είναι αφού βάψετε με αυτό έναν τοίχο ή το ταβάνι να κολλήσετε αυτοκόλλητα φωσφορίζοντα αστεράκια-σχήματα. Η εικόνα στο σκοτάδι είναι πραγματικά εντυπωσιακή και με μαρκαδόρους υγρής κιμωλίας μπορείτε και να ζωγραφίσετε στον τοίχο ένα ταιριαστό θέμα πχ πλανήτες, ένα μεγάλο φεγγάρι κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto