Ο πιο απλός τύπος Καναπέ που εύκολα θα φτιάξετε μόνοι σας

Οι καναπέδες είναι σίγουρα από τις εντυπωσιακές και χρήσιμες κατασκευές  σε Diy Έπιπλα και σε πολλές περιπτώσεις ο βαθμός δυσκολίας τους είναι τέτοιος που τους κάνει κατάλληλους για κατασκευή ακόμη και από εντελώς αρχάριους,  όπως ο πιο απλός τύπος καναπέ με ξύλινη βάση και μαξιλάρια. 
Για βάση-σκελετό θα χρησιμοποιήσετε ένα ενιαίο κομμάτι ανθεκτικό ξύλο, σε όποια διάσταση θέλετε.  Υπάρχουν πολλά είδη ξύλου κατάλληλα για την συγκεκριμένη χρήση σε διάφορες τιμές, απλώς εξηγείστε απ΄όπου το προμηθευτείτε ποια ακριβώς θα είναι η χρήση του ώστε να σας ενημερώσουν για όλες τις επιλογές.  Ξύλα αυτής της μορφής θα σας κόψουν σε όποια διάσταση θέλετε και σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού που διαθέτουν τμήμα ξυλείας με το μέτρο. 
diy-eykoloi-kanapedes-me-xylo-kai-maxilaria


diy-eykoloi-kanapedes-me-xylo-kai-maxilaria
Σε καταστήματα με είδη επίπλων αλλά και πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε έτοιμα σετ πόδια για καναπέδες για να επιλέξετε, στην συσκευασία τους περιλαμβάνονται όλα τα εξαρτήματα τοποθέτησης (μεταλλικές γωνιές-βίδες). 
Μπορείτε βεβαίως να επιλέξετε όποιο τύπο σε πόδια εσείς θέλετε ακόμη και μεγαλύτερες ξύλινες ή μεταλλικές βάσεις-πλαίσια που επίσης θα βιδώσετε στο κάτω μέρος του ξύλου.


diy-eykoloi-kanapedes-me-xylo-kai-maxilaria
Στην πραγματικότητα βιδώνοντας τα πόδια στο ξύλο ο καναπές σας έχει ...ήδη δημιουργηθεί και απομένουν μόνο τα μαξιλάρια.
Ειδικά για καναπέδες μεγάλου μεγέθους σκεφτείτε ...πρακτικά και αναζητείστε οικονομικές λύσεις που αισθητικά δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με έτοιμους καναπέδες της αγοράς.
Σε ehsops καταστημάτων-εταιριών που ειδικεύονται σε μαξιλάρια επίπλων, μπορείτε να παραγγείλετε ακριβώς αυτό που θέλετε σε απόχρωση-διαστάσεις ή απλώς να προμηθευτείτε τα κατάλληλα αφρολέξ σε ιδιαίτερα καλές τιμές. Δείτε ενδεικτικά εδώ

diy-eykoloi-kanapedes-me-xylo-kai-maxilaria


Παραλλαγή του ίδιου τύπου καναπέ είναι αυτός που για βάση, αντί για απλό ξύλο, θα χρησιμοποιήσετε ένα σταθερό ξύλινο πλαίσιο-κουτί που ταυτόχρονα θα δώσει στον καναπέ το ύψος που επιθυμείτε έτσι δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε πόδια. 
Το κουτί μπορεί φυσικά να παραμείνει στην φυσική του απόχρωση ή να βαφτεί σε όποια απόχρωση θέλετε.  
diy-eykoloi-kanapedes-me-xylo-kai-maxilaria
Αν αυξήσετε το ύψος της βάσης εκτός από έναν ψηλό καναπέ μπορεί να δημιουργηθεί και ένας καναπές-κρεβάτι και αν το θέλετε το πάνω μέρος της βάσης μπορεί και να ανοίγει ώστε ο καναπές να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο. 

Το συγκεκριμένο είδος κατασκευής είναι ιδανικό για να φτιάξετε καναπέδες-γωνία ή μεγάλου μεγέθους καναπέδες από τοίχο σε τοίχο που θα έχουν την όψη "χτιστού" καναπέ, χρησιμοποιώντας ένα χαμηλό ξύλινο πλαίσιο-κουτί στο σχήμα και τις διαστάσεις που ακριβώς απαιτεί ο χώρος που θα τον τοποθετήσετε. Όσο και αν σας κοστίσουν βάση-μαξιλάρια, θα είναι σίγουρα κατά πολύ λιγότερο  από έναν αντίστοιχων διαστάσεων έτοιμο καναπέ. 
diy-eykoloi-kanapedes-me-xylo-kai-maxilaria

Μια επίσης πρακτική και οικονομική λύση, αν ταιριάζει στις διαστάσεις του καναπέ που χρειάζεστε, είναι για το κάτω μαξιλάρι να χρησιμοποιήσετε ένα ...μονό στρώμα ύπνου που θα ντύσετε με ύφασμα και που επίσης αν ψάξετε θα βρείτε σε πολύ καλές τιμές, δείτε ενδεικτικά εδώ.
Το είδος μαξιλαριών είναι πρακτικό να το έχετε αποφασίσει πριν ξεκινήσετε την κατασκευή ώστε αν χρειάζεται να προσαρμόσετε τις διαστάσεις του ξύλου σε εκείνες πχ ενός οικονομικού στρώματος που έχετε εντοπίσει, ενώ ακόμη και έτοιμα μαξιλάρια από έναν καναπέ που ήδη διαθέτετε αλλά θέλετε να τον αλλάξετε μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αν επίσης έχετε προβλέψει οι διαστάσεις του ξύλου που θα προμηθευτείτε να είναι οι κατάλληλες. 

diy-eykoloi-kanapedes-me-xylo-kai-maxilaria
Αν το μήκος του ξύλου είναι μεγαλύτερο από εκείνο των μαξιλαριών, δεξιά, αριστερά ή και από τις δύο πλευρές, ο καναπές θα διαθέτει και ενσωματωμένο τραπεζάκι.  
Τα μαξιλάρια πλάτης μπορούν να στερεωθούν στον τοίχο με αυτοκόλλητη ταινία velcro (κριτς-κρατς). Κολλήστε τη μία πλευρά της ταινίας κατά μήκος της πίσω όψης του μαξιλαριού και την άλλη στο ίδιο ακριβώς ύψος στον τοίχο. Με αυτό τον τρόπο τα μαξιλάρια θα είναι πραγματικά ...ακούνητα ακόμη και αν δεν έχουν ιδιαίτερο όγκο-βάρος, ενώ το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και στο ξύλο και την κάτω όψη των μαξιλαριών καθίσματος ώστε και αυτά να συγκρατούνται απόλυτα σταθερά στη θέση τους.  Για φαρδιά μαξιλάρια μεγάλου μεγέθους χρησιμοποιείστε δύο κομμάτια velcro, στο πάνω και κάτω μέρος τους. 
diy-eykoloi-kanapedes-me-xylo-kai-maxilaria
Ένας τέτοιος καναπές μπορεί να προσαρμοστεί πραγματικά σε κάθε διακοσμητικό ύφος αφού αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τα μαξιλάρια-υφάσματα που θα τον πλαισιώσετε και να ταιριάξει απόλυτα τόσο σε χώρους κλασσικής αλλά και πιο μοντέρνας έως και εντελώς minimal διακόσμησης.