Διαμόρφωση μπαλκονιού σε μοντέρνο στυλ με παλετοκατασκευές

Η διαμόρφωση - διακόσμηση εξωτερικών χώρων με κάθε τύπου κατασκευές από παλέτες είναι η πιο οικονομική επιλογή για να δημιουργήσετε ένα καθιστικό για το μπαλκόνι ή την αυλή σας και με λίγη παραπάνω φαντασία το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά κατά πολύ ανώτερο των έτοιμων επίπλων για εξωτερικούς χώρους.  


www.instagram.com
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα με παλετοκατασκευές έχει προκύψει ένας χώρος διαμορφωμένος σε μοντέρνο στυλ βασισμένος στο μαύρο χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά στοιχεία, στα μοτίβα των υφασμάτων και το πολύ ιδιαίτερο τραπέζι στο οποίο, σε σχέση με τις κλασσικές κατασκευές τραπεζιών από παλέτες, έχουν χρησιμοποιηθεί για πόδια μεταλλικοί σωλήνες.Στο υπόλοιπο μέρος του το τραπέζι είναι κατασκευασμένο από ένα απλό πλαίσιο στο οποίο έχουν καρφωθεί κομμένα παλετόξυλα.
Ο καναπές  είναι δημιουργημένος με τον πιο απλό τρόπο, με δύο μεγάλες euroπαλέτες στην σειρά και πάνω τους άλλες δύο, με την προσθήκη και πλάτης  από δύο ακόμη παλέτες από τις οποίες έχει αφαιρεθεί-κοπεί το κάτω μέρος ώστε να έχουν μικρότερο πάχος.
Η τοποθετημένη στο πάνω μέρος της πλάτης του καναπέ σανίδα προσφέρει χώρο για να τοποθετηθούν γλάστρες και σε συνδυασμό με το  βαμμένο μαύρο  ξύλινο διαχωριστικό πίσω από τον καναπέ, δημιουργεί "ύψος" και προοπτική στην συνολική εικόνα του χώρου. 

www.instagram.com/mijnhuis__enzo/
Η επιλογή των χρωμάτων είναι ασφαλώς θέμα προσωπικού γούστου του καθενός και γίνεται, γενικά, σε αυτού του τύπου τις διαμορφώσεις με παλέτες κυρίως με τα μαξιλάρια-υφάσματα που θα χρησιμοποιηθούν.
Η πιο πρακτική και ταυτόχρονα οικονομική λύση για μαξιλάρια σε αυτούς τους καναπέδες είναι  ένα στρώμα για το μαξιλάρι καθίσματος, που μπορεί και να δημιουργηθεί με 3-4 χοντρά οικονομικά μαξιλάρια τυλιγμένα σε ύφασμα, και πλαισιωμένο με μερικά ακόμη μικρότερα μαξιλάρια. Δείτε και εδώ πολλές ακόμη επιλογές για οικονομικά μαξιλάρια σε καναπέδες-καθιστικά από παλέτες. 

H χρήση των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε σε όλα τα διακοσμητικά στοιχεία είναι από τα καθοριστικότερα για το συνολικό αποτέλεσμα αισθητικά και σίγουρα τα ψάθινα αντικείμενα-καλάθια, οι απλές πήλινες γλάστρες στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένες σε όποια απόχρωση θέλετε και λιγοστές ξύλινες, γυάλινες ή μεταλλικές λεπτομέρειες θα δημιουργήσουν ένα σύνολο πραγματικά όμορφο και "προσεγμένο" σε σχέση με την χρήση κάθε είδους πλαστικού διακοσμητικού αντικειμένου ή γενικά όλων αυτών των διακοσμητικών κήπου ...μαζικής παραγωγής που διατίθενται σε πολύ οικονομικές τιμές σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού και που απλώς ...δεν σας χρειάζονται