Ιδέες διαμόρφωσης για Στενόμακρα ΣαλόνιαOι χώροι με μεγάλο μήκος και μικρό πλάτος, ανεξάρτητα από το συνολικό τους μέγεθος σε τμ, σαφώς  περιορίζουν  τις επιλογές διάταξης επίπλων σε σχέση με πιο τετραγωνισμένων διαστάσεων δωμάτια και απαιτούν έναν πιο μελετημένο σχεδιασμό για το σημείο που θα πρέπει να τοποθετηθεί το κάθε τι, ώστε να μην δημιουργούν την οπτική εικόνα "διαδρόμου".

Όσο δε μικρότερο είναι το πλάτος ενός στενόμακρου δωματίου τόσο πιο δύσκολο είναι να δημιουργήσετε την διάταξη που θέλετε όμως υπάρχουν τόσο συγκεκριμένα είδη-τύποι επίπλων όσο και διακοσμητικά "τρυκ" για να διαμορφώσετε έναν τέτοιο χώρο σε ένα πραγματικά όμορφο αλλά και λειτουργικό καθιστικό


idees gia stenomakra kathistika
καναπέδες γωνία είναι ιδανικοί για στενόμακρα δωμάτια και "σπάνε" οπτικά τις μεγάλες ευθείες των τοίχων. 
Προσαρμόστε το μέγεθός τους ανάλογα με το μήκος του μεγαλύτερου τοίχου και σε καθιστικά που σας το επιτρέπει το πλάτος του χώρου μπορούν να τοποθετηθούν και όχι εφαπτόμενοι στον τοίχο αλλά ελεύθερα στον χώρο, ακόμη και ως διαχωριστικό ανάμεσα σε δύο διαφορετικές περιοχές πχ για να οριοθετήσετε καθιστικό-τραπεζαρία. 
idees gia stenomakra kathistika
idees gia stenomakra kathistika
Ανεξάρτητα από το είδος καναπέ που θα επιλέξετε, ακριβώς απέναντί του οργανώστε το σημείο με τηλεόραση-στερεοφωνικά κλπ. και αν είναι δυνατόν επιλέξτε χαμηλές σε ύψος συνθέσεις-βιβλιοθήκες που δεν θα "πνίξουν" τον χώρο σας. 
idees gia stenomakra kathistika
Αν υπάρχει παράθυρο-μπαλκονόπορτα στο βάθος του δωματίου, αναδείξτε το συγκεκριμένο σημείο ως κεντρικό του χώρου και "τραβήξτε το μάτι" προς την πιο στενή αυτή πλευρά δημιουργώντας περιμετρικά μια σύνθεση με ράφια-βιβλιοθήκες, επιπρόσθετα καθίσματα, τοποθετώντας ακριβώς μπροστά από το παράθυρο ένα τραπέζι φαγητού κλπ. 
idees gia stenomakra kathistika
Τα μικρά και εύκολα μετακινούμενα βοηθητικά τραπεζάκια είναι πολύ πιο λειτουργικά για χώρους με μικρό πλάτος, αφού εύκολα θα σας απελευθερώσουν οποιαδήποτε στιγμή πολύτιμο χώρο, σε σχέση με ένα "σταθερό" μεγαλύτερο τραπέζι.
idees gia stenomakra kathistika
Επιλέξτε για τα παράθυρα κουρτίνες που θα επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπαίνει στο δωμάτιο τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ειδικά σε μικρούς στενόμακρους χώρους ο κακός φωτισμός τους κάνει να δείχνουν ακόμη πιο "ασφυκτικοί".
idees gia stenomakra kathistika
Αν στον ίδιο χώρο υπάρχει και τραπεζαρία επιλέξτε ένα στρογγυλό τραπέζι και γενικά χρησιμοποιείστε όπου είναι δυνατόν σε μικροέπιπλα, φωτιστικά, διακοσμητικά τοίχου κλπ. αντικείμενα με καμπύλες φόρμες για να ισορροπήσετε τις μεγάλες ευθείες των τοίχων και το απόλυτα παραλληλόγραμμο σχήμα ενός στενόμακρου δωματίου.  
idees gia stenomakra kathistika
Η χρήση ενός καθρέφτη στον έναν από τους δύο τοίχους με το μεγαλύτερο μήκος θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός πιο άνετου χώρου, ειδικά σε δωμάτια με ιδιαίτερα μικρό πλάτος. 
idees gia stenomakra kathistika
Στην πλάτη ενός ελεύθερου στον χώρο και όχι εφαπτόμενο σε τοίχο καναπέ τοποθετείστε ένα τραπέζι-γραφείο, είναι μια διάταξη ιδανική για μακρόστενους χώρους και πολύ όμορφη διακοσμητικά, αρκεί τα έπιπλα που θα επιλέξετε να είναι ταιριαστά μεταξύ τους. 
idees gia stenomakra kathistika
Αν θέλετε να βάψετε κάποιο τοίχο σε διαφορετική απόχρωση από τους υπόλοιπους κάντε το για έναν από τους τοίχους με το μικρότερο μήκος και για τους υπόλοιπους επιλέξτε να προσθέσετε χρώμα με χρήση ανάλογων κάδρων-διακοσμητικών.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
pinterest.com/soulouposeto