40+ Φθινοπωρινές Διακοσμήσεις


Η εποχή που πρέπει να πάρουμε απόφαση πως το καλοκαίρι τέλειωσε. :)
Όσο κι αν το ένα ...πόδι του φθινοπώρου, ο Σεπτέμβρης, ακουμπάει ακόμη πάνω σε ζεστές θερμοκρασίες και λιακάδες, το τελευταίο του, ο Νοέμβρης, είναι κανονικός χειμώνας.


Τα καλοκαιρινά χρώματα, διακοσμητικά, συνθέσεις, σιγά σιγά αρχίζουν να μοιάζουν ...εκτός τόπου και χρόνου και το φθινόπωρο σε ότι αφορά το σπίτι, είναι  εποχή για "μαζέματα" και προετοιμασίας για τον επερχόμενο χειμώνα. 
Εκτός λοιπόν μια γενικής φασίνας και ξεκαθαρίσματος, όσο τα παράθυρα είναι ακόμη ανοιχτά προλαβαίνετε ακόμη να βάψετε ή να κάνετε όσες αλλαγές πιθανόν σχεδιάζατε, μεταξύ άλλων, και στα παιδικά δωμάτια εν΄όψη και της νέας σχολικής χρονιάς. 


Την αλλαγή της εποχής στους χώρους του σπιτιού θα την ...φέρετε με τα κατ΄εξοχήν χρώματα του φθινοπώρου -καφέ, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί- στα υφάσματα και με αντικείμενα-συνθέσεις και απλές κατασκευές βασισμένες κυρίως σε φυσικά εποχιακά υλικά.Φύλλα, λουλούδια, καρποί του φθινοπώρου. Οι διακοσμήσεις με φυσικά υλικά, γενικά, είναι από τις καλαίσθητες και με μηδενικό κόστος αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, προσθέτοντας απλώς στην υπάρχουσα διακόσμηση μικρές εποχιακές λεπτομέρειες. 
Συνδυάστε τέτοια στοιχεία με διακοσμητικά μαξιλάρια, τα πρώτα ριχτάρια ή χαλάκια ή με το βάψιμο ακόμη και ενός μόνο τοίχου σε κάποια "ζεστή" απόχρωση του καφέ-πορτοκαλί ή πράσινου.  
Τα χρώματα αυτά, είτε τα χρησιμοποιήσετε σε μικρά διακοσμητικά στοιχεία είτε σε μεγαλύτερες επιφάνειες,  θα δέσουν πολύ εύκολα με το καφέ των επίπλων και θα δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα στους χώρους του σπιτιού σας για ολόκληρη την διάρκεια του χειμώνα.

Δείτε και...