Φωτιστικά με καλώδιο από Ύφασμα ή Σκοινί


Τα υφασμάτινα ηλεκτρολογικά καλώδια είναι ο απλός ...μαγικός τρόπος για να δημιουργήσετε εξαιρετικά καλαίσθητα DIY φωτιστικά κάθε είδους, για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και για χρήση σε απλά κρεμαστά φωτιστικά αφού ασφαλώς η όψη και η αισθητική τους είναι κατά πολύ ανώτερη εκείνης του απλού πλαστικού καλωδίου. 


Σε μεγάλα καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό αλλά και όλα τα αντίστοιχα eshops θα βρείτε καλώδια από σκοινί - κορδόνι - ύφασμα σε πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων-αποχρώσεων. Δείτε ενδεικτικά εδώ

Αυτός ο τύπος καλωδίου είναι ιδανικός για όλες τις κατασκευές φωτιστικών από ξύλα, θαλασσόξυλα κλπ που η εικόνα του πλαστικού καλωδίου "καταστρέφει" την εικόνα τους όπως και για να δημιουργήσετε κλασικά ή μοντέρνα φωτιστικά με πολύ απλό τρόπο, ακόμη και απλώς τυλίγοντας - δένοντας το καλώδιο σε έναν ιδιαίτερο σχηματισμό. 
Επιτραπέζια ή και φωτιστικά δαπέδου με χρήση υφασμάτινων καλωδίων μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και χωρίς τη χρήση "σκελετού", μόνο με χοντρό καλώδιο από σκοινί ή κορδόνι και ένα καπέλο. Για τέτοιου είδους κατασκευές θα χρησιμοποιήσετε εύκαμπτο καλώδιο ή μπορείτε και να "κολλάρετε" το καλώδιο  για να σταθεί στον σχηματισμό που θέλετε με χρήση κόλλας αντίστοιχης με αυτή υφασμάτων. 
Εξαιρετικός τρόπος και για DIY επιτοίχια φωτιστικά με το καλώδιο να αποτελεί στην ουσία και το πιο διακοσμητικό τους στοιχείο, τοποθετημένο - στερεωμένο σε κάθε είδους βάση από ξύλο ή μέταλλο. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto