Μπωλ-Πιατέλες από Ρολό Χαρτιού

Tα άχρηστα ρολό χαρτιού ανήκουν στα πιο "δημοφιλή" ανακυκλώσιμα υλικά για κατασκευές και επειδή η βασική διαδικασία δημιουργίας τους είναι σχετικά απλή αλλά και λόγω του ότι η τελική όψη του χαρτιού, ανάλογα με το πόσο έχουν προσεχθεί οι λεπτομέρειες κάθε αντικειμένου, το είδος της επεξεργασίας με χρώμα, βερνίκια κλπ, μπορεί να διαφοροποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και να μοιάζει τελικώς σαν ξύλο ή μέταλλο. 
Οι περισσότερες κατασκευές αυτού του τύπου βασίζονται σε κολλημένα μεταξύ τους μικρά σχήματα-συνθέσεις, αποτελούμενα από κομμένα κομμάτια (ροδέλες) του χαρτιού.
Ακριβώς αυτό θα χρειαστεί να κάνετε και για να φτιάξετε πολύ πρωτότυπα μπωλ-πιατέλες δημιουργημένες από κολλημένα μεταξύ τους λουλούδια, κατασκευασμένα από ρολό χαρτιού. Κόψτε με ψαλίδι ή κοπίδι τα ρολό σε ίσα κομμάτια. Πιέστε ελαφρά ώστε το κάθε κομμάτι να αποκτήσει σχήμα από πέταλο λουλουδιού και στην συνέχεια κολλήστε τα μεταξύ τους για να σχηματιστεί το σχήμα λουλουδιού που έχετε επιλέξει.

Για την συγκεκριμένη κατασκευή, τα ρολό από χαρτί κουζίνας που είναι λίγο μεγαλύτερα και ένα απλό σχέδιο λουλουδιού αποτελούμενο από 8 ίδια φύλλα, είναι τα καταλληλότερα.  

Δείτε και ΕΔΩ σε video τον γενικό τρόπο δημιουργίας λουλουδιών από ρολό χαρτιού.

Αφού ολοκληρώσετε την κατασκευή του αριθμού των  λουλουδιών που χρειάζεστε, ανάλογα με το μέγεθος του μπωλ - πιατέλας που θέλετε να κατασκευάσετε, βάψτε τα με χρώμα σε σπρέϋ.

Τοποθετήστε ανάποδα ένα σκεύος-αντικείμενο με το αντίστοιχο σχήμα-μέγεθος και με αυτό σαν  "καλούπι-οδηγό" κολλήστε τα χάρτινα λουλούδια μεταξύ τους.  Μπορείτε ασφαλώς να δουλέψετε και χωρίς "οδηγό", ξεκινώντας από την βάση και συνεχίζοντας προς τα πάνω δημιουργώντας σειρές λουλουδιών, αρκεί να είστε βέβαιοι ότι τελικώς η κατασκευή σας θα είναι απόλυτα συμμετρική και στο σχήμα που θέλετε. 

Τα μεταλλικά (μπρονζέ-ασημί) χρώματα δίνουν πολύ αποτέλεσμα, στο κέντρο ορισμένων λουλουδιών μπορείτε να προσθέσετε ένα διακοσμητικό στοιχείο όπως π.χ μια χάντρα, βαμμένο σε λευκό, ασημί, χρυσαφί, πράσινο ή και κόκκινο χρώμα, με την προσθήκη 1-2  γιορτινών λεπτομερειών (γκυ, κορδέλες, φωτάκια κλπ) μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό, ενώ αν  ...γυρίσετε ανάποδα ένα τέτοιο μπωλ έχετε ένα πολύ εντυπωσιακό και πρωτότυπο ...καπέλο φωτιστικού από το οποίο μάλιστα το φως θα διαχέεται έντονα.  

Δείτε εδώ περισσότερες κατασκευές από ρολό χαρτιού


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: