Πως θα φτιάξετε Πασχαλινές Λαμπάδες με μονογράμματα και ασορτί Συσκευασίαftiaxte-pasxalines-lamapes-me-asorti-syskeyasia
Πολύ καλαίσθητες και ιδιαίτερα ...προσωπικές οι λαμπάδες με ασορτί συσκευασία, μια απλή και οικονομική ιδέα από το imaginehearts.com.

Χαντρούλες "ψείρες" θα βρείτε σε μεγάλα βιβλιοχαρτοπωλεία, καταστήματα με είδη για χειροτεχνίες-κατασκευές κλπ. ________________________


Το Πάσχα πλησιάζει και ήρθε η ώρα να φτιάξουμε λαμπάδες για τα βαφτιστήρια μας, για συγγενείς και φίλους! Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα εντυπωσιακές πασχαλινές λαμπάδες με γυάλινα χαντράκια σε διάφορα χρώματα αλλά και να διακοσμήσουμε τη συσκευασία της λαμπάδας με το μονόγραμμα του παραλήπτη για μια τέλεια εμφάνιση!

Για να φτιάξουμε Πασχαλινή λαμπάδα με ασορτί συσκευασία θα χρειαστούμε:
  • Λευκή λαμπάδα (30-40cm)
  • Γυάλινα χαντράκια 2mm, περίπου 4 κουταλιές της σούπας σε διάφορα χρώματα
  • Αλουμινόχαρτο
  • Χαρτοταινία
  • Ξυλόκολλα ή λευκή κόλλα για χειροτεχνίες
  • Πινέλο
  • 1m σατέν κορδέλα
  • Λευκή χαρτοσακούλα για λαμπάδες ή ένα λευκό κουτί για λαμπάδες
Βήμα 1 
Παίρνουμε χαρτοταινία και τυλίγουμε περιμετρικά την λαμπάδα περίπου δυο δάχτυλα κάτω απο το φιτίλι.

Βήμα 2 
Σε ένα αλουμινόχαρτο  βάζουμε συνολικά 4 κουταλιές της σούπας γυάλινα χαντράκια σε ότι συνδυασμό χρωμάτων μας αρέσει.

Βήμα 3 
Ανακατεύουμε τις χάντρες ώστε να υπάρχει μια ομοιόμορφη κατανομή χρωμάτων και τις σκορπάμε κατα μήκος του αλουμινόχαρτου.

Βήμα 4 
Με το πινέλο περνάμε μια ομοιόμορφη στρώση κόλλας σε όλη τη λαμπάδα από την χαρτοταινία και κάτω.
Βήμα 5 
ftiaxte-pasxalines-lamapes-me-asorti-syskeyasia
Βουτάμε τη λαμπάδα μέσα στις χάντρες και την περιτυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο ενώ γυρνάμε τη λαμπάδα ώστε να κολλήσουν οι χάντρες απ’όλες τις πλευρές. Σε όποιο σημείο δούμε ότι υπάρχει κάποιο κενό συμπληρώνουμε με το χέρι τις χαντρούλες.
Βήμα 6 
ftiaxte-pasxalines-lamapes-me-asorti-syskeyasia
Παίρνουμε τη χαρτοσακούλα και με ένα χάρακα και ένα μολύβι σχεδιάζουμε το πρώτο γράμμα του ονόματος του βαφτιστηριού ή της φίλης που θα χαρίσουμε την πασχαλινή λαμπάδα μας.
Βήμα 7 
ftiaxte-pasxalines-lamapes-me-asorti-syskeyasia
Με το πινέλο περνάμε κόλλα μέσα στις γραμμές του μονογράμματος προσέχοντας να βάλουμε κόλλα σε όλες τις γωνίες.
.Βήμα 8 
ftiaxte-pasxalines-lamapes-me-asorti-syskeyasia
Βάζουμε τη χαρτοσακούλα μέσα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε απο πάνω τις χάντρες που μας έχουν περισσέψει από τη λαμπάδα.
Βήμα 9 
ftiaxte-pasxalines-lamapes-me-asorti-syskeyasia
Τοποθετούμε από πάνω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας ώστε να κολλήσουν οι χάντρες πάνω στη χαρτοσακούλα.
Βήμα 10 
ftiaxte-pasxalines-lamapes-me-asorti-syskeyasia


Αναποδογυρίζουμε τη σακούλα να πέσουν οι περιττές χάντρες και η συσκευασία μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε να στεγνώσει για περίπου 2 ώρες.  Μόλις έχει στεγνώσει καλά και η λαμπάδα μας παίρνουμε μια σατέν κορδέλα και φτιάχνουμε έναν φιόγκο 2cm κάτω από τις πρώτες χάντρες.

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: