Κατασκευές για κατοικίδια από παλέτες
Ολόκληρες, κομμένες ή αποσυναρμολογημένες εντελώς σε παλετόξυλα, τα οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε ως απλές σανίδες καρφωμένες μεταξύ τους, οι παλέτες είναι το πιο οικονομικό και ανθεκτικό ξύλο εκτός όλων των άλλων και για να κατασκευάσετε σπιτάκια και κρεβάτια για κατοικίδια αλλά και βάσεις για τα πιατάκια τους, πορτάκια-φράχτες για τα σημεία που δεν θέλετε να  ...εισβάλλουν κλπ. 

Ανάλογα με το είδος της κατασκευής και το αν αυτή πρόκειται να τοποθετηθεί σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, το ξύλο μπορεί επιπρόσθετα να επεξεργαστεί με βερνίκι εμποτισμού για προστασία από μύκητες-υγρασία ή με χρώμα και την χρήση οποιασδήποτε τεχνικής, στα σπιτάκια να ενισχυθεί με ασφαλτικό κεραμίδι για μεγαλύτερη προστασία από κρύο-ζέστη.


Η απλούστερη τέτοιας μορφής κατασκευή είναι φυσικά τα κρεβάτια για σκύλους ή γάτες πλαισιώνοντας ακόμη και μια ολόκληρη παλέτα, χωρίς κάποια επιπρόσθετη μετατροπή, με μαξιλάρια - στρωματάκια.

Για μικρότερα κρεβάτια, σπιτάκια κλπ αν δεν διαθέτετε τα κατάλληλα εργαλεία για το κόψιμο των ξύλων, προμηθευτείτε τις παλέτες, καταλήξτε στο σχέδιο που θέλετε να έχει το κρεβάτι, το σπιτάκι κλπ. και αποτανθείτε σε έναν ξυλουργό για να σας κόψει τα ξύλα στο μέγεθος-σχήμα που χρειάζεται. Το κόστος μόνο για το κόψιμο των ξύλων είναι πολύ μικρό και σε κάθε περίπτωση πολύ μικρότερο από το τις αντίστοιχες έτοιμες κατασκευές για κατοικίδια. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: