Κατασκευές από Παλέτες για την Κουζίνα
Τραπέζια φαγητού, βοηθητικά τραπεζάκια για κάθε χρήση, ραφιέρες, κρεμάστρες,  και πολλές ακόμη όμορφες αλλά και λειτουργικές κατασκευές για τον χώρο της κουζίνας μπορείτε να φτιάξετε από το ...οικονομικότερο ξύλο που θα βρείτε στην αγορά εκείνο ...από παλέτες. 


Στις κατασκευές που δεν χρειάζεστε ολόκληρη την παλέτα, ανάλογα με τον τύπο της, θα τις κόψετε με πριόνι στο μέγεθος που θέλετε, θα αφαιρέσετε ξύλα (ξεκαρφώνοντας τις πρόκες με ένα σκεπάρνι) και στην συνέχεια θα τα προσθέσετε στα σημεία που θέλετε να ενισχύσετε, να δημιουργήσετε ράφια κλπ.  ενώνοντας ξανά τα ξύλα με πρόκες ή βίδες.

Στο ξύλο τους εύκολα θα προσαρμόσετε - βιδώσετε κάθε μορφής κρέμασμα για την τακτοποίηση - αποθήκευση κάθε είδους αντικειμένου, αν τις προτιμάτε στην φυσική όψη του ξύλου μετά από ένα ελαφρύ τρίψιμο με γυαλόχαρτο περάστε ένα απλό βερνίκι ξύλου ενώ φυσικά μπορούν και να βαφτούν σε όποια απόχρωση θέλετε, να αποκτήσουν παλαιωμένη όψη κλπ.


Για μικρές κατασκευές χρησιμοποιείστε κάθε τύπου μεταχειρισμένη παλέτα σε καλή κατάσταση που σας εξυπηρετεί το πάχος των ξύλων της, για πιο βαριές κατασκευές π.χ για να φτιάξετε έναν ολόκληρο πάγκο, ένα μεγάλο τραπέζι με βοηθητικούς χώρους (ράφια) κλπ. προτιμήστε καινούργιες ευρωπαλέτες, η αντοχή τους είναι ανώτερη από πολλές ποιότητες ξύλου που θα βρείτε σε καταστήματα ξυλείας με το μέτρο σε καθόλου χαμηλές τιμές. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto