Θήκες Αποθήκευσης από Κονσερβοκούτια


Όχι μόνο εκείνα από τρόφιμα αλλά τα κάθε τύπου μικρά ή μεγαλύτερα κονσερβοκούτια - μεταλλικά κουτιά, εκτός όλων των άλλων, μπορούν να μετατραπούν σε ...ράφια και ...ντουλαπάκια για αποθήκευση κάθε είδους αντικειμένων σε όλους τους χώρους του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα ανάλογα με την όψη που θα τους δώσετε εξωτερικά θα "στολίσουν" εξαιρετικά ειδικά ορισμένα σημεία όπου οι επιλογές για διακοσμητικές παρεμβάσεις είναι εξ΄αντικειμένου περιορισμένες όπως για παράδειγμα ο χώρος του μπάνιου. 

Θα χρειαστείτε:

1. κονσερβοκούτια
2. κόντρα πλακέ θαλάσσης
3. ακρυλικό ματ χρώμα νερού
3. χαρτοπετσέτες ή χαρτί ντεκουπάζ
4. κόλλα χειροτεχνίας - προστατευτικό βερνίκι

5. υφασμάτινη διακοσμητική τρέσα1. Βάψτε με το χρώμα τα κονσερβοκούτια και το κόντρα πλακέ με όσα χέρια μπογιάς χρειαστεί, ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση που βρίσκονται, ώστε να αποκτήσουν λεία και ομοιόμορφη επιφάνεια. 


2. Κολλήστε με κόλλα χειροτεχνίας χάρτινα μοτίβα στα δύο πλαϊνά μέρη κάθε κουτιού, "εμπλουτίστε" αν θέλετε το βασικό σχέδιο με μπογιά διαφορετικού χρώματος, μικρά επαναλαμβανόμενα σχέδια με στένσιλ κλπ. σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες για ντεκουπάζ και αφού στεγνώσουν κόλλα και χρώματα, περάστε ολόκληρη την επιφάνεια του κουτιού με 2-3 χέρια προστατευτικό βερνίκι. 


3. Κολλήστε την υφασμάτινη τρέσα περιμετρικά στο χείλος κάθε κουτιού και γύρω γύρω από το ξύλο,  στερεώστε τα κουτιά με μια μικρή πρόκα ή βίδα στην βάση τους πάνω στο ξύλινο πάνελ σε όποια διάταξη σας αρέσει και βιδώστε το ξύλο στέρεα πάνω στον τοίχο. 

Είναι μια όχι δύσκολη και ιδιαίτερα διακοσμητική κατασκευή ειδικά αν χρησιμοποιήσετε υλικά σε αποχρώσεις ταιριαστές με αυτές που υπάρχουν στο μπάνιο σας, ενώ και πρακτικά θα σας βολέψει για να αποθηκεύετε πετσέτες, χαρτί, καλλυντικά, το πιστολάκι κλπ. 


Φυσικά, χρησιμοποιώντας τον ίδιο γενικό τρόπο, ξύλινα ή μεταλλικά πάνελ ή και βιδώνοντάς τα απευθείας στον τοίχο και κονσερβοκούτια στην εξωτερική όψη των οποίων μπορείτε να δώσετε όποια μορφή θέλετε με χρώμα, χαρτί ή ύφασμα, θα φτιάξετε ανάλογες "ραφιέρες" για την κουζίνα, παιδικά δωμάτια, για την οργάνωση του γραφείου, την αποθήκη, για να τακτοποιήσετε υλικά ραπτικής,για ζωγραφικής, υλικά χόμπυ - κατασκευών κλπ. 


Αν χρησιμοποιήσετε ιδιαίτερα λεπτά κονσερβοκούτια από συσκευασίες τροφίμων πχ από καφέδες, γάλατα κλπ. και τα τοποθετήσετε σε σημείο που πιθανόν βρέχονται συχνά βάψτε με το χρώμα και το εσωτερικό τους μέρος για να τα προστατέψετε από την υγρασία και το σκούριασμα.