DIY Διακοσμητικά αντικέ αυγά

diy antike pasxalina avga
Εξαιρετικά ιδιαίτερα και καλαίσθητα διακοσμητικά αυγά από το sylwiaserwin.pl για χρήση στις πασχαλινές σας διακοσμήσεις αλλά και όχι αποκλειστικά αφού το τελικό αποτέλεσμα προσδίδει στην επιφάνειά τους "ψευδαίσθηση" όψης από αντικέ πορσελάνη και τα κάνει κατάλληλα για γενική διακοσμητική χρήση όλες τις εποχές. Θα χρειαστείτε
* Αδειασμένα αυγά
(δείτε παρακάτω στην ενότητα με το videos πως θα τα αδειάσετε)
* Άσπρο ακρυλικό χρώμα
* Μαύρο χρώμα περιγράμματος

*Κόλλα χειροτεχνίας
* Χάρτινα διακοσμητικά μοτίβα (χαρτοπετσέτα, χαρτί κλπ) 
Προστατευτικό βερνίκι  


 1. Αφού αδειάσετε τα αυγά, σχεδιάστε με το μολύβι κατά μήκος του κέλυφους  μια "μπορντούρα" ενός επαναλαμβανόμενου γεωμετρικού σχεδίου και σε ένα ικανοποιητικό πλάτος ώστε να καλύπτει περίπου το 1/3 της επιφάνειάς του αυγού.
Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ιδιαίτερο αρκεί να βασίζεται σε καμπύλo σχήμα, κάτι σαν ένα "καμπυλωτό ζιγκ-ζαγκ" είναι αρκετό. Αν θέλετε κάτι πιο περίπλοκο μπορείτε να αντιγράψετε τέτοια σχέδια από οπουδήποτε στο internet, από stencils, να μεταφέρετε πάνω στο αυγό το σχέδιο από ένα κομμάτι δαντέλας κλπ.
Τονίστε με το μολύβι - σημαδέψτε κάποια σημεία του σχεδίου σε ολόκληρο το μήκος του και πάνω στα σημάδια ανοίξτε τρύπες. Θα το κάνετε με ένα πολύ λεπτό τρυπάνι ή οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο σας εξυπηρετεί π.χ μια παραμάνα, χοντρή βελόνα κλπ. Απλά αν δεν χρησιμοποιήσετε τρυπάνι, θα χρειαστεί να επιμείνετε λίγο παραπάνω. 

 2. Σταθεροποιείστε τα αυγά σε ένα σημείο που να σας επιτρέπει να δουλεύετε με άνεση π.χ μια αυγοθήκη, μια ταινία, σελοτέιπ κλπ. και ζωγραφίστε με το μαύρο χρώμα περιγράμματος ακολουθώντας τις γραμμές του σχεδίου. Η συσκευασία αυτών χρωμάτων (με την ειδική μύτη) σας επιτρέπει να ζωγραφίζετε εύκολα σαν με έναν  χοντρό μαρκαδόρο και το τελικό αποτέλεσμα έχει "ανάγλυφη" μορφή. 3.Αφού στεγνώσει η μαύρη μπογιά, περάστε πάνω στο σχέδιο με το πινέλο το άσπρο χρώμα και πριν στεγνώσει εντελώς "σβήστε" το κατά τόπους με το χέρι σας, ένα πανάκι ή σφουγγαράκι ή με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο, αν αφήσετε να στεγνώσει το χρώμα, έτσι ώστε ανά σημεία να διακρίνεται αχνά το μαύρο κάτω από το λευκό.

Βάψτε με το άσπρο και την χωρίς σχέδιο επιφάνεια των αυγών, αφήστε να στεγνώσουν εντελώς τα χρώματα και κολλήστε από ένα χάρτινο μοτίβο σε κάθε πλευρά του αυγού. Αφού στεγνώσει και η κόλλα περνάτε 3-4 στρώσεις από το προστατευτικό βερνίκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βερνίκι και σε σπρέυ.Και...
* Φυσικά και η επιλογή των χρωμάτων δεν είναι δεσμευτική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιες αποχρώσεις θέλετε τόσο στο σχέδιο όσο και την κεντρική επιφάνεια δημιουργώντας τέτοια χρωματιστά αυγά. * Η διακόσμηση πασχαλινών αυγών με decoupage είναι μια πολύ εύκολη ιδέα όχι μόνο για τα διακοσμητικά αλλά και για κανονικά "κόκκινα" αυγά σας. Αν παραλείψετε την διαδικασία του σχεδίου με το χρώμα περιγράμματος και χρησιμοποιήσετε μικρά ή μεγαλύτερα χάρτινα μοτίβα από χαρτοπετσέτες ή και καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια των αυγών με ένα κομμάτι χαρτοπετσέτα σε σχέδιο πασχαλινό ή μη, μπορείτε χωρίς καθόλου χρήση μπογιάς, οποιουδήποτε είδους,  να ...βάψετε πολύ όμορφα τα απλώς βρασμένα αυγά, χωρίς μάλιστα χρήση κόλλας, ώστε να είναι κατάλληλα και απολύτως ασφαλή για κατανάλωση. Δείτε εδώ πως ακριβώς θα το κάνετε.
*Χρώμα περιγράμματος θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ζωγραφικής-χόμπυ-ντεκουπάζ κλπ. και σε τιμή από περίπου 2-4 ευρώ/συσκευασία ανάλογα με το μέγεθος της συσκευασίας.  
*Δείτε πως θα αδειάσετε αυγά, με όποιον τρόπο κι αν θέλετε στην συνέχεια να τα διακοσμήσετε. Αν δεν θέλετε να τα φυσήξετε, ανοίξτε λίγο παραπάνω τις τρύπες και διοχετεύστε αέρα ή και νερό στο εσωτερικό τους με μια απλή πλαστική σύριγγα
ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

sylwiaserwin.pl