Κατασκευές από Σκονί


Ένα από τα πλεονεκτήματα του ...κατακλυσμού της αγοράς σε είδη σπιτιού τόσο σε πολυκαταστήματα όσο και on line shops, είναι ότι μπορείτε πλέον να βρείτε ένα μεγάλο αριθμό αντικειμένων που παλιότερα κόστιζαν αρκετά σε τιμές από χαμηλές έως ...εξευτελιστικές. 

Σε πολλές βέβαια περιπτώσεις  η γενικότερη αισθητική τους είναι αναλόγου ...ποιότητας. 
Bάζα, κορνίζες, καθρέφτες, καλάθια κλπ. μπορείτε να βρείτε πλέον οπουδήποτε και δεν θα σας στοιχίσουν παρά ελάχιστα ευρώ, αν φυσικά σας αρέσουν τα ...πλαστικά καλάθια και αντικείμενα, τα ...απαίσια χρώματα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τα σκέτα γυάλινα. 
Κι όμως όλα αυτά τα πολύ φτηνά κομμάτια, οπουδήποτε κι αν τα βρείτε, όπως και κάθε είδους είδους παλιό-φθαρμένο ή απλώς κάποια διακοσμητικά ή και χρηστικά αντικείμενα που θέλετε να ανανεώσετε την εμφάνισή τους, μπορούν να αλλάξουν εντελώς όψη απλώς και μόνο αν τα ντύσετε με ...σκοινί.  Κάθε τύπου σκοινί, κορδόνι, σπάγγο ή και χοντρή κλωστή, ανάλογα με το είδος, το υλικό και το μέγεθος του κάθε αντικειμένου. 


Ακόμη και απλά γυάλινα μπουκάλια, γλαστράκια, κονσερβοκούτια κλπ μπορούν να μεταμορφωθούν αποκτώντας "ψάθινη" μορφή ακριβώς όπως και μια κορνίζα ή ένα καπέλο φωτιστικού που δεν σας αρέσει το σχέδιό τους, ένας απλός καθρέφτης κλπ. 

Θα χρειαστείτε μόνο σκοινί και θερμοκολλητικό πιστόλι. Ανάλογα με το είδος και το πάχος του σκοινιού, σε κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να δουλέψετε και με απλή κόλλα χειροτεχνίας. Η διαδικασία είναι πανεύκολη, ξεκινώντας από ένα σημείο στο πάνω ή κάτω μέρος του αντικειμένου, ανάλογα με το σχήμα του, απλώνετε σιγά σιγά κόλλα και τυλίγετε γύρω από το αντικείμενο το σκοινί μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνειά του.  
Αν χρειάζεται χρησιμοποιείται και εξωτερικά μικρή ποσότητα κόλλας ανάμεσα στις σειρές του σκοινιού ώστε να σταθεροποιηθεί εντελώς και ...κρύβετε όσο είναι δυνατόν είτε στο εσωτερικό είτε στην πίσω όψη τις δυο άκρες του σκοινιού, στην αρχή και στο τελείωμά του.


Αφού στεγνώσει η κόλλα μπορείτε και να βάψετε το σκοινί όπως και να χρησιμοποιήσετε τμηματικά πάνω στο ίδιο αντικείμενο διαφορετικής υφής και απόχρωσης σκοινί, να συνδυάσετε το σκοινί με υφασμάτινα ή κάθε άλλου είδους διακοσμητικά στοιχεία κλπ. 

Αυτού του τύπου οι κατασκευές είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διακοσμήσετε ένα χώρο με ομοιογενή μεταξύ τους κομμάτια, αφού μπορείτε από κάθε είδους παράταιρα στην όψη αντικείμενα να δημιουργήσετε "σεταρίσματα" φτιάχοντας π.χ βάζα ταιριαστά με κορνίζες ή έναν καθρέφτη που θα τοποθετήσετε στο ίδιο σημείο, ένα φωτιστικό ταιριαστό στην όψη με κάθε τύπου σκοινένια διακοσμητικά στο ίδιο δωμάτιο, να φτιάξετε μια σειρά από ομοιόμορφα βάζα χρησιμοποιώντας αντίστοιχα γυάλινα, πλαστικά, μεταλλικά κλπ. 

 
 


 


  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto