Κρεβάτια με Αποθηκευτικούς Χώρους


H αξιοποίηση του χώρου κάτω αλλά και περιμετρικά του κρεβατιού, με τρόπο που να υπάρχουν συρτάρια, ντουλάπια ή ράφια, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σας εξασφαλίσει αποθηκευτικούς χώρους ίσους με ...μία ακόμη ντουλάπα


Εκτός από τα έτοιμα κρεβάτια που θα βρείτε στο εμπόριο και που το εσωτερικό μέρος της κεντρικής επιφάνειας τους είναι κενό ή αυτά που περιλαμβάνουν συρτάρια στο κάτω μέρος τους, ένας πρακτικός τρόπος ώστε, σε μικρούς ειδικά χώρους, να αξιοποιήσετε το κρεβάτι δημιουργώντας όσους και όποιους αποθηκευτικούς χώρους εσείς θέλετε να έχει, είναι ο σκελετός του κρεβατιού ή πρόσθετες κατασκευές συρταριών, κουτιών κλπ. να κατασκευαστούν στις διαστάσεις και στο σχέδιο που εσείς θέλετε από έναν ξυλουργό ή και από εσάς τους ίδιους αν πρόκειται π.χ για ένα κρεβάτι κατασκευασμένο από παλέτες, με την χρήση ραφιών κλπ, ενώ ασφαλώς και σε ένα εντελώς απλού σχεδιασμού κρεβάτι ο κάτω χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς απλούς τρόπους με την τοποθέτηση ελεύθερων συρταριών, κλειστών κουτιών αποθήκευσης κλπ. 
Στην πραγματικότητα αν η βάση που ακουμπά το στρώμα, σε ένα οποιοδήποτε κρεβάτι  τοποθετηθεί στο ανάλογο από το δάπεδο ύψος, σε ολόκληρο τον ενδιάμεσο χώρο μπορούν να τοποθετηθούν συρτάρια, ανοιχτά ή και κλειστά ντουλάπια. 


Σε μικρές κρεβατοκάμαρες μια τέτοια "σύνθεση" κρεβατιού μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και ενσωματωμένο κεφαλάρι, επίσης με ράφια ή όποιου είδους ανοιχτούς ή κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες και τις διαστάσεις του κρεβατιού κι αυτή είναι μια λύση που θα σας απελευθερώσει συνολικά πολύτιμο χώρο στο σύνολο του δωματίου. 
Το κύριο κόστος, γενικά, των ξυλουργικών κατασκευών αποτελεί η ποιότητα του ξύλου, στα δε κρεβάτια το στρώμα κοστίζει συνήθως παραπάνω από τον ίδιο τον σκελετό.
Αν λοιπόν δεν επιλέξετε κάτι εξεζητημένο αλλά απλό ξύλο που αρκεί να έχει την στοιχειώδη αντοχή και που φυσικά μπορείτε στην συνέχεια και να λουστράρετε/βάψετε μόνοι σας με όποιον τρόπο θέλετε και σε διαστάσεις τέτοιες ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το στρώμα του ήδη υπάρχοντος κρεβατιού σας, το κόστος μιας τέτοιας κατασκευής ειδικά σε σχέση με το μόνιμο όφελος σε ό,τι αφορά την λειτουργικότητα της κρεβατοκάμαρας δεν είναι μεγάλο και σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη και μικρότερο από το να αγοράσετε ένα έτοιμο τέτοιο κρεβάτι. Αν πάρετε προσφορές από κάποιους μαραγκούς και συγκρίνετε με τιμές ...βιτρίνας, θα το διαπιστώσετε. 


Και φυσικά αν αυτό που θέλετε είναι απλώς να αξιοποιήσετε τον χώρο κάτω από το κρεβάτι, εκτός από καλάθια, κλειστά πλαστικά κουτιά ή τις ειδικές θήκες για ρούχα, στα οποία μπορούν να αποθηκευτούν ρουχισμός ή κάθε είδους αντικείμενα, μπορείτε να τοποθετήσετε και απλά ξύλινα συρτάρια στα οποία αν τοποθετήσετε και ροδάκια θα είναι πολύ περισσότερο πρακτικά.