Γλάστρες - Βάζα από Συσκευασίες ΤροφίμωνΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευασία από πλαστικό, χοντρό χαρτόνι ή και κονσερβοκούτι που ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα της, μπορεί να μετατραπεί σε βάζο, μπωλ, γλάστρα, κασπώ κλπ. 

Θα χρειαστείτε
* μια οποιαδήποτε άδεια συσκευασία

* αρμόστοκο
* πετραδάκια
* σπάτουλα, νερό, σφουγγάρι
1. Αναμείξτε τον αρμόστοκο με νερό (θα τον βρείτε σε όλα τα καταστήματα με μπογιές, εργαλεία κλπ. ή μάντρες με υλικά οικοδομών) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, απλώστε με την σπάτουλα μια αρκετά χοντρή στρώση στην επιφάνεια του δοχείου που έχετε επιλέξει και ξεκινήστε να "βυθίζετε" τα πετραδάκια μέχρι περίπου την μέση τους στον αρμόστοκο.
Για δοχεία μεγάλου μεγέθους, δουλέψτε επικαλύπτοντας ταυτόχρονα με στόκο - πέτρες ένα μέρος της επιφάνειάς τους και συνεχίζοντας σταδιακά, ώστε να μην στεγνώνει ο αρμόστοκος και να έχετε την ευχέρεια χρόνου να τοποθετήσετε τις πέτρες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να τους αλλάξετε θέση όπου χρειάζεται κλπ.


2. Αφού καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια με πέτρες, αφήστε να στεγνώσει για μια ολόκληρη νύχτα και την επόμενη μέρα περάστε μια στρώση αρμόστοκου ώστε να καλύψει εντελώς τις πέτρες. Αφήστε λίγα λεπτά να τραβήξει ο στόκος και σκουπείστε - καθαρείστε τον αρμόστοκο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι   ώστε οι πέτρες να είναι καθαρές και όλα τα σημεία ανάμεσά τους καλυμμένα με αρμόστοκο στο ίδιο πάχος.

Αν και όπου χρειάζεται μπορείτε και να ξύσετε με ένα μαχαιράκι τον στόκο, αν κάπου εξέχει παραπάνω απ΄όσο χρειάζεται ή να προσθέσετε όπου υπάρχει κενό, να σκουπίσετε ξανά με το σφουγγάρι κλπ.Την επόμενη μέρα, αφού έχει στεγνώσει εντελώς η επιφάνεια του δοχείου, μπορείτε να περάσετε ένα προστατευτικό βερνίκι γυαλιστερό ή ματ.

Για δοχεία από χοντρό χαρτόνι, που η επιφάνειά τους δεν είναι αδιάβροχη και αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε σαν βάζα για λουλούδια, δεν θα τοποθετήσετε το νερό απευθείας στο δοχείο αλλά σε ένα ποτήρι-δοχείο ανάλογου σχήματος και μεγέθους που θα το τοποθετήσετε μέσα στο ...πέτρινο ανθοδοχείο σας.


Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά,  μοιάζουν πραγματικά με πέτρινα βοτσαλωτά - ψηφιδωτά κι ένας τρόπος ώστε να γίνει η όλη διαδικασία ακόμη ευκολότερη είναι αντί για μεμονωμένα πετραδάκια να χρησιμοποιήσετε ολόκληρα πλακάκια σε δίχτυ, αποτελούμενα από μικρές πετρούλες. Θα βρείτε πολλά σχέδια τέτοιων πλακιδίων σε μάντρες με οικοδομικά υλικά και καταστήματα με πλακάκια. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: