40+ Κατασκευές για παιδιά από άδειες Συσκευασίες


Σπιτάκια, καράβια, αυτοκινητάκια, τραίνα, φιγούρες ζώων, κουμπαράδες, κουκλόσπιτα, φτιαγμένα όλα από άδειες συσκευασίες τροφίμων, απορρυπαντικών. Από κάθε είδους πλαστικά μπουκάλια,  χάρτινες συσκευασίες από γάλα ή χυμούς, αυγοθήκες.

Δεν βεβαίως δεν είναι για το κόστος. Στα ...παιχνιδάδικα που κάθε τόσο συνηθίζουμε να κριτικάρουμε και να κατηγορούμε για τον καταιγισμό ανόητων διαφημίσεων και κακής ποιότητας ...κινέζικων παιχνιδιών υπάρχουν πλέον παιχνίδια με λιγότερο κι από ένα ευρώ. Αλλά, χωρίς φυσικά να περάσουμε στο αντίθετο άκρο στερώντας από τα παιδιά την χαρά ενός τέτοιου παιχνιδιού, είναι δική μας ευθύνη με το παράδειγμά μας κι όχι με ανέξοδα λόγια να τους δείξουμε και την σημασία της δημιουργικότητας, της υπομονής, της ανακύκλωσης, να τους μάθουμε κυρίως πως η χαρά μπορεί να κρύβεται και στα πολύ μικρά που θα φτιάξουμε χωρίς να εξαρτάται πάντα από το πόσα μπορούμε να διαθέσουμε για να την ...αγοράσουμε.

Κόψτε εσείς τα μπουκάλια και τα κουτιά στο σχήμα που κάθε κατασκευή χρειάζεται κι αφήστε τα να τα ζωγραφίσουν με τις μπογιές τους, δείξτε τους πως με χαρτί ή ύφασμα θα προσθέσουν όσα ακόμη στοιχεία χρειάζονται για να σχηματιστεί το κάθε παιχνίδι, επιβραβεύστε την κάθε τους προσπάθεια κι ας μην είναι "τέλειο" το αποτέλεσμα, παίξτε μαζί τους και βοηθήστε τα να εξασκήσουν και την φαντασία και τις δεξιοτητές τους.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/