Το Ethnic διακοσμητικό στυλ


Για τους περισσότερους η αναφορά του ethnic στην εσωτερική διακόσμηση, παραπέμπει αυτόματα σε χώρους διακοσμημένους στα πρότυπα ενός παραδοσιακού σπιτιού κάπου στα βάθη της Αφρικής, της Ασίας. 

Στην πραγματικότητα όμως το συγκεκριμένο ύφος  δεν περιορίζεται σε αυτές μόνο τις πιο διαδεδομένες ομολογουμένως εκδοχές του. 


Το ethinc στυλ αφορά την παραδοσιακή εσωτερική αρχιτεκτονική και διακόσμηση με αντικείμενα εμπνευσμένα από την παράδοση και την ιστορία της  κάθε χώρας κι όπως για εμάς τέτοιο θεωρείται π.χ το κλασσικό κινέζικο, μεξικάνικο ή αφρικανικό στυλ, εξίσου  ethnic είναι για κάποιους άλλους  το στυλ διακόσμησης ενός παραδοσιακού νησιώτικου  ελληνικού σπιτιού ή μιας  χωριάτικης  κατοικίας στην Κρήτη ή το Μέτσοβο. 



Ξεκινώντας λοιπόν να διακοσμήσετε κάποιους από τους χώρους του σπιτιού σ΄αυτό που γενικά και ...αόριστα αποκαλούμε ....ethnic στυλ, θα πρέπει αρχικά να καθορίσετε ποιας χώρας οι παραδοσιακές αναφορές και αντικείμενα είναι αυτά που σας αρέσουν και θέλετε να εντάξετε στην διακόσμησή σας. 

Αν, όπως και συνήθως συμβαίνει, στόχος είναι να δημιουργηθεί μιας γενική ...αύρα κάποιου ethnic στυλ  κι όχι χώροι συνολικά και αποκλειστικά σε όλα τους τα στοιχεία διαμορφωμένοι στο συγκεκριμένο ύφος, αυτό που θα καθορίσει την επιτυχία σας δεν είναι τόσο με ποιο τρόπο και συγκεκριμένα αντικείμενα θα το κάνετε, όσο το πως θα καταφέρετε να τα ταιριάξετε αρμονικά με ήδη υπάρχοντα βασικά στοιχεία του χώρου σας που δεν μπορούν να  αλλάξουν, είτε αυτό αφορά κάποια εσωτερικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριτικά είτε ογκώδη και βασικά έπιπλα και αντικείμενα. Kαι ακριβώς αυτά τα στοιχεία του χώρου,  τα μη ethnic,   είναι εκείνα που πέρα από το γούστο σας θα σας καθοδηγήσουν σωστά, ώστε η τελική εικόνα να είναι πραγματικά όμορφη αισθητικά και να μην μοιάζει το καθιστικό, το υπνοδωμάτιο ή οποιοσδήποτε άλλος χώρος του σπιτιού σαν ...μαγαζί που πουλά έπιπλα και διακοσμητικά από  διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς. 


Π.χ ένας απολύτως σκούρος κλασσικός καναπές ή αντίστοιχες πολυθρόνες, που δεν θέλετε ή δεν μπορείτε για λόγους οικονομικούς να αποχωριστείτε, για να εξακολουθούν να έχουν τη θέση τους σ΄έναν σε πχ στυλ Μεξικάνικου ethnic διακοσμημένο χώρο, θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά εμφάνιση με υφάσματα σε έντονες αποχρώσεις  όπως ακριβώς επιβάλλει  το συγκεκριμένο ύφος. Αν όμως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει, κατευθυνθείτε σε μια διαφορετική ethnic εκδοχή όπως π.χ το εμπνευσμένο από την αποικιοκρατία ή το καθαρά  αφρικανικό  ύφος που τα επιμέρους στοιχεία του θα συνδυαστούν πολύ πιο εύκολα και αρμονικά με τα ήδη σκούρα υπάρχοντα στον χώρο σας έπιπλα.
Σε κάθε περίπτωση, η αλλαγή ενός χώρου σε ethnic ύφος θα πρέπει να ξεκινήσει από ένα μεγάλοκεντρικό κομμάτι είτε αυτό είναι έπιπλο, είτε διακοσμητικό αντικείμενο, ένα μεγάλο χαλί κλπ. 

Τα διάφορα μικρότερα  αντικείμενα σε τέτοιο στυλ που πλέον θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη επίπλων, σπιτιού και δώρων όσο κι αν σας αρέσουν, δεν μπορούν να αποτελέσουν την κεντρική σας αναφορά και δεν είναι το "σοφότερο" που μπορείτε να κάνετε να θεωρήσετε ότι ...ξεμπερδέψατε με τo ethninc διακοσμητικό ...απωθημένο σας επειδή γεμίσατε μια ραφιέρα με ξύλινα διακοσμητικά αφρικανικού στυλ ή μια σειρά από πορσελάνινα κινέζικα αντικείμενα.
Ένα έπιπλο μεγάλων διαστάσεων και κάποιο επίσης ογκώδες στοιχείο στους τοίχους ενός δωματίου ή και συνδυασμένα με το κατάλληλο χαλί, ανάλογα με το ποιας χώρας το ethnic ύφος θα θελήσετε να υιοθετήσετε είναι αρκετά για να ...χαρακτηρίσουν τον χώρο με επιτυχία και από εκεί και μετά να σας επιτρέψουν να "παίξετε" με τις υπόλοιπες επιμέρους λεπτομέρειες και κυρίως με τα υφάσματα και γενικά το "χρώμα"

Tα κομμάτια αυτά, αν θελήσετε να είναι αυθεντικά, είναι προφανές ότι θα σας κοστίσουν από αρκετά έως ...πανάκριβα. Ανάλογα όμως με το συγκεκριμένο ethnic στυλ που θέλετε να μιμηθείτε, υπάρχουν στην αγορά λύσεις περισσότερο οικονομικές γι΄αυτό και μελετήστε πριν ξεκινήσετε ποιο ύφος  θα αποδειχθεί περισσότερο "βολικό" και οικονομικό, ανάλογα όχι μόνο με το κόστος αγοράς καινούργιων αντικειμένων αλλά και με το πόσα από τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία στον χώρο μπορείτε να εκμεταλλευθείτε, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε ριζικές αλλαγές.

Για παράδειγμα σε πολλά καταστήματα θα βρείτε ξύλινα τραπέζια, καρέκλες, παραβάν σε ethnic απομιμήσεις και καλές τιμές. Μια τέτοια τραπεζαρία π.χ θα ...υπηρετήσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και απόλυτα πετυχημένα ένα ινδικό, αφρικάνικο ή αποικιοκρατικό ethnic ύφος, απ΄όσο πολλά μικρότερα κομμάτια του ίδιου ύφους, σκορπισμένα μέσα στον ίδιο χώρο.
Επίσης, κάθε απλό ξύλινο έπιπλο π.χ συρταριέρα, σύνθετο κλπ. μπορείτε να τα ...μεταμορφώσετε σε ethnic απλώς και μόνο με ...ένα κουτί μπογιά και stencils σε σχέδια ανάλογα με το ύφος που θέλετε να αποκτήσουν και αυτός είναι φυσικά ο οικονομικότερος τρόπος ειδικά αν διαθέτετε ξύλινα παλιά έπιπλα που θέλετε να τους αλλάξετε όψη και να τα αξιοποιήσετε. Δείτε εδώ λεπτομέρειες για την διαδικασία



Το ίδιο έντονα θα καταφέρει να προσθέει ethnic ύφος και ένα και μοναδικό μεγάλων διαστάσεων κάδρο, ακόμα και μιας καλαίσθητης αφίσας και όχι αυθεντικού έργου τέχνης τοποθετημένη στην σωστή κορνίζα.


Επιλέξτε  σαν θέμα τέτοιων κάδρων ή γενικά επιτοίχιων διακοσμητικών κλασσικές μορφές-θέματα, του πολιτισμού που αφορά το συγκεκριμένο  ethnic στυλ που θέλετε να δημιουργήσετε, αλλά με προσοχή για να αποφύγετε κιτς και ...φτηνιάρικες εκδοχές.

Είναι προτιμότερο να δώσετε κάτι παραπάνω σε κάποιο κατάστημα με ethnic αντικείμενα π.χ για δυο μεγάλες αυθεντικές κινέζικες βεντάλιες που θα στολίσουν έναν τοίχο στο με ασιατικές αναφορές καθιστικό σας ή για έναν καλαίσθητο ξύλινο σε απομίμηση ινδικού ύφους καθρέφτη κλπ, από το να επιδιώξετε να μεταφέρετε στον χώρο σας την αντίστοιχη του κάθε στυλ ατμόσφαιρα με την αφίσα ενός ...κακόγουστου δράκου που θα αγοράσετε στον πάγκο με τα "ότι πάρεις ένα ευρώ" στην λαϊκή αγορά ή το κινέζικο μαγαζί της γειτονιάς σας ή με ένα επίσης του "σωρού" κάδρο με ινδικές παραστάσεις από αυτά που θα βρείτε να πουλούν με το ...κιλό σε κάθε υπαίθρια αγορά και παζάρι.

Γενικά, αν αποφασίσετε να πειραματιστείτε με οποιοδήποτε ethnic στυλ και για να κατανοήσετε απολύτως την σημασία που έχει για το τελικό αποτέλεσμα η ποιότητα και η καλαισθησία του κάθε αντικειμένου που θα χρησιμοποιήσετε, έχετε στο μυαλό σας ότι π.χ ελληνικά ethnic αντικείμενα θεωρούνται  και μια παραδοσιακή νησιώτικη ξύλινη κασέλα, αλλά και μια κούκλα τσολιάς απ΄αυτές που πουλούν στους τουρίστες τα καταστήματα με παραδοσιακά είδη  "τέχνης" στο Μοναστηράκι.
Και ένας μπρούτζινος δίσκος απομίμηση εκείνου της Φαιστού και ένας πλαστικός γαϊδαρος-μουλάρι σήμα κατατεθέν λαϊκής ..."τέχνης" που θα βρείτε ...κοψοχρονιά στα τουριστικά σοκάκια της  Σαντορίνης,  ενώ η αντίστοιχη ξύλινη και ζωγραφισμένη ή πήλινη εκδοχή του κοστίζει πανάκριβα στα καταστήματα που πραγματικά πουλούν είδη τέχνης.
Ο κάθε, λοιπόν, κακόγουστος ...δράκος, η κάθε ..."κινέζικη" βεντάλια ή το ξύλινο ..."ινδικό" ελεφαντάκι που θα βρείτε σ΄ένα υπαίθριο παζάρι,  δεν είναι τις περισσότερες φορές κατ΄αντιστοιχία παρά  ...μια κούκλα τσολιαδάκι ή ένας ...πλαστικός γαϊδαρος και φυσικά καθαρά προσωπική σας η επιλογή αν θα τα επιλέγατε για να ...διακοσμήσετε τους χώρους σας.


Δείτε  εδώ 100+ διακοσμήσεις σε ethnic στυλ
Τα χρώματα είναι από τα  καθοριστικότερα  στοιχεία του κάθε ethnic ύφους και επιβεβλημένο να τα ακολουθήσετε τόσο στις αποχρώσεις των τοίχων όσο και σ΄αυτές των υφασμάτων.



Eιδικά Σε συγκεκριμένα στυλ όπως το Μεξικάνικο ή εκείνο της Ανατολής, που οι αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα έντονες και τα μοτίβα κάθε άλλο παρά μονόχρωμα, μελετήστε προσεκτικά πόσο χρώμα ...αντέχουν οι διαστάσεις και η φωτεινότητα του χώρου σας κι αν πρέπει από κάπου να ....κόψετε, κάντε το στους τοίχους. Προτιμήστε μια πιο απαλή απόχρωση για αυτούς και δώστε έμφαση σε υφάσματα και επιμέρους αντικείμενα.


Κάποια τυχόν ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία ενός χώρου, μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν με εντυπωσιακό αποτέλεσμα αλλά και να σας "κατευθύνουν" για την δημιουργία ehtnic διακοσμήσεων. 


Για παράδειγμα μεγάλα ξύλινα παράθυρα-πόρτες με ιδιαίτερο σχεδιασμό που μπορούν να βαφτούν σε έντονα χρώματα, πατώματα σε αποχρώσεις και σχέδια αγαπημένα κάποιου συγκεκριμένου ethnic στυλ κλπ. 
Αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις όπου υπάρχει τέτοια δυνατότητα, είναι σίγουρο ότι θα δώσουν την ατμόσφαιρα που θέλετε στον συγκεκριμένο χώρο πολύ πιο "δυνατά" απ΄όσο πολλά έπιπλα ή επιμέρους αντικείμενα μαζί. 

Ινδικό: 

Χρώματα ζεστά και έντονα  από ολόκληρη την χρωματική παλέτα του κόκκινου, του πορτοκαλί και  του κίτρινου αλλά και του ροζ - μωβ και του μπλε και με αρκετές δόσεις χρυσαφί. 
Υφάσματα λεπτά, γυαλιστερά και πολύχρωμα με έντονη την παρουσία του χρυσαφί,   
Έπιπλα ξύλινα και κατά βάση σκαλιστά. 
Υφασμάτινα φωτιστικά αλλά και υφάσματα και χαλιά κρεμασμένα στους τοίχους. 
Διακοσμητικά αντικείμενα από ξύλο αλλά και μεταλλικά, τα περισσότερα με σαφείς θρησκευτικές αναφορές  

- Τα αρωματικά sticks και τα κεριά από τα ...φετίχ του συγκεκριμένου ύφους
Γλυπτά και ξυλόγλυπτα ινδικών θεοτήτων, μεταλλικά φανάρια σε αντικέ στυλ, ξύλινα κουτιά και ξύλινες φιγούρες ζώων με ....αρχηγό εκείνη του ελέφαντα, πολύχρωμες μαξιλάρες και μαξιλάρια σε ινδικά μοτίβα, ξύλινοι δίσκοι γεμάτοι αρωματικά κεριά και sticks,  αντικείμενα που χωρίς μεγάλη δυσκολία θα βρείτε στα καταστήματα επίπλων και ειδών σπιτιού και θα σας βοηθήσουν να μεταφέρετε στους χώρους σας το  Ινδικό ethnic ύφος.   

Aφρικανικό 

- Καφέ, πορτοκαλί, μπεζ, μαύρο, άσπρο τα βασικά χρώματα αυτού του στυλ, με εξαίρεση τα υφάσματα που εκτός από εκείνα σε συνδυασμό αυτών των βασικών αποχρώσεων, αγαπημένα του αφρικανικού ethnic και τα πολύχρωμα και ζωηρόχρωμα σε ιδιαίτερα έντονες αποχρώσεις και τολμηρούς συνδυασμούς.
- Τα έπιπλα από  ακατέργαστο ξύλο αλλά και τα ψάθινα τα πιο αντιπροσωπευτικά του αφρικανικού ethnic. 

- Το δέρμα, εκτός από το ύφασμα και το ξύλομ  επίσης βασικό υλικό του συγκεκριμένου ύφους τόσο σε έπιπλα όσο και σε κάθε είδους διακοσμητικά αντικείμενα.

- Παραδοσιακά καλάθια, κάθε είδους ψάθινα αντικείμενα, ξύλινες μάσκες και φιγούρες ζώων της ζούγκλας, τόξα, ταμπούρλα, αφίσες και κάδρα με παραδοσιακές αφρικάνικες μορφές ή τοπία, δερμάτινα χαλιά ή επενδυμένα με δέρμα ξύλινα σκαμπώ και καρέκλες και κυρίως τα σωστά υφάσματα, τα στοιχεία που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, εντοπίζοντας ευκαιρίες σε ηλεκτρονικές αγορές ευκαιρίες και πάνω απ΄όλα ...καλόγουστες προσφορές σε τέτοιου ύφους αντικείμενα, αφού στην εγχώρια αγορά η ποικιλία τους είναι περιορισμένη και σε τιμές εξαιρετικά υψηλές ή τα πιο φτηνά υστερούν κατά πολύ σε ποιότητα και αισθητική.

Μεξικάνικο

- Από τα πιο "κοντινά" και αγαπημένα ethnic για τους κατοίκους της Μεσογείου, λόγω των έντονων συνδυασμών χρωμάτων που χρησιμοποιεί κυρίως σε τοίχους και υφάσματα αλλά και σε επιμέρους αντικείμενα, ενώ το  συγκεκριμένο ύφος είναι μια από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές επιλογές για τον χώρο της μπαλκονιού  ή του κήπου σας. 
Συνδυάστε έντονους χρωματισμούς τόσο στους τοίχους, όσο και σε γλάστρες με πλακάκια με γεωμετρικά σχέδια και μερικά ψάθινα ή ξύλινα έπιπλα εξωτερικού χώρου, αιώρες κι απαραιτήτως σε κάποιο σημείο μια συλλογή από ...κάκτους
- Μπλε, τυρκουάζ, κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, κεραμιδί σε όλες τους τις διαβαθμίσεις, τα πιο αγαπημένα του Μεξικάνινου ethnic. 


- Έπιπλα μονόχρωμα από ξύλο σε συνδυασμό με σίδερο ή και ψάθα αλλά και πολύχρωμα διακοσμημένα με γεωμετρικές κυρίως παραστάσεις. 
- Πήλινα διακοσμητικά αντικείμενα σε ιδιαίτερα έντονους χρωματισμούς αλλά και ξύλινα και μεταλλικά, συνδυασμένα με εξίσου πολύχρωμα και ζωηρόχρωμα υφάσματα και χαλιά. 
- Τα καρώ αλλά οι ρίγες σε έντονους χρωματισμούς επίσης από τα ...must του ύφους, ενώ τα σομπρέρος κρεμασμένα σε κάποιον τοίχο, προτιμήστε τα μόνο αν είστε σίγουροι ότι πρόκειται για πραγματικά καλαίσθητη εκδοχή τους ή αυθεντικά κομμάτια που έχουν αγοραστεί στο Μεξικό, γιατί οι απομιμήσεις τους σε ορισμένα καταστήματα με ethnic αντικείμενα, αισθητικά είναι πραγματικά ...τραγικές.


Ανατολίτικο


- Επίσης ιδιαίτερα προσφιλές στην χώρα μας ethnic ύφος, αφού όπως και σε ...πολλά άλλα έτσι και διακοσμητικά, βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά στα ...γούστα της ανατολής απ΄ότι π.χ σ΄εκείνα της κεντρικής και βόρειας ευρώπης. 

- Τα υφάσματα έχουν και σ΄αυτό το στυλ ρόλο πρωταγωνιστή. Κόκκινο, μπορντώ, χρυσαφί, μπλε, πορτοκαλί, πράσινο, μπλε, μωβ τα πιο αγαπημένα του ανατολίτικου ethnic, ένα ύφος με αρκετές παραλλαγές και επηρεασμένο από πολλές χώρες που συγκλίνουν σε βασικά πολιτισμικά τους στοιχεία άρα και αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά.


Προσθήκη λεζάντας
- Πέρα από τα παραδοσιακά χαλιά και κιλίμια που εκτός από τα πατώματα βρίσκουν την θέση τους και στους τοίχους, τις μαξιλάρες, τα πολλά μαξιλάρια και τις "πλούσιες" κουρτίνες, με υφάσματα "ντύνονται" και τα τραπέζια, οι μπουφέδες και κάθε είδους παρόμοια επιφάνεια. Διακοσμητικά αντικείμενα μπρούτζινα, μεταλλικά αλλά και γυάλινα, σιδερένια και γυάλινα χρωματιστά φωτιστικά, μπρούτζινα και σιδερένια φανάρια, χαμηλά καθίσματα αλλά και τραπέζια, εντυπωσιακές κουρτίνες  όχι μόνο στα παράθυρα αλλά ακόμα και ως διαχωριστικό ανάμεσα σε δύο χώρους ή σαν κουνουπιέρες/ουρανοί στα υπνοδωμάτια και κυρίως εντυπωσιακά χαλιά και ζεστά υφάσματα είναι τα βασικά στοιχεία που δεν θα πρέπει να λείπουν από κανέναν  χώρο που φιλοδοξεί να παραπέμπει στις ...Χίλιες και μια νύχτες.


Ασιατικό 


- Aπό τα πιο  δύσκολα ethnic στην διακοσμητική τους εφαρμογή, εξαιτίας του ότι όχι μόνο τα έπιπλα αλλά ακόμα και τα πιο μικρά διακοσμητικά αντικείμενα αυτού του ύφους είναι τόσο ιδιαίτερα και εντελώς διαφορετικά απ΄αυτά που επικρατούν σ΄ένα μέσο ευρωπαϊκό σπίτι, που δεν είναι καθόλου εύκολο να συνδυαστούν σωστά με έπιπλα και αντικείμενα οποιουδήποτε άλλου στυλ.

- Τα χαμηλά έπιπλα σε πολύ απλές και λιτές γραμμές από ξύλο ή μπαμπού από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ύφους, όπως και  η απουσία κουρτινών, τα στρωμένα απ΄άκρη σ΄άκρη δάπεδα με λεπτά ή ψάθινα χαλιά, τα διακοσμητικά αντικείμενα  φτιαγμένα κυρίως από πορσελάνη αλλά και μπαμπού και ξύλο, τα βάζα και διακοσμητικά πιάτα σε κινέζικης αισθητικής μοτίβα, η μορφή του βούδα σε γλυπτά αλλά και σε μπρούτζινα ή πήλινα διακοσμητικά, τα διαχωριστικά παραβάν και τα λεπτά μεταξωτά υφάσματα, τα κινέζικα σύμβολα ή γράμματα  σε κάδρα ή πάνω σε χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα, τα χάρτινα φωτιστικά και φανάρια και φυσικά οι βεντάλιες 


- Κόκκινο, μαύρο, λευκό, χρυσαφί  τα βασικά χρώματα του συγκεκριμένου ethnic στυλ τόσο στα υφάσματα όσο και στους τοίχους, ενώ χρησιμοποιεί αρκετά και τις αποχρώσεις του κίτρινου και του ροζ-μωβ σαν συνοδευτικές και  συνδυασμένες με τις βασικές και κυρίως το κόκκινο και το μαύρο.

- Τα αυθεντικά κομμάτια Ασιατικού ύφους, είτε αφορούν έπιπλα είτε διακοσμητικά, είναι από τα πιο ακριβά,  ωστόσο αν ψάξετε θα βρείτε στην αγορά και πολύ καλαίσθητες και οικονομικές απομιμήσεις, αρκεί βεβαίως να μπορέσετε να τις ξεχωρίσετε ανάμεσα στο αναρίθμητο  made in china  ...κιτς που έχουν κατακλύσει την αγορά. 
Και...
  • Τα σε απλή κλασσική γραμμή  ξύλινα ή μπαμπού έπιπλα, είναι τα πιο "εύχρηστα" για ethnic διακοσμήσεις, αφού με την χρήση των κατάλληλων υφασμάτων σε ριχτάρια και μαξιλάρια και συνδυασμένα με τα σωστά επιμέρους στοιχεία ενός χώρου, μπορείτε πανεύκολα να τα ...βαφτίσετε ινδικά, αφρικάνικα, μεξικάνικα ή κινέζικα. 
  • Τα stencil ή stickers για τοίχους/έπιπλα, σε όποιο θέμα ταιριάζει στο ethnic ύφος που θέλετε να δημιουργήσετε,  μπορούν με μία μόνο κίνηση να μεταφέρουν μεγάλο μέρος της  ατμόσφαιρας που επιθυμείτε σε οποιονδήποτε χώρο.
  • H ...παράταξη στους χώρους του σπιτιού, των σουβενίρ που αγοράζετε από διάφορα μέρη και χώρες που επισκέπτεστε σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν για να δώσουν ethnic χαρακτήρα στην διακόσμησή σας και το στυλ εκείνο που ανακατεύει στοιχεία και αντικείμενα από πολλές και διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, όσο καλόγουστα κι αν είναι αυτά,  δεν αποτελεί διακοσμητική παρέμβαση άξια θαυμασμού απλά κάνει το σπίτι σας να μοιάζει με ....ταξιδιωτικό γραφείο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με ...mini μουσείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. Αν πραγματικά σας αρέσει κάποιο απ΄όλα τα ethinc στυλ, περιοριστείτε στα αντικείμενα που το αντιπροσωπεύουν, εμπλουτείστε τον χώρο  σας και με άλλα αντικείμενα και έπιπλα στο ίδιο ύφος  και για όλα τα υπόλοιπα βρείτε μια γωνιά και τον τρόπο να τα συγκεντρώσετε με την μορφή  ...ταξιδιωτικών αναμνήσεων. 




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: