Που θα βρείτε χρώματα-υλικά για ΒΑΨΙΜΟodhgos-agoras-gia-xromata
odhgos-agoras-gia-xromataΚατ΄αρχήν, σε όλα τα χρωματοπωλεία της γειτονιάς ή της περιοχής σας, ειδικά αν δεν χρειάζεστε κάτι εξεζητημένο τόσο σε χρώματα όσο και σε λοιπά υλικά και εργαλεία.
Ακόμη και τα πιο μικρά τέτοιου είδους καταστήματα, εκτός από τα έτοιμα βασικά χρώματα, διαθέτουν πλέον το ειδικό μηχάνημα ανάμειξης με το οποίο θα σας φτιάξουν οποιαδήποτε απόχρωση διαλέξετε από το χρωματολόγιο της εταιρίας με την οποία συνεργάζονται, πολλά δε διαθέτουν χρώματα πολλών εταιριών.

odhgos-agoras-gia-xromata
Βόλτα στις ...βιτρίνες
 • Κι αν το κίνητρό σας  για να προτιμήσετε κάποιο μεγαλύτερο και πιο ...μακρινό κατάστημα είναι οικονομικό, λάβετε υπόψη σας ότι οι τιμές των χρωμάτων των μεγάλων εταιριών είναι, με ελάχιστη απόκλιση ελάχιστων, ίδιες απ΄όπου κι αν τις αγοράσετε, εκτός κι αν κάπου πετύχετε κάποια ειδική προσφορά κι αυτό συνήθως μόνο σε  λευκό πλαστικό/ακρυλικό.  Υπολογίστε γενικά, ότι για μια καλής ποιότητας πλαστικό/ακρυλικό χρώμα το κόστος, απ΄όπου κι αν το προμηθευτείτε, θα είναι από 5 - 7 ευρώ ανά λίτρο.
 • Στο Leroy Merlin επίσης θα σας φτιάξουν όποιο χρώμα της Vitex επιθυμείτε, ενώ στο Practiker θα διαλέξετε από τα χρωματολόγια  της Vivecryl. Και στα δύο πολυκαταστήματα αλλά ειδικά στο Practiker, εκτός από μια πλήρη συλλογή από χρώματα κάθε είδους και για κάθε επιφάνεια, θα βρείτε τα πάντα που αφορούν το απλό βάψιμο κάθε είδους επιφάνειας αλλά και αυτό με τεχνοτροπίες, μεγάλη ποικιλία σε ρολά, πινέλα κλπ. σε διάφορες ποιότητες και τιμές ενώ στο Leroy Merlin μικρότερη ποικιλία σ΄αυτά τα είδη αλλά πολύ μεγαλύτερη σε ταπετσαρίες, αυτοκόλλητες μπορντούρες για παιδικά δωμάτια και κυρίως εντυπωσιακά Stencils σε μικρά αλλά και μεγάλα μεγέθη. 
  odhgos-agoras-gia-xromata
 • Σε μεγάλα κεντρικά χρωματοπωλεία με είδη για επαγγελματίες, εκτός από την μεγάλη ποικιλία χρωμάτων αφού τα περισσότερα διαθέτουν προϊόντα όλων των μεγάλων εταιριών, θα μπορέσετε εκτός από ειδικά υλικά και εργαλεία να  ζητήσετε και εξιδικευμένες οδηγίες και βοήθεια για ειδικές περιπτώσεις όπως για δύσκολες και περίπλοκες τεχνοτροπίες, ειδικά προϊόντα επεξεργασίας ξύλου κλπ.

Αγορές από τον καναπέ ...on line

odhgos-agoras-gia-xromataΔυστυχώς τα χρώματα, λόγω βάρους της συσκευασίας τους, είναι από τα προϊόντα εκείνα που ακόμα κι αν τα βρείτε σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα  του εξωτερικού  σε καλύτερες τιμές, δεν αξίζει τον κόπο να μπείτε στη διαδικασία αφού η επιβάρυνση των μεταφορικών είναι τέτοια που τελικώς κάνει το συνολικό κόστος κατά πολύ μεγαλύτερο.
Καθόλου το ίδιο όμως δεν συμβαίνει σε ότι αφορά άλλου είδους υλικά ή χρώματα σε ειδικές μικρές συσκευaσίες ή σε σπρέϋ, ειδικά ρολά τεχνοτροπιών, glades για τεχνοτροπίες, χρώματα με ειδικά εφέ κλπ. και ιδιαίτερα σε ταπετσαρίες, μπορντούρες αλλά και stencils αφού είναι σίγουρο ότι με μια ...υπομονετική on line βόλτα, θα βρείτε όχι μόνο καλύτερες τιμές  αλλά κυρίως μεγαλύτερη ποικιλία σε κάθε είδος. 
 • paint-tools.gr Από τα πιο πλήρη ελληνικά eshop στο είδος, θα βρείτε όλα όσα σας είναι απαραίτητα για να βάψετε, αν δεν χρειάζεστε κάτι ιδιαίτερα εξεζητημένο τόσο σε μπογιές όσο και σε υλικά. Κατά καιρούς, καλές προσφορές στο λευκό ακρυλικό χρώμα. 
 • polychromo.gr Περιορισμένες επιλογές σε χρώματα και εργαλεία σε αντίθεση με την μεγαλύτερη ποικιλία σε αυτοκόλλητες ταπετσαρίες και μπορντούρες.   
 • chromatopolio.com Ακόμα ένα ελληνικό κατάστημα με τα βασικά και μόνο  χρώματα, υλικά και εργαλεία. Περιστασιακά θα βρείτε κάποιες προσφορές  και για παραγγελίες άνω των 100 Ε δεν θα επιβαρυνθείτε με έξοδα αποστολής.
 • telemarketing.gr Περιστασιακά ίσως βρείτε ενδιαφέρουσες προσφορές σε σετ βαψίματος με κομμάτια που, αν πραγματικά σας χρειάζονται όλα, και τα αγοράζατε μεμονωμένα θα σας κόστιζαν παραπάνω.
 • lazarakis-constructions.gr Είδη χρωματοπωλείου και αρκετά μεγάλη συλλογή από υλικά και ρολό για τεχνοτροπίες. Για να παραγγείλετε αλλά και να δείτε τις τιμές των προϊόντων θα χρειαστεί να κάνετε μια απλή εγγραφή με τα στοιχεία σας.
 • sticky.gr Μάλλον η μεγαλύτερη συλλογή σε αυτοκόλλητα τοίχου στην εγχώρια αγορά. Καλές τιμές και απλή διαδικασία για on line αγορές. 
odhgos-agoras-gia-xromata
 • thepaintstore.com Από τα μεγαλύτερα on line shops για τέτοια είδη, θα βρείτε τα πάντα σε ιδιαίτερα καλές τιμές.  
 • www.focusdiy.co.uk  Aν διαθέτετε μια ταχυδρομική διεύθυνση στο ...Ηνωμένο Βασίλειο και τρόπο να παραλάβετε  εκεί την παραγγελία σας,  εκμεταλλευτείτε την ποικιλία, την ποιότητα και τις τιμές σε χρώματα, εργαλεία και ταπετσαρίες, ενός από τα μεγαλύτερα καταστήματα  της εκεί αγοράς
 • epaintstore.com   Επίσης πολύ μεγάλη ποικιλία, εξαιρετικές τιμές και ίσως τα πιο φτηνά ρολά και σετ τεχνοτροπίας, αναλογικά με την ποιότητά τους ....παγκοσμίως. 
 • rollerwall.com Τα ...ακριβότερα αλλά και τα πιο εντυπωσιακά ρολό για εξαιρετικές τεχνοτροπίες.  
 • artsparx.com Εξαιρετικός χώρος για όσους ασχολούνται γενικά με το ...χρώμα. Από τις πιο πλήρεις ηλεκτρονικές αγορές για πάσης φύσεως ειδικά προϊόντα προκειμένου να εφαρμόσετε κάθε είδους τεχνοτροπία και πλήρεις οδηγίες και συμβουλές για την κάθε μία.
 • paintersupplies.com  Δύσκολα θα βρείτε οπουδήποτε αλλού, τέτοιες τιμές σε ρολά βαψίματος και όχι μόνο. Δυστυχώς δεν θα σας τα στείλουν πουθενά εκτός ΗΠΑ, εκτός αν διατέθετε εκεί μια ταχυδρομική διεύθυνση.
  odhgos-agoras-gia-xromata
 • www.walltat.com   Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα μεγάλη συλλογή από wall stickers και ταπετσαρίες σε μοντέρνα, πρωτοποριακά σχέδια για όλους τους χώρους του σπιτιού. Οι τιμές από μέτριες μέχρι ...τσιμπημένες αλλά πραγματικά κάθε σχέδιο αξίζει και το τελευταίο ...δολλάριο. 
 • www.walltowallstencils.com Ενδιαφέρουσα συλλογή με stencils και μπορντούρες κυρίως αυτά για παιδικά δωμάτια και σχετικά σχετικά καλές τιμές  
 • www.thepaintbox.gr Τα εξαιρετικής ποιότητας milk paint   χρώματα της φίρμας Miss Mustard Seed ειδικά για παλαιώσεις ξύλινων ή μεταλλικών επιφανειών.
 • www.wallpaperstore.com Ποικιλία και εξαιρετιμές τιμές σε ταπετσαρίες και μπορντούρες τοίχου, κυρίως  για country και κλασσικό στυλ διακόσμησης. 
 • stencil-library.com Tεράστια συλλογή από κάθε είδους stencils για κάθε χώρο και επιφάνεια. Θα χρειαστεί απλά να τα ....φανταστείτε χρωματισμένα. 
 • wallstickers.ie Wall stickers για κάθε χώρο και  μεγάλη συλλογή για παιδικά δωμάτια.
 • www.designyourwall.com/   Ένα από τα  μεγαλύτερα on line καταστήματα του είδους. Τεράστια ποικιλία με εξαιρετικά σχέδια ταπετσαριών,  ιδιαίτερα "καλλιτεχνικά" σχέδια στα σχέδια παιδικών δωματίων και πολύ όμορφες επιλογές στην κατηγορία "retro".
odhgos-agoras-gia-xromata
Και... 
 • Αγοράζοντας χρώματα από κάποιο κοντινό σας συνοικιακό κατάστημα θα είστε σίγουροι ότι αν για οποιοδήποτε λόγο σας χρειαστεί περισσότερη ποσότητα, ενώ ήδη βάφετε, θα βρείτε  εύκολα και άμεσα ακριβώς την ίδια απόχρωση. 

 • Στα καταστήματα με το ειδικό μηχάνημα ανάμειξης και δημιουργίας χρωμάτων, αν ζητήσετε με τον κωδικό της οποιαδήποτε απόχρωση μιας διαφορετικής εταιρίας  απ΄αυτήν που το καθένα συνεργάζεται θα μπορέσουν να σας το φτιάξουν. Όμως ενώ με την πρώτη ματιά δεν υπάρχει καμιά διαφορά, αν το χρησιμοποιήσετε για να συνεχίσετε το βάψιμο ενός χώρου που έχετε ήδη ξεκινήσει να βάφετε με την ίδια απόχρωση άλλης εταιρίας, αποκλείεται να μην έχει, όταν στεγνώσει, έστω και την ελάχιστη απόκλιση. Γενικά  όταν αγοράζετε χρώματα και όσον αφορά την ποσότητα που θα προμηθευτείτε προτιμήστε να σας περισσέψει χρώμα παρά να σας λείψει
 • Οι περισσότερες εταιρείες χρωμάτων, σε ότι αφορά την ποσότητα χρώματος που σας χρειάζεται, "ισχυρίζονται" ότι με 1lt θα καλύψετε επιφάνεια 10τμ. Στην πράξη αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, ειδικά αν είστε εντελώς ερασιτέχνης, αν βάφετε λερωμένους τοίχους που θα χρειαστούν ίσως και παραπάνω από δύο χέρια, αν θέλετε να καλύψετε σκούρα χρώματα  με ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις κλπ. κλπ.
  ΕΔΩ θα βρείτε έναν λεπτομερή τρόπο για να υπολογίσετε πόσο χρώμα θα σας χρειαστεί για κάθε χώρο ανάλογα με τα τετραγωνικά του. Για να έχετε όμως το κεφάλι σας ήσυχο ..προσθέστε μερικά λίτρα σ΄αυτά που θα σας υποδειχθούν :) και χοντρικά υπολογίστε ότι με μια συσκευασία των 5l θα καλύψετε με άνεση τους τοίχους  ενός κανονικού δωματίου με ένα παράθυρο και μία πόρτα.
odhgos-agoras-gia-xromata
 • Διαλέγοντας πινέλα θα εκπλαγείτε από το τεράστιο εύρος των τιμών τους. Θα τα βρείτε να κοστίζουν από 0,50-1 ευρώ μέχρι και πάνω από 30. Φυσικά η τιμή εξαρτάται και από το μέγεθος αλλά κυρίως από την ποιότητά τους. Τα πολύ φτηνά είναι σίγουρο ότι θα ...παίξουν με τα νεύρα σας, αφού οι τρίχες τους θα μένουν κάθε τόσο πάνω στον τοίχο. Προτιμήστε να διαθέτετε μια πλήρη σειρά σε μεγέθη και μέτριας ποιότητας, που θα τα καθαρίζετε μετά από κάθε βάψιμο σωστά  και θα παραμένουν  σε καλή κατάσταση για την επόμενη φορά που θα τα χρειαστείτε