ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ


Μπορούν να δημιουργήσουν γιορτινή ατμόσφαιρα και μόνο λόγω των αποχρώσεων στα υφάσματά τους ή το ιδιαίτερο σχήμα τους ή και με την χρήση χριστουγεννιάτικων σχεδίων-μοτίβων η "ένταση" των οποίων εξαρτάται από τι συνολικά ταιριάζει στο ύφους και τον γενικό στολισμό του χώρου που θα τα τοποθετήσετε

Υφάσματα με χριστουγεννιάτικα μοτίβα θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα υφασμάτων αλλά οι πιο οικονομικές λύσεις είναι κάθε είδους φτηνό ...ύφασμα που θα εντοπίσετε σε λαϊκές αγορές, καταστήματα ειδών σπιτιού και δώρων κλπ. είτε είναι τραπεζομάντηλα, καρέ, πετσέτες, καρώ φτηνές φλις κουβέρτες κλπ. και που θαυμάσια μπορούν να μετατραπούν σε καλύμματα μαξιλαριών.Όμως χριστουγεννιάτικο ύφος, πολλές φορές και πολύ πιο ...σικάτο, μπορείτε να δώσετε σε οποιοδήποτε μαξιλάρι απλώς και μόνο ...προσθέτοντας στην επιφάνειά του υφασμάτινα γιορτινά σχέδια κομμένα από οποιοδήποτε κομμάτι ύφασμα ή ...συνθέτοντας μαξιλάρια από διαφορετικά υφάσματα κάποια εκ των οποίων θα έχουν γιορτινό ύφος. 
Το χοντρό λινό, η τσόχα και η λινάτσα συνδυασμένα με κάποιο βαμβακερό ύφασμα ή κομμάτια από παλιά πλεχτά θα σας δώσουν το τελειότερο αισθητικά αποτέλεσμα, ενώ πάνω σε λινάτσα, λινό ή οποιοδήποτε χοντρό ύφασμα μπορείτε να δημιουργήσετε μοτίβα όχι με ύφασμα αλλά με ...χρώμα με την χρήση αντίστοιχων stencils σε χριστουγεννιάτικα σχέδια. 


Εκτός από τα κανονικού μεγέθους μαξιλάρια, σε όποιο σχήμα θέλετε, για την κλασσική χρήση σε καναπέδες, καρέκλες κλπ. τέτοιες "μινιατούρες" από χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν γενικά για την εορταστική της διακόσμηση ακόμη και ως ...στολίδια για το δέντρο

Σε αυτού του τύπου τις κατασκευές θα χρειαστείτε μικρά κομμάτια υφάσματος για να δημιουργήσετε το βασικό σχήμα του μαξιλαριού και θα το διακοσμήσετε με κάθε τύπου επιπρόσθετο στοιχείο, ανάλογα και με το ύφασμά τους, όπως κουμπιά, ξύλινα χριτουγεννιάτικα διακοσμητικό, σκοινί, κορδέλες, τρέσες, ζωγραφίζοντας σχέδια με μπογιά για ύφασμα κλπ. 

Όπως ακριβώς και σε κάθε τύπο διακοσμητικού μαξιλαριού παραπάνω από το μισό της ...διακοσμητικής επιτυχίας είναι ο τρόπος που θα τα συνδυάσετε μεταξύ τους στον χώρο που θα τοποθετηθούν κι ένας ...κανόνας που δεν πρόκειται ποτέ να σας ...εκθέσει είναι να μην φτιάχνετε ποτέ ένα μόνο ή πολλά εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια. 


Φροντίστε να υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία στα μαξιλάρια που θα τοποθετήσετε σε κάθε σημείο π.χ δημιουργώντας ίδια μαξιλάρια αλλά διαφορετικών σχημάτων, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς διακοσμητικά στοιχεία σε πολλά κομμάτια αλλά ...αντιστρέφοντας τα σημεία που έχει χρησιμοποιηθεί το κάθε ύφασμα πχ ένα καρώ ύφασμα σε κάποιο κομμάτι μπορεί να αποτελεί την κεντρική του επιφάνεια και σε ένα άλλο από το ίδιο ακριβώς ύφασμα φτιάξτε μια διακοσμητική τρέσα κλπ. και κυρίως επιλέξτε υφάσματα και χρώματα ταιριαστά κατά το δυνατόν με όλα τα υπόλοιπα υφασμάτινα στοιχεία που υπάρχουν στον χώρο, καλύμματα, κουρτίνες, ριχτάρια κλπ. χωρίς ταυτόχρονα να "παραφορτώνετε" τον κάθε χώρο. 

Όλα όσα σας χρειάζονται να ξέρετε για τον γενικό τρόπο κατασκευής οποιουδήποτε διακοσμητικού μαξιλαριού θα τα βρείτε εδώ