Διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων με παλιά Ποδήλατα και Καρότσια κήπου


Ιδιαίτερες ...ζαρντινιέρες πολύ πιο εντυπωσιακές από τα κλασσικά δοχεία φύτευσης, δημιουργημένες  από ένα παλιό ποδήλατο ή ένα καρότσι κήπου. 


Ειδικά σε μικρούς εξωτερικούς χώρους είναι ένας τρόπος για να συγκεντρώσετε φυτά-λουλούδια σε κάποια σημεία χρησιμοποιώντας ως βασικά μετρίου και μεγάλου μεγέθους πολυετή είδη, που παραμένουν πράσινα σε όλη την διάρκεια του χρόνου, συνδυασμένα με μικρότερα εποχιακά που θα προσφέρουν ανά εποχή το χρώμα και το άρωμά τους. 

Η ομαδοποίηση ομοειδών φυτών είναι ακόμη ένας τρόπος για την δημιουργία συνθέσεων τέτοιας μορφής, συγκεντρώνοντας π.χ πάνω σε ένα ποδήλατο ή ένα καρότσι κήπου κακτοειδή, παχύφυτα, αρωματικά βότανα κλπ.
Φυτά
κάθετης ανάπτυξης είναι επίσης κατάλληλα, ειδικά αν θέλετε σταδιακά σε κάποια σημεία η επιφάνεια του ποδηλάτου ή του καροτσιού να καλυφθεί από το φύλλωμά τους. 


Στα καρότσια θα χρειαστεί κατ΄αρχήν να ανοίξετε μερικές τρύπες για την αποστράγγιση του νερού ποτίσματος αλλά και της βροχής, είτε σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε ως τεράστια ....κασπώ που μέσα τους θα τοποθετηθούν γλάστρες, είτε τα γεμίσετε με χώμα και φυτέψετε απευθείας στο εσωτερικό τους. Στη δεύτερη περίπτωση ένα χοντρό νάϋλον πριν την τοποθέτηση του χώματος θα προστατέψει το μέταλλο, ειδικά αν είναι παλιό, από την υγρασία και το σάπισμα. 

Ασφαλώς η εξωτερική τους επιφάνεια μπορεί να βαφτεί-επεξεργαστεί με χρώμα σε όποια απόχρωση προτιμάτε όπως και να ζωγραφιστεί, ενώ ένας τρόπος για να αποκτήσει ένα καρότσι κήπου για την συγκεκριμένη χρήση ακόμη πιο ιδιαίτερη όψη είναι η αφαίρεση του ελαστικού


Η μορφή που θα δώσετε σε ένα ποδήλατο ...παρτέρι όσο και ο τρόπος που πάνω του θα τοποθετήσετε φυτά είναι θέμα επιλογής και προσωπικού γούστου.
Μπορεί να βαφτεί σε όποια απόχρωση προτιμάτε  (το χρώμα σε σπρέϋ είναι το πιο ενδεδειγμένο) όπως και να αφαιρεθούν τα ελαστικά στις ρόδες, να εφαρμοστεί κάποια τεχνική παλαίωσης κλπ.

Τις γλάστρες που θα χρησιμοποιήσετε θα τις στερεώσετε - δέσετε ανά σημεία πάνω στα μεταλλικά μέρη του ποδηλάτου με σπάγγο ή λεπτό σύρμα και με όποιο τρόπο εξυπηρετεί καλύτερα, ανάλογα με το αν πρόκειται για δοχεία-κασπώ από πλαστικό, μέταλλο, ξύλο, ψάθινα καλάθια κλπ. 
Το σημαντικό είναι η όλη σύνθεση να έχει αρκετό βάρος, ώστε να μην κινδυνεύει από τον αέρα, κάτι που θα πετύχετε με την προσαρμογή στο ποδήλατο δοχείων φύτευσης μεγάλου μεγέθους ή με το δέσιμο του ποδηλάτου με σύρμα από ένα σταθερό σημείο. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto