10 Τρόποι για να στολίσετε Χριστουγεννιάτικα το Μπαλκόνι σας

Χριστουγεννιάτικα μπαλκόνια1. Tα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι ένας ιδιαίτερα καλαίσθητος και απλός τρόπος στολισμού για το μπαλκόνι, είτε τα κρεμάσετε στα κάγκελα είτε στον τοίχο. 
Για τη δημιουργία τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλασσική τεχνητή γιρλάντα απομίμησης έλατου που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα αλλά και φυσικά υλικά όπως σκελετούς από μπαμπού-λυγαριά, θαλασσόξυλα, κουκουνάρια κλπ. 
Προσθέστε μια σειρά led μπαταρίας ή, αν θέλετε και ταιριάζει στον τύπο στεφανιού που θα φτιάξετε, υφασμάτινη κορδέλα, μεταλλικά ή ξύλινα διακοσμητικά. Εδώ θα βρείτε πολλές ιδέες-σχέδια για χριστουγεννιάτικα στεφάνια.  

Εκτός από το κλασσικό στρογγυλό σχήμα πολύ εντυπωσιακά για στολισμό εξωτερικών χώρων είναι και τα "στεφάνια" σε πιο ιδιαίτερα σχέδια όπως πχ σε σχήμα αστεριού ή συνθέσεις με στεφάνια στις οποίες μπορείτε να δώσετε μορφή φιγούρας χιονάνθρωπου κλπ.  
 2. Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από παλετόξυλα στολισμένο μόνο με φωτάκια αρκεί για να δημιουργήσετε έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και πρωτότυπο στολισμό στο μπαλκόνι σας και πολλές τύπου τέτοιες κατασκευές είναι ιδιαίτερα απλές στην δημιουργία τους. Δείτε εδώ οδηγίες και πολλές ιδέες για χριστουγεννιάτικα δέντρα από παλέτες. 
3. Κάθε τύπου "εναλλακτικής" μορφής δέντρο, στολισμένο στον τοίχο, μπορεί να τοποθετηθεί και στον τοίχο ενός μπαλκονιού, φτιαγμένο ακόμη και μόνο με φωτάκια led.  Δείτε εδώ πολλές τέτοιες ιδέες και επιλέξτε υλικά-στολίδια που θα μένουν ανεπηρέαστα από τις καιρικές συνθήκες ειδικά αν πρόκειται για ανοιχτό και όχι σκεπασμένο μπαλκόνι. 
4. Δημιουργείστε διακοσμητικές συνθέσεις τοίχου για το μπαλκόνι με φυσικά υλικά.
Ο σκελετός μιας τέτοιας σύνθεσης μπορεί να φτιαχτεί με κλαδιά, λεπτούς κορμούς ή χρησιμοποιείστε μια έτοιμη βάση  πχ απλά πλαίσια από ξύλινα πηχάκια, ένα παλιό παράθυρο κλπ.
Προσθέστε πρασινάδα, μερικές μπάλες ή κάθε τύπου χριστουγεννιάτικο στολίδι και μια σειρά led. 
Σε σχέση με κλασσικές επιλογές για τον στολισμό του μπαλκονιού που βασίζονται αποκλειστικά στα φωτάκια, οι χριστουγεννιάτικες συνθέσεις-διακοσμήσεις αυτού του τύπου είναι πολύ όμορφες σε εξωτερικούς χώρους και κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
5. Οι κρεμαστές γλάστρες-καλάθια είναι επίσης ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος για να προσθέσετε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε ένα μπαλκόνι, τοποθετώντας σε αυτές μια απλή σύνθεση από πρασινάδα, κλαδάκια έλατου κλπ. μαζί με μπάλες και φωτάκια ή χρησιμοποιείστε τεχνητή γιρλάντα απομίμησης έλατου έλατου που θα πλαισιώσετε με μερικά φυσικά στοιχεία όπως πχ κουκουνάρια ή και μόνο με led. 
6.Σε μεγάλα φυτώρια-καταστήματα ειδών κήπου θα βρείτε έτοιμους συρμάτινους σκελετούς σε κωνοειδές σχήμα, χρησιμοποιούνται για την στήριξη φυτών σε λαχανόκηπους.
Στερεώστε τους γερά στο χώμα μιας μεγάλης γλάστρας και ...πλέξτε σε ολόκληρη την επιφάνειά τους φωτάκια led σε κάθετη ή οριζόντια διάταξη.
Τα συρμάτινα αυτά ...δέντρα φωτισμένα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, στη διάρκεια της μέρας βεβαίως δεν είναι και  ό,τι καλύτερο αισθητικά :) όμως και αυτό μπορείτε αν θέλετε να το ...διορθώσετε απλώς καλύπτοντας αρχικά τον σκελετό με τεχνητή γιρλάντα απομίμησης έλατου, δημιουργώντας έτσι ...ένα κανονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. 
7.Τα Αλεξανδρινά αρκούν από μόνα τους για να ...μεταφέρουν τα χριστούγεννα σε οποιοδήποτε χώρο. Αν το μπαλκόνι σας διαθέτει ζαρντινιέρες είναι πολύ εύκολο να τα αξιοποιήσετε για τον στολισμό του μπαλκονιού σας, αν όχι τοποθετείστε στη σειρά μερικές γλάστρες με Αλεξανδρικά, όσο πιο κοντά στα κάγκελα, προσθέστε ανάμεσά τους κλαδιά έλατου, πεύκου κλπ. και μια σειρά φωτάκια.
Είναι από πιο όμορφες και φυσικές διακοσμήσεις για εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα εντυπωσιακές και στην διάρκεια της ημέρας. 
8. Γενικά οι ζαρντινιέρες, ακόμη και αυτές που μπορείτε να "δημιουργήσετε" με παραλληλόγραμμες κρεμαστές βάσεις στήριξης για γλάστρες που θα στερεώσετε στα κάγκελα ή κάτω από τα παράθυρα, αν υπάρχουν στο μπαλκόνι,  είναι από τα στοιχεία που μπορούν να στολιστούν πολύ όμορφα με απλά φυσικά υλικά και φώτα.  
9. Σε σημεία του μπαλκονιού που το βράδυ είναι έτσι κι αλλιώς φωτισμένα με κρεμαστά ή και επιτοίχια φωτιστικά προσθέστε τεχνητή γιρλάντα απομίμησης έλατου και 1-2 ακόμη έντονης απόχρωσης στοιχεία και δημιουργείστε από το ...τίποτα ένα πολύ ξεχωριστό ...στολίδι για το μπαλκόνι σας. 
10. Σε μπαλκόνια που θέλετε να στολίσετε "έντονα", αποφύγετε τα πάρα πολλά χρώματα, τους χρωματιστούς φωτοσωλήνες, πλαστικές φωτεινές φιγούρες κλπ. που δημιουργούν μια ιδιαίτερα "φορτωμένη" εικόνα  και προτιμήστε όσο πιο πολλά led με ζεστό λευκό φως, τα φωτάκια "κουρτίνες"  που μπορούν να τοποθετηθούν στα κάγκελα ή στον τοίχο αλλά και τα φυσικά στοιχεία ή την τεχνητή γιρλάντα απομίμησης έλατου και τα κλασσικά χρώματα των χριστουγέννων κόκκινο-πράσινο. 
Δείτε και ΕΔΩ  Ιδέες χριστουγεννιάτικου στολισμού
για Εξωτερικούς Χώρους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
pinterest.com/soulouposeto