Εντυπωσιακές, απλές και οικονομικές Κατασκευές με Κουκουνάρια

Κατασκευές με Κουκουνάρια

kataskeyes me koukounaria

Πολύ ιδιαίτερες και εντυπωσιακές κατασκευές που μπορούν να δημιουργηθούν με κόστος πραγματικά μηδενικό αφού το μοναδικό υλικό που θα χρειαστείτε είναι τα  κουκουνάρια που θα μαζέψετε σε κάποιο δάσος ή ακόμη και σε άλση-πάρκα  στο κέντρο της πόλης. koukounaria gia kataskeyes
Εναλλακτικά κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν με διακοσμητικά κουκουνάρια που θα βρείτε σε καταστήματα και  eshops με είδη για κατασκευές, είδη στολισμού βιτρίνας κλπ και με κόστος περίπου 6 ευρώ/κιλό, ποσότητα που είναι αρκετή για μια κατασκευή μετρίου μεγέθους. 
Δείτε, ενδεικτικά, εδώ.Ανάλογα με το είδος του αντικειμένου που θέλετε να κατασκευάσετε θα δουλέψετε με δύο διαφορετικούς τρόπους: 


kataskeyes me koukounaria
kataskeyes me koukounaria1.Επενδύοντας ένα οποιοδήποτε αντικείμενο από κάθε είδους υλικό με τα κουκουνάρια, καλύπτοντας δηλαδή την εξωτερική του επιφάνεια με κουκουνάρια που θα κολλήσετε με πιστόλι σιλικόνης.
Θα χρειαστεί απλώς να "ντύσετε" το αντικείμενο με σειρές κουκουναριών, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και συνεχίζοντας προς τα πάνω. 
kataskeyes me koukounaria
kataskeyes me koukounaria
2.  Χρησιμοποιώντας ως "οδηγό-καλούπι" ένα αντικείμενο που σας εξυπηρετεί το μέγεθος και το σχήμα του θα δημιουργήσετε ένα αντίστοιχο από κουκουνάρια, κολλώντας τα μεταξύ τους σε σειρές με πιστόλι σιλικόνης. kataskeyes me koukounariaΓια να κατασκευάσετε για παράδειγμα ένα μπωλ, καλαθάκι κλπ γυρίστε ανάποδα ένα ανάλογου σχήματος-μεγέθους αντικείμενο και αρχίστε, ξεκινώντας από το κάτω μέρος, να δημιουργείτε γύρω του σειρές με κουκουνάρια που θα κολλήσετε μόνο μεταξύ τους και όχι και πάνω στο καλούπι σας, μέχρι η κατασκευή να πάρει το τελικό σχήμα που θέλετε. 
Ο πιο πρακτικός και εύκολος τρόπος για να δουλέψετε με αυτόν τον τρόπο είναι να αφήνετε σε κάθε σειρά κουκουναριών να στερεοποιείται εντελώς η κόλλα πριν συνεχίσετε στην επόμενη. Μετά τις 2-3 πρώτες σειρές που θα αποτελούν την βάση του αντικειμένου και αφού η κατασκευή σας θα έχει αποκτήσει τον βασικό της σκελετό, μπορείτε να συνεχίσετε και χωρίς οδηγό απλώς κολλώντας κουκουνάρια σε σειρές σύμφωνα με τον σχηματισμό που θέλετε.
kataskeyes me koukounaria
Το αν θα επιλέξετε το πάνω ή κάτω μέρος των κουκουναριών να βρίσκονται στην εξωτερική όψη των κατασκευών, εξαρτάται από το πόσο ομοιόμορφα μεταξύ τους θα είναι τα κουκουνάρια που θα χρησιμοποιήσετε αλλά και τον τύπο της κάθε κατασκευής και τι δημιουργεί πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα, όλα μπορούν να δημιουργηθούν και με τους δύο τρόπους.  

kataskeyes me koukounaria
Τα διακοσμητικά κουκουνάρια σε σχέση με τα αυτά που μπορείτε μόνοι σας να μαζέψετε, έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι συνήθως περίπου ίδιου μεγέθους και σχήματος κάτι που θα σας διευκολύνει και στις δύο περιπτώσεις όμως μπορείτε και να κόψετε την κορυφή σε όσα κουκουνάρια σας δυσκολεύει το σχήμα τους, έτσι ώστε όλα τα κουκουνάρια που θα χρησιμοποιήσετε να έχουν το ίδιο ύψος-πάχος και να δημιουργούν ομοιόμορφη όψη του αντικειμένου που θα δημιουργήσετε σε όλα του τα σημεία.  

Ολοκληρώνοντας την κατασκευή σας μπορείτε να περάσετε προστατευτικό βερνίκι ή και να βάψετε το αντικείμενο με μεταλλικά χρώματα σε σπρέϋ, ακρυλικά χρώματα κλπ.  ενώ τέτοιου τύπου μπωλ, καλαθάκια κλπ. μπορούν να αποτελέσουν πολύ όμορφα και πρωτότυπα στοιχεία για Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις-διακοσμήσεις. kataskeyes me koukounariakataskeyes me koukounaria


kataskeyes me koukounaria


kataskeyes me koukounaria
kataskeyes me koukounaria


kataskeyes me koukounaria


kataskeyes me koukounaria


kataskeyes me koukounaria


kataskeyes me koukounaria


kataskeyes me koukounaria


kataskeyes me koukounaria

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: