Επενδύσεις για το τζάκι με κεραμικά πλακάκια

Αλλάξτε την όψη του Τζακιού
 με κεραμικά πλακάκια

Το τζάκι αποτελεί ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του χώρου που βρίσκεται και η όψη του καθορίζει κατά πολύ την συνολική αισθητική ολόκληρου του δωματίου, πολύ περισσότερο αν πρόκειται για ένα τζάκι μεγάλων διαστάσεων. Χρωματικά το είδος εξωτερικής επένδυσης του τζακιού είναι αυτό που κατά βάση διαμορφώνει την εμφάνισή του και εκτός των κλασσικών υλικών όπως πυρότουβλο, πέτρα ή μάρμαρο τα κεραμικά πλακάκια είναι μια επίσης επιλογή  για επενδύσεις τζακιού και όχι μόνο για λόγους διακοσμητικούς αλλά και πρακτικότητας. 


Τα κεραμικά πλακάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως οποιοδήποτε άλλο υλικό επένδυσης για το ντύσιμο ολόκληρης της εξωτερικής όψης - ποδιάς του τζακιού, σε ένα ενιαίο ή και διαφορετικά σχέδια - διαστάσεις - αποχρώσεις. 

Το τελικό αποτέλεσμα διακοσμητικά μπορεί να συνδυαστεί σε απόχρωση με τα χρώματα που συνολικά επικρατούν στον χώρο, ενώ λειτουργικά το πλακάκι  καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα από το κλασσικό πυρότουβλο ή την πέτρα και οπτικά είναι πολύ πιο "ζεστό" από το μάρμαρο.

Για την συγκεκριμένη χρήση δεν απαιτείται κάποιος ιδιαίτερος τύπος πλακιδίων αρκεί βεβαίως να είναι πυρίμαχα, ενώ τα λείας επιφάνειας (χωρίς ανάγλυφα σχέδια) είναι τα πιο πρακτικά αφού καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα. 

Φυσικά, όπως το πυρότουβλο ή το μάρμαρο και το πλακάκι μπορεί να συνδυαστεί με ξύλο δίνοντας στο τζάκι πραγματικά ξεχωριστή όψη, που χρωματικά μπορεί να διαφέρει από ιδιαίτερα έντονη έως πολύ "διακριτική" ανάλογα με την απόχρωση και το σχέδιο.