Κλασσική κομψότητα συνδυασμένη με μοντέρνες λεπτομέρειες σε 50m²Το "κλασσικό" στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, συνδυασμένο με κάποια περισσότερο μοντέρνα στοιχεία και λεπτομέρειες, είναι η πιο εύκολη επιλογή για ένα πραγματικά πετυχημένο αποτέλεσμα αισθητικά. Όταν βεβαίως αναφερόμαστε σε  βασικά διαχρονικά και κομψά στοιχεία του κλασσικού ύφους (φόρμες επίπλων-αντικειμένων, έντονη παρουσία του υφάσματος, χρωματικοί συνδυασμοί κλπ) και όχι σε "βαριά" και "αυστηρά" έπιπλα-αντικείμενα.

Αυτά ακριβώς τα στοιχεία "κλασσικής κομψότητας" έχουν   αξιοποιηθεί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα 50m² και συνδυαστεί ιδανικά με πιο μοντέρνες και ethnic ...πινελιές. 

Στον χώρο του καθιστικού κλασσική διάταξη-σύνθεση επίπλων (καναπές-πολυθρόνα-κεντρικό τραπέζι-βοηθητικά τραπεζάκια) όμως τα πουφ, το είδος των τραπεζιών με τον μεταλλικό σκελετό, τα εντελώς μοντέρνας αισθητικής κάδρα και οι συνδυασμοί υφασμάτων που περιλαμβάνουν κλασσικά floral μοτίβα και μονόχρωμες επιλογές, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο σύνολο σε κιτρινωπές, πράσινες και καφέ αποχρώσεις, καθόλου τυπικά κλασσικό.   


Το λευκό στις μεγάλες επιφάνειες (τοίχους-κουρτίνες-καναπέ) βοηθά το σύνολο να διατηρεί χρωματική ισορροπία και επιτρέπει στο χρώμα κάθε αντικειμένου να ξεχωρίζει και πραγματικά να διακοσμεί και όχι να "φορτώνει" χρωματικά τον χώρο.   
Επίσης κλασσική αλλά ιδιαίτερα καλαίσθητη και η επιλογή για τους αποθηκευτικούς χώρους στο καθιστικό με έναν τοίχο να έχει διατεθεί για την τοποθέτηση ραφιών-ντουλαπιών σε μία ενιαία σύνθεση που κάνει χρήση βιβλιοθήκης - επίπλου τηλεόρασης. Και εδώ το λευκό "απελευθερώνει" οπτικά τον χώρο και τον κάνει να μοιάζει μεγαλύτερος. 
Οι μαύρες λεπτομέρειες στην επιφάνεια των τραπεζιών, τα κάδρα και μερικά από τα υφάσματα, δένουν αρμονικά τόσο με το λευκό όσο και τις υπόλοιπες γήινες αποχρώσεις και αποτελούν από μόνες τους ένα πιο "μοντέρνο" στοιχείο στο σύνολο ενός χώρου που όμως σε καμιά περίπτωση δεν αποπνέει έντονα μοντέρνο στυλ. 
Ο ethnic μπουφές διακοσμημένος με διαφανή γυάλινα αντικείμενα που δεν "κρύβουν" το έπιπλο και η κλασσική βιτρίνα γεμίζουν όσο ακριβώς χρειάζεται τον χώρο που έχουν τοποθετηθεί, ταιριάζουν απόλυτα με το ξύλινο πάτωμα και η επιλογή το κάτω μέρος τους να είναι "ανοιχτό" και όχι και αυτό συμπαγές είναι μια επίσης πετυχημένη διακοσμητική επιλογή για μικρούς χώρους. 
Τα ακατέργαστης - βιομηχανικής όψης τσιμεντένια δοκάρια που έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια σημεία είναι μία ακόμη πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική λεπτομέρεια απόλυτα ταιριαστή με την συνολική διαμόρφωση και αισθητική του σπιτιού. 
Το εσωτερικό παράθυρο που επιτρέπει την οπτική επαφή της κουζίνας με τον χώρο του διαδρόμου και του καθιστικού, δημιουργεί πραγματικά την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος της είναι μεγαλύτερος και δημιουργεί προοπτική στο σύνολο που σαφώς θα ήταν πολύ πιο "ασφυκτικό" αν και σε αυτό το σημείο υπήρχε κανονικός τοίχος.   
Το απόλυτα λευκό σε δάπεδο-ντουλάπια κουζίνας επιτρέπει τόσο στην μπεζ -καφέ απόχρωση των τοίχων, την κλασσική σύνθεση του τραπεζιού με τις μπαμπού καρέκλες και όλες τις χρωματιστές λεπτομέρειες να γίνονται ...οι πρωταγωνιστές του χώρου, σε ένα σύνολο που το γεγονός ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πλακάκια σε συνδυασμό με τα απόλυτα λιτής γραμμής ντουλάπια και τα μεγάλα παράθυρα δεν δημιουργεί την έντονη οπτική εντύπωση κουζίνας και μοιάζει περισσότερο με μικρή τραπεζαρία.  
Γήινοι τόνοι και λευκό και στο υπνοδωμάτιο όπου το ιδιαίτερου σχεδιασμού ethnic έπιπλο "σπάει" ιδανικά το γενικά κλασσικό σύνολο -τόσο σε αποχρώσεις όσο και σε σχεδιασμό- του κρεβατιού, των κομοδίνων και της σε εντελώς απλή γραμμή ντουλάπας. 
Το ανοιχτόχρωμο πλακάκι απομίμησης μαρμάρου δημιουργεί και στο μπάνιο μια "συνέχεια" με το διακοσμητικό ύφος ολόκληρου του σπιτιού, ο μεγάλος εντελώς απλός καθρέφτης μεγαλώνει τον χώρο και το σε σχετικά μοντέρνα γραμμή λειτουργικό έπιπλο μπάνιου μπορεί και αυτό να χαρακτηριστεί κατά βάθος κλασσική επιλογή, αφού είναι τα πιο κλασσικά έπιπλα μπάνιου της IKEA  :) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: