Vintage Διακοσμήσεις με σεμέν - δαντέλες

Ρομαντικό vintage ύφος 
με σεμέν - δαντέλες 


Από τον χώρο της κουζίνας που διαχρονικά το vintage στυλ συνολικά ή σε κάποιες λεπτομέρειες είναι από τις πιο καλαίσθητες επιλογές έως την κρεβατοκάμαρα, το σαλόνι και την τραπεζαρία τα σεμέν της ...γιαγιάς, χειροποίητες παλιές δαντέλες αλλά και καινούργια κομμάτια της μηχανής και διάτρητα υφάσματα με παρόμοιο ύφος μπορούν να βρουν την θέση τους είτε αυτούσια είτε χρησιμοποιούμενα για την κατασκευή διαφόρων τύπων διακοσμητικών αντικειμένων.


Το "κολάρισμα" των υφασμάτων αυτής της μορφής είναι μια πολύ απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει με ειδική κόλλα για την συγκεκριμένη χρήση, απλή κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) ή και αλευρόκολλα και  να σταθεροποιήσει σεμέν και δαντέλες πχ για την κατασκευή υφασμάτινων διακοσμητικών μπωλ, ενώ οποιαδήποτε στιγμή με την τοποθέτηση των αντικειμένων για λίγη ώρα σε χλιαρό νερό το ύφασμα επανέρχεται στην αρχική του μορφή. 
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στις περιπτώσεις που θα χρησιμοποιήσετε σεμέν - δαντέλες  για να "ντύσετε" ή να διακοσμήσετε αντικείμενα όπως κεριά, ξύλινα - χάρτινα κουτιά, δίσκους κλπ. Χρησιμοποιείστε ατλακόλ ή κόλλα αντίστοιχης μορφής που με το νερό διαλύεται χωρίς να καταστρέφει το ύφασμα.   
Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες, βήμα-βήμα οδηγίες και πολλές ιδέες για κατασκευές από υφάσματα αυτού του είδους. 
Κάθε μορφής μικρά ή μεγαλύτερα πλεχτά σεμέν και δαντέλες μπορούν βεβαίως να χρησιμοποιηθούν αυτούσια για διακοσμήσεις σε χώρους όχι απoκλειστικά κλασσικής αλλά και vintage, shabby ή boho διακόσμησης ή ακόμη και σε σπίτια με ανάλαφρο νεοκλασσικό στυλ και επιλεγμένα σε κάποια σημεία σε συνδυασμό με αντικέ ή παλαιωμένης όψης έπιπλα - αντικείμενα. 
Γενικά είναι ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν αυτός που καθορίζει τόσο το καλαίσθητο όσο και το πρακτικό του πράγματος. Έτσι αν τα τοποθετήσετε κατά την συνήθεια περασμένων δεκαετιών για να στολίσετε την ...τηλεόραση ή τα ...μπράτσα του καναπέ :) όχι ο χώρος δεν θα αποκτήσει κανένα ύφος, αν όμως βρείτε το κατάλληλο σημείο και έπιπλο μπορούν θαυμάσια να αναδειχθούν ειδικά όταν πρόκειται για αυθεντικά παλιά χειροποίητα κομμάτια. Ένας από τους πιο απλούς και κομψούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε υφάσματα αυτής της μορφής είναι να τα χρησιμοποιήσετε σαν φάσες - μπορντούρες σε κουρτίνες αντίστοιχου vintage και ρομαντικού στυλ, σε κάθε χώρο του σπιτιού. 


Η επένδυση με διάτρητα - πλεχτά σεμέν γυάλινων αντικειμένων δίνει ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα αν αυτά τα χρησιμοποιήσετε σαν κηροπήγια
Κάδρα με αυθεντικά παλιά σεμέν - δαντέλες είναι από τα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για διακόσμηση χώρων πιο νεανικού - μοντέρνου ύφους, αν το πλαίσιο που θα επιλέξετε σαν κορνίζα δεν είναι αυστηρά κλασσικό. 
Κομμάτια μεγάλων διαστάσεων όπως δαντελένια τραπεζομάντηλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χώρους με συνολική διακόσμηση σε αντίστοιχο vintage και ρομαντικό στυλ, διαφορετικά θα "αδικήσετε" και τα ίδια αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. 
Αντίθετα μικρά κομμάτια ή μικρού μεγέθους κατασκευές από σεμέν - δαντέλες μπορούν να ενταχθούν εύκολα σε κάθε χώρο του σπιτιού, χωρίς απαραίτητα η συνολική διακόσμηση να κινείται στο ίδιο vintage στυλ, ενώ και χρωματικά το συνήθως λευκό - μπεζ χρώμα τους κάνει τον συνδυασμό τους με υφάσματα - αντικείμενα ιδιαίτερα εύκολο

Το βάψιμό τους με χρώμα για ύφασμα, δίνει σε σεμέν - δαντέλες πολύ διαφορετικό ύφος και τα κάνει κατάλληλα ακόμη και για χώρους πιο μοντέρνας όπως και ethnic ή boho διακόσμησης.  
Δείτε εδώ πως ακριβώς θα φτιάξετε πολύχρωμα ράνερ από παλιά λευκά - μπεζ σεμέν. 
Ασφαλώς και ως ένα εξ΄αντικειμένου vintage στοιχείο τα συγκεκριμένα υφάσματα δένουν απολύτως με κάθε είδους αντίστοιχα παλιό αντικείμενο. Πορσελάνες, ασημικά, παλιά κρυστάλλινα αντικείμενα κλπ 
Αν σας αρέσει το ρομαντικό ύφος στην διακόσμηση και διαθέτετε τέτοια κομμάτια χρησιμοποιείστε σεμέν - δαντέλες όπως και κοφτά ή υφαντά υφάσματα με όποιο τρόπο είναι ο καλύτερος στα σημεία ακριβως που έχετε συγκεντρώσει τέτοια μορφής παλιά αντικείμενα.