Αλλάξτε όψη σε οικονομικά έπιπλα αποθήκευσης προσθέτοντας ...πλακάκι

Προσθέστε πλακάκι 
σε χαμηλά έπιπλα αποθήκευσης ή έπιπλα tv

Απλός τρόπος για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά χαμηλά έπιπλα για χρήση σαν έπιπλα tv, χαμηλούς μπουφέδες κλπ. σε  μοντέρνο, Boho, Ethnic ή και πιο κλασσικό στυλ προσθέτοντας στην κεντρική τους επιφάνεια ...κεραμικό πλακάκι. 

Ανάλογα με τον τύπο - στυλ του επίπλου αλλά και το σχέδιο - απόχρωση που σε πλακάκι που θα επιλέξετε διαφοροποιείται και το γενικό ύφος του σημείου που θα τοποθετηθεί το έπιπλο. 


Στο συγκεκριμένο παράδειγμα στο bintihomeblog.com η ιδέα αυτή έχει χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία μιας πολύ ξεχωριστής σύνθεσης σε σαλόνι - καθιστικό, διαμορφωμένης με ένα μεγάλου μήκους χαμηλό έπιπλο (από την σειρά BESTA της ΙΚΕΑ), πλακάκι σε χρώμα της μέντας ταιριαστό με εκείνο του τοίχου, την προσθήκη κάδρων σε χαμηλό ύψος και αντικείμενα από φυσικά υλικά, που συνολικά δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερης αισθητικής κεντρικό διακοσμητικό σημείο στον χώρο.  Ασφαλώς με τον συγκεκριμένο τρόπο μπορείτε να αλλάξετε όψη σε κάθε είδους αντίστοιχης μορφής έπιπλο απ΄όσα θα βρείτε σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές στην αγορά. 


Η διαδικασία για να προσθέσετε το πλακάκι στην κεντρική επιφάνεια του επίπλου δεν έχει καμιά διαφορά με τον τρόπο που γενικά τοποθετούνται τα πλακάκια σε κάθε είδους επιφάνεια (κόλλα για πλακάκια - στοκάρισμα - πλύσιμο/καθάρισμα) ΕΔΩ θα βρείτε αναλυτικό οδηγό Τοποθέτησης Πλακιδίων.   

Σε DIY - Κατασκευές αυτής της μορφής ένα από τα σημαντικότερα στάδια της όλης διαδικασίας είναι να υπολογίσετε - μετρήσετε εξ΄αρχής ποιας διάστασης πλακάκια είναι τα καταλληλότερα ανάλογα με τις διαστάσεις του επίπλου, ώστε να μην χρειαστούν καθόλου ή όσο λιγότερα κοψίματα. Η διάσταση 10 χ 10 είναι συνήθως η καταλληλότερη αισθητικά και η πιο βολική στην τοποθέτηση για χρήση σε επιφάνειες επίπλων.   


Το πλακάκι, ανάλογα με τον σχεδιασμό του επίπλου, μπορεί να κολληθεί απευθείας πάνω στην επιφάνεια του ή πάνω σε ένα "ράφι" μελαμίνης που θα προμηθευτείτε από όλα τα καταστήματα με είδη ξυλείας/ξυλουργεία κομμένο στις διαστάσεις που χρειάζεται και θα το κολλήσετε στο έπιπλο. 
Επίσης ανάλογα με το σχέδιο του επίπλου και αν νομίζετε ότι χρειάζεται για να έχει άψογη εμφάνιση περιμετρικά από το πλακάκι μπορεί να προστεθεί ξύλινο πηχάκι, που θα βάψετε στην ίδια απόχρωση με το έπιπλο.  

Δείτε το και εδώ σε video. 


ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
www.bintihomeblog.com