Ιδέες και τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Ροζ στην διακόσμηση του σαλονιού


Σαλόνια σε αποχρώσεις του Ροζ
Το Ροζ δεν είναι σίγουρα από τις πρώτες επιλογές που εξετάζει κανείς αποφασίζοντας για τα χρώματα στο σαλόνι - καθιστικό και όμως προσφέρει στον χώρο φωτεινότητα και ηρεμία, ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί σαν δευτερεούσα και όχι βασική απόχρωση, ενώ και οι χρωματικές αντιθέσεις που μπορούν να δημιουργηθούν με παλ ή πιο έντονους Ροζ τόνους και γκρι ή καφέ είναι μια ιδιαίτερα μοντέρνα επιλογή για το χώρο του σαλονιού. 

Σε σαλόνια που κυριαρχεί το λευκό ή το μπεζ αποχρώσεις του ροζ μπορούν να αποτελέσουν το 2ο βασικό χρώμα και να χρησιμοποιηθούν σε λεπτομέρειες και υφασμάτινα κυρίως στοιχεία δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο και ισορροπημένο χρωματικά σύνολο. 


Μια επίσης πολύ ιδιαίτερη επιλογή για λευκά-μπεζ σαλόνια και χώρους με έπιπλα σε φυσική απόχρωση είναι το βάψιμο των τοίχων σε μια παστέλ ροζ απόχρωση. 


Η χρήση μια ροζ κουρτίνας ακόμη και ως το μοναδικό στοιχεία στο συγκεκριμένο χρώμα επίσης είναι μια ιδιαίτερη διακοσμητική επιλογή, ειδικά σε χώρους που κυριαρχούν γενικά απαλοί χρωματισμοί και φυσικές αποχρώσεις του ξύλουΤο σομόν και οι τόνοι του σάπιου μήλου συνδυάζονται ιδανικά με όλες τις παστέλ αποχρώσεις και το ίδιο πετυχημένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε μεγάλες επιφάνειες όσο και σε μικρότερα διακοσμητικά στοιχεία. 


Η χρήση του ροζ σαν βασική απόχρωση στον χώρο του σαλονιού σε μεγάλες επιφάνειες όπως πχ καναπέδες, τοίχους, κουρτίνες κλπ. για να μην είναι "μονότονη" οπτικά και για να μην δημιουργεί στην αίσθηση ....κρεβατοκάμαρας, θα πρέπει ο χώρος να είναι ιδιαίτερα φωτεινός και να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά λευκά-υπόλευκα αλλά και σκούρας απόχρωσης στοχεία σε καφέ, σκούρο ξύλο ή γκρι όπως και περισσότερες από μία ροζ αποχρώσεις. 


Πιο έντονοι ροζ-μωβ τόνοι επίσης μπορούν να συνδυαστούν με λευκά έπιπλα και απαλά ροζ στοιχεία, ειδικά σε χώρους διακοσμημένους σε σχετικά μοντέρνο στυλ. 

Το Boho ύφος είναι από τα κατ΄εξοχήν διακοσμητικά στυλ που αγαπούν το ροζ σε συνδυασμό με γκρι, αποχρώσεις φυσικού ξύλου αλλά και πράσινου. Οι αποχρώσεις του ροζ μπορούν να υποκαστήσουν με μεγάλη επιτυχία το κόκκινο - μπορντώ σε χώρους κλασσικής διακόσμησης, τόσο σε έπιπλα μεγάλου όγκου και σε μικρότερα διακοσμητικά στοιχεία - αντικείμενα. 


Μια ταπετσαρία που περιλαμβάνει ροζ είναι επίσης ένας τρόπος για να προσθέσετε στο σαλόνι - καθιστικό μια ξεχωριστή ...πινελιά, ειδικά αν στον χώρο κυριαρχούν το λευκό, γκρι, καφέ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com