Καλοκαιρινή Διακόσμηση με Ψάθινα Αντικείμενα


Η αισθητική της Ψάθας 
σε κάθε χώρο του σπιτιού
Η ψάθα είναι, γενικά, από τα πιο καλαίσθητα και φυσικά διακοσμητικά υλικά, πολύ περισσότερο για εποχιακές καλοκαιρινές διακοσμήσεις εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων. 
Τόσο με έτοιμα ψάθινα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα κάθε τύπου που θα βρείτε στην αγορά ειδών σπιτιού σε μεγάλη ποικιλία αλλά και με απλές DIY κατασκευές-μετατροπές σε ψάθινα καλάθια, δίσκους, καπέλα κλπ. θα δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα απόλυτα καλοκαιρινή ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο του σπιτιού.   

Ο συνδυασμός μικρών ή μεγαλύτερων ψάθινων στοιχείων με λιτά αντικείμενα από ξύλο, γυαλί ή πέτρα και υφάσματα σε καλοκαιρινή υφή-μοτίβα, είναι ένας ...αλάνθαστος τρόπος για να δώσετε σε κάθε σημείο του σπιτιού πραγματικά όμορφη και ιδιαίτερα καλοκαιρινή όψη. 


Ειδικά σε χώρους διαμορφωμένους σε Ethnic στυλ, τα ψάθινα αντικείμενα είναι από τις πιο ταιριαστές διακοσμητικές επιλογές για κάθε εποχή του χρόνου, απλά το καλοκαίρι μπορείτε να ...τονίσετε το όλο ύφος με ακόμη περισσότερα ψάθινα στοιχεία. 

Τα ψάθινα καλοκαιρινά χαλιά είναι, λόγω μεγέθους, από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία από ψάθα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην διακόσμηση του σπιτιού ή του εξοχικού σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. 

Η φυσική τους όψη - απόχρωση τα κάνει ιδανικά για κάθε χώρο, ανεξάρτητα από το στυλ διακόσμησης και τις αποχρώσεις που κυριαρχούν, μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και στο μπαλκόνι ή να μετατραπούν σε εντυπωσιακά διακοσμητικά ...τοίχου. 

Τα κάθε τύπου έπιπλα μπαμπού ή από ρατάν, μεγάλα κλειστά καλάθια για κάθε χρήση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν βοηθητικά τραπεζάκια, οι καλαμωτές ή πέργκολες με ψάθινη κάλυψη και οι κλασσικές ψάθινες καρέκλες καφενείου που μπορείτε και να βάψετε το ξύλινο μέρος τους σε όποια απόχρωση θέλετε, είναι κάποια από τα μεγάλου μεγέθους ψάθινα αντικείμενα για χρήση σε καλοκαιρινές διαμορφώσεις εξωτερικών - εσωτερικών χώρων. Όμως και με μικρότερα αντικείμενα όπως καπέλα φωτιστικών, κασπώ, ψάθινα ρηχά καλάθια που θα χρησιμοποιήσετε σαν "δίσκους" για να συγκεντρώσετε διακοσμητικά αντικείμενα πάνω σε ένα τραπέζι εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου ή θα χρησιμοποιήσετε σαν διακοσμητικά τοίχου κλπ. θα δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα πολύ όμορφες καλοκαιρινές συνθέσεις - διακοσμήσεις. 
Ειδικά τα καλάθια και τα ψάθινα καπέλα είναι από τα πιο απλά και οικονομικά αντικείμενα για χρήση σε καλοκαιρινές διακοσμήσεις για κάθε χώρο, είτε τα επιλέξετε σε φυσικές αποχρώσεις είτε σε έντονους χρωματισμούς.
Δείτε εδώ και εδώ πολλές ακόμη ιδέες για διακοσμήσεις με ψάθινα καλάθια - καπέλα. 
Κάθε τύπος ψάθινου καλαθιού, κασπώ κλπ. μπορεί πολύ εύκολα και να βαφτεί με απλό ακρυλικό χρώμα ή χρώμα σε σπρέϊ σε όποια απόχρωση θέλετε.
Ο τρόπος που δίνει το πιο καλαίσθητο τελικό αποτέλεσμα είναι να βάψετε ένα μέρος του καλαθιού, αφήνοντας το υπόλοιπο στο φυσικό του χρώμα.
Για να οριοθετήσετε τα τμήματα του αντικειμένου που θα έχουν διαφορετικές αποχρώσεις απλώς χρησιμοποιείτε προστατευτική ταινία βαψίματος. 
Ένα υλικό που η υφή-απόχρωσή του προσομοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα της ψάθας είναι το σκοινί γιούτα το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πολλών τύπων DIY κατασκευές για καλοκαιρινή διακόσμηση.
Για να κολλήσετε το σκοινί πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια - αντικείμενο θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης.
Με αυτό τον τρόπο είναι πολύ απλό να δημιουργήσετε πχ κασπώ με όψη ψάθας από απλές πλαστικές γλάστρες ή μεταλλικά κασπώ, πολύ όμορφα βάζα ή επιτραπέζιες λάμπες αλλά και πιο εντυπωσιακές κατασκευές ακόμη και καλοκαιρινά χαλιά από σκοινί. Δείτε εδώ πολλές ιδέες για τέτοιου τύπου κατασκευές. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: