Ο απόλυτα καλοκαιρινός, πρακτικός αλλά και οικονομικός Καναπές - Κρεβάτι

Καλοκαιρινός καναπές από παλέτεςΔημιουργείστε έναν απόλυτα καλοκαιρινό, οικονομικό αλλά και πρακτικό καναπέ - κρεβάτι για το μπαλκόνι, την αυλή, το εξοχικό.
Το κόστος μιας τέτοιας κατασκευής, αν βρείτε δωρεάν τις παλέτες, μπορεί να είναι μικρότερο και από 50€.

Θα χρειαστείτε 4 Ευρωπαλέτες που απλώς θα τοποθετήσετε ανά δύο την μία πάνω στην άλλη.
Αν πιστεύετε ότι χρειάζεται, για να είναι η κατασκευή ...ακούνητη, μπορείτε να καρφώσετε τις παλέτες μεταξύ τους, με απλές ξυλόπροκες, στο σημείο που οριζόντια θα ενώνονται ανά δύο. 
To τυπικό μέγεθος μιας παλέτας είναι 120 Χ 80cm  έτσι η διάσταση τελικώς του καναπέ θα είναι 240 Χ 80 cm οπότε αντίστοιχου μεγέθους και το μαξιλάρι του καθίσματος, που βεβαίως μπορεί και να μην είναι ενιαίο και να αποτελείται από περισσότερα κομμάτια
Το κόστος του αφρολέξ για πχ 2 μαξιλάρια με διάσταση 120 Χ 80cm και ύψος 8cm σε ποιότητα κατάλληλη για την συγκεκριμένη χρήση είναι περίπου 20-25€ το κάθε μαξιλάρι.
Δείτε ενδεικτικά στο Mypouf.gr όπου δίνοντας τις διαστάσεις του αφρολέξ που χρειάζεστε μπορείτε να έχετε πληροφόρηση για το κόστος, ανάλογα με την ποιότητα και ύψος (πάχος) του αφρολέξ και φυσικά να το παραγγείλετε online.
Στο Mypouf θα βρείτε επίσης έτοιμα μαξιλάρια (αφρολέξ + κάλυμμα από κρετόν ύφασμα) σε ποικιλία σχεδίων και τιμές από 17€ περίπου ανά μαξιλάρι, για την τυπική διάσταση μιας παλέτας 120 Χ 80cm.  Δείτε τα εδώ


Για μαξιλάρια πλάτης μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλά  διακοσμητικά μαξιλάρια που θα βρείτε σε ποικιλία καλοκαιρινών σχεδίων και πολύ οικονομικές τιμές στην αγορά, αν βεβαίως δεν διαθέτετε ήδη κάποια κατάλληλα για την συγκεκριμένη χρήση.

Αντί για αφρολέξ στις κατασκευές από παλέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες επιλογές, ακόμη πιο οικονομικές.
Δείτε εδώ κάποιες τέτοιες λύσεις που πιθανώς σας δώσουν την ευκαιρία και να αξιοποιήσετε υφάσματα και ρουχισμό σπιτιού που ήδη διαθέτετε.