Εντυπωσιακά DIY διακοσμητικά τοίχου με χάρτινα λουλούδιαΠολύ ξεχωριστά ...βάζα, δημιουργημένα πάνω σε ξύλο από μικρά καρφάκια και νήμα-σκοινί και διακοσμημένα με λουλούδια από χαρτί.
diy-diakosmhtika-toixou-me-xartina-loyloudia

Οι κατασκευές που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα απλά και οικονομικά υλικά και την τεχνική "πλεξίματος" του νήματος γύρω από τα καρφιά είναι, γενικά, ιδιαίτερα εντυπωσιακές και η τελική τους όψη διαφοροποιείται ανάλογα τόσο με το σχήμα του βάζου που θα επιλέξετε όσο και τις αποχρώσεις του νήματος. 
Για να δημιουργήσετε τα λουλούδια θα χρειαστείτε λεπτό χαρτί χειροτεχνίας ή ρυζόχαρτο, επίσης λεπτό απλό μονόχρωμο χαρτί ή χαρτόνι και κόλλα.
Δημιουργείστε αρχικά έναν πολύ λεπτό κύλινδρο με το χαρτόνι στο πάνω μέρος του οποίου θα κολλήσετε ένα κομμάτι ρυζόχαρτου κομμένο δαντελωτά, για να δημιουργηθεί το εσωτερικό κεντρικό μέρος του λουλουδιού. 

Σχεδιάστε σε απλό λευκό χαρτί πέταλα σε διάφορα μεγέθη και με οδηγό αυτά τα πατρόν κόψτε αντίστοιχου μεγέθους κομμάτια από το ρυζόχαρτο. 
Ξεκινώντας από τα πιο μικρά κομμάτια αρχίστε να κολλάτε τα πέταλα πάνω στον μίσχο και το εσωτερικό τμήμα του κάθε λουλουδιού που δημιουργήσατε στο 1ο στάδιο. Συνεχίζοντας προς την εξωτερική πλευρά χρησιμοποιείτε όλο και μεγαλύτερα πέταλα, ώστε τελικά να δημιουργηθεί ένα μέτριου μεγέθους χάρτινο λουλούδι με όσο πιο πειστική όψη αληθινού. 

Για την κατασκευή των λουλουδιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί μιας ή περισσότερων αποχρώσεων, όπως και να βάψετε με ελάχιστη ποσότητα χρώματος κάποια πέταλα για να αποκτήσουν διχρωμίες.
Αντί του λεπτού χαρτονιού ο μίσχος του λουλουδιού μπορεί να δημιουργηθεί και με λεπτό σύρμα ή ειδικό σύρμα ανθοδετικής που θα βρείτε σε όλα τα ανθοπωλεία όπως και να επενδυθεί στο τέλος με πολύ λεπτό σπάγγο ή νήμα. 


Για να κατασκευάσετε το πλαίσιο με το βάζο θα χρειαστείτε ένα κομμάτι ξύλου, μικρά καρφάκια και νήμα-λεπτό σκοινί σε όποια απόχρωση επιθυμείτε.
Ξεκινείστε σχεδιάζοντας ή τυπώνοντας σε απλό χαρτί το σχέδιο του βάζου.
Ακουμπήστε το χαρτί πάνω στο ξύλο και ξεκινείστε να δημιουργείτε το περίγραμμά του και κάθε λεπτομέρεια του σχεδίου με μικρά καρφιά.
Όταν το σχέδιο αποτυπωθεί πλήρως με τα καρφάκια αφαιρέστε το χαρτί.
Δέστε την άκρη του νήματος σε ένα καρφάκι και ξεκινείστε να ...πλέκετε το νήμα από καρφί σε καρφί προς όλες τις κατευθύνσεις μέχρι να δημιουργηθεί με το νήμα το σχέδιο του βάζου. 
Αν το προτιμάτε με το νήμα μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο το περίγραμμα του βάζου και ένα μικρό σχέδιο στο εσωτερικό μέρος του, αφήνοντας το υπόλοιπο σχέδιο κενό από νήμα. 

Εξαιρετικής αισθητικής διακοσμητικά τοίχου αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και πάνω σε ξύλο που πριν θα έχετε επενδύσει με λινάτσα, όπως και με την χρήση νημάτων διαφορετικής απόχρωσης για την δημιουργία του ...βάζου.  


Με την ίδια ακριβώς τεχνική μπορούν πάνω σε ξύλο να αποτυπωθούν όποιας μορφής σχέδια θέλετε δημιουργημένα εξ΄ολοκλήρου με νήμα "πλεγμένο" πάνω στα καρφάκια.