6 Από τα πιο πρακτικά και ευέλικτα έπιπλα IKEA

Ευέλικτα έπιπλα ΙΚΕΑ 
για διαφορετικές  χρήσεις

Μερικά από τις πιο λειτουργικά και κυρίως ευέλικτα έπιπλα ΙΚΕΑ,  ταιριαστά με κάθε διακοσμητικό ύφος,  που με απλές μετατροπές μπορούν να αλλάξουν όχι μόνο όψη αλλά και χρήση, προσφέροντας πραγματικά ιδιαίτερα πρακτικές και καλαίσθητες λύσεις για κάθε χώρο του σπιτιού. Στοιβαζόμενο Κρεβάτι ΙΚΕΑ Utaker

Μια εξαιρετική λύση για μικρούς χώρους και όχι μόνο, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο κρεβάτια που το ένα προσαρμόζεται πάνω στο άλλο. 
Έτσι ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα ή δύο κρεβάτια ή σαν καναπές που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε δύο ξεχωριστά κρεβάτια.  


Ιδανική επιλογή για να διαθέτετε στο σπίτι ένα επιπλέον κρεβάτι επισκέπτη που όταν δεν χρησιμοποιείται δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρο. Σκαμπό με 2 σκαλοπάτια   ΙΚΕΑ Bekvam


Εκτός όλων των άλλων πρακτικών του χρήσεων το συγκεκριμένο σκαμπό σε συνδυασμό με δύο τάβλες-σανίδες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός μεγάλου χαμηλού επίπλου τηλεόρασης, αποθήκευσης στον χώρο του καθιστικού κλπ. Μια ιδιαίτερα εύκολη επιλογή για τα πρόσθετα ξύλα είναι να χρησιμοποιήσετε 2 απλές πόρτες ντουλάπας IKEA


Γραφείο υπολογιστή ΙΚΕΑ Vittsjo

Πολύ όμορφου μοντέρνου σχεδιασμού γραφείο για φορητό υπολογιστή με μεταλλικό σκελετό και γυαλί, μια από τις πιο οικονομικές επιλογές της αγοράς σε έπιπλα αυτού του τύπου.
Με χρώμα σε σπρέι μπορεί να βαφτεί σε όποια απόχρωση θέλετε και να δημιουργήσει μια πραγματικά ξεχωριστή γωνιά στο καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο. 


Παπουτσοθήκη ΙΚΕΑ Trones


Οι ...μαγικές παπουτσοθήκες, ένα από πιο κλασσικά συστήματα αποθήκευσης της ΙΚΕΑ, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές ακόμη χρήση σαν κανονικά ντουλάπια προσαρμοσμένα στον τοίχο. 
Το μικρό τους βάθος και ο γενικός σχεδιασμός τις κάνει κατάλληλες για τοποθέτηση σε πολλά διαφορετικά σημεία του σπιτιού αφού με τις συγκεκριμένες παπουτσοθήκες μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ εύκολα και οικονομικά από ένα ...κεφαλάρι κρεβατιού με αποθηκευτικό χώρο έως ένα ιδιαίτερα λειτουργικό ...έπιπλο εισόδου. Δείτε εδώ πολλές ακόμη σχετικές ιδέες.  

Ραφιέρες ΙΚΕΑ Kallax

To σύστημα Kallax της ΙΚΕΑ σας προσφέρει την δυνατότητα να δημιουργήσετε βιβλιοθήκες - ραφιέρες για κάθε χώρο σε όποια διάσταση επιθυμείτε, χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα κομμάτια της σειράς και τοποθετώντας το έπιπλο σε κάθετη ή οριζόντια διάταξη ανάλογα με την χρήση του. 

Ειδικά η μονή στήλη- ραφιέρα Kallax είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο έπιπλο που λόγω του πολύ απλού σχεδιασμού της εύκολα μπορεί να αλλάξει εντελώς εμφάνιση αλλά και χρήση αν πχ την χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με μαξιλάρια και καλάθια αποθήκευσης ή αν την επενδύσετε εξωτερικά με ξύλο ή την βάψετε σε όποια απόχρωση προτιμάτε κλπ. 
Συρταριέρα ΙΚΕΑ Rust

Από τις πιο οικονομικές και ευέλικτες επιλογές για τις περιπτώσεις που αναζητάτε ένα απλού σχεδιασμού έπιπλο για να το ...μεταμορφώσετε ανάλογα με το στυλ και τις αποχρώσεις του χώρου που θα το τοποθετήσετε.
Το άβαφτο ξύλο της συρταριέρας Rust κάνει την διαδικασία βαψίματός της ιδιαίτερα απλή, ακόμη και με απλά ακρυλικά χρώματα για ξύλο, ενώ με την προσθήκη ξύλινων προφίλ, αλλαγή στα πομολάκια των συρταριών κλπ. μπορεί να αποκτήσει εντελώς διαφορετικές όψεις και να μετατραπεί από ένα κλασσικό έως ένα ιδιαίτερα μοντέρνου ύφους έπιπλο.  


Εξαιρετικής όψης έπιπλα μπουφέδες μπορούν να δημιουργηθούν και από δύο συρταριέρες Rust που απλώς θα ενώσετε - βιδώσετε μεταξύ τους.