Διαφορετικές και πρακτικές χρήσεις για απλές παπουτσοθήκες

Οι παπουτσοθήκες ...αλλιώς

Οι κλασσικές πλέον μικρού βάθους παπουτσοθήκες που πρωτοεμφανίσθηκαν στην εγχώρια αγορά από την ΙΚΕΑ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους και για διαφορετικές χρήσεις και να σας εξυπηρετήσουν πολύ σε σημεία που χρειάζεστε ένα ιδιαίτερα στενό έπιπλο με αποθηκευτικό χώρο, ενώ ταυτόχρονα θα διακοσμήσουν απόλυτα πετυχημένα τον χώρο που θα τις τοποθετήσετε αφού εύκολα προσαρμόζονται σε κάθε διακοσμητικό στυλ.

Στην αγορά θα βρείτε πλέον αντίστοιχου τύπου επεκτεινόμενες παπουτσοθήκες, απομιμήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου και σε άλλους χρωματισμούς, εκτός άσπρου και μαύρου, πάντως οι συγκεκριμένες εξακολουθούν και είναι οι πλέον οικονομικές, κατασκευασμένες από ανθεκτικό πλαστικό πολυπροπυλενίου και εντελώς minimal σχεδιασμού, έτσι ώστε τοποθετημένες σε συνθέσεις πολλών κομματιών να δημιουργούν ένα εντελώς ενιαίο, χωρίς κενά και εγκοπές, καλαίσθητο σύνολο. Στην συσκευασία τους περιλαμβάνονται τα εξαρτήματα για τοποθέτηση-στερέωση στον τοίχο.Στην είσοδο, σε στενά χωλ κλπ. μπορούν να τοποθετηθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με ράφια, καθρέφτες κλπ. και να χρησιμοποιηθούν είτε ως κανονικές παπουτσοθήκες είτε σαν ντουλάπια για αποθήκευση-τακτοποίηση κάθε είδους αντικειμένων. 


Στο επάνω μέρος που δημιουργείται ένα μικρό ραφάκι, μπορεί να τοποθετηθεί ξύλο, ακόμη και λίγο μεγαλύτερου βάθους, δημιουργώντας έτσι ένα μεγαλύτερο ράφι για κάθε είδους χρήση, ενώ αν το προτιμάτε ολόκληρη μια τέτοια σύνθεση από παπουτσοθήκες μπορεί να "κλειστεί" σε ξύλινο σκελετό αποτελούμενο από 3 απλά ξύλα-σανίδες σε διάταξη Π. Σε οποιοδήποτε σημείο του μπάνιου ή της κουζίνας χρειάζεστε ένα ντουλάπι πολύ μικρού βάθους μπορείτε να το ...δημιουργήσετε με τέτοια ντουλάπια παπουτσιών που θα τοποθετήσετε στο σύνολο του διαθέσιμου χώρου σας μεμονωμένα αλλά και το ένα επάνω ή δίπλα από το άλλο. 


Σε παιδικά δωμάτια τα πλαστικά αυτά ντουλάπια παπουτσιών μπορούν επίσης να αποδειχθούν ιδιαίτερα λειτουργικά και για τοποθέτηση παιχνιδιών, βιβλίων κλπ. και λόγω του πολύ μικρού τους βάθους να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε  ανεκμετάλλευτους χώρους, ακόμη και τα σημεία πίσω από τις πόρτες.
Τα ντουλάπια αυτά μπορούν ακόμη και να προσαρμοστούν σαν κανονικά ντουλάπια ενός επίπλου-ραφιέρας με τις αντίστοιχες διαστάσεις.


Στην κρεβατοκάμαρα εκτός από συνθέσεις ντουλαπιών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ...κομοδίνα, ενώ μια τέτοια σύνθεση στερεωμένη στον τοίχο  μπορεί να μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αλλά και απόλυτα λειτουργικό ...κεφαλάρι κρεβατιού με αποθηκευτικό χώρο.  


Ιδανικός επίσης τρόπος για οργάνωση-τακτοποίηση σε χώρους εργασίας, στην αποθήκη, για αποθήκευση ειδών - υλικών για κατασκευές, χόμπυ, εργαλείων κλπ. 

Με χρώμα σε σπρέϋ μπορείτε και να βάψετε πλαστικά αντικείμενα σε όποια απόχρωση θέλετε, όμως επειδή ανάλογα με το είδος τόσο του χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε όσο και του πλαστικού το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι απόλυτα πετυχημένο, κάντε οπωσδήποτε αρχικά μια δοκιμή σε ένα μικρό σημείο στο πίσω μέρος του ντουλαπιού πριν προχωρήσετε στην κανονική εφαρμογή. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
pinterest.com/soulouposeto