7 Τρόποι για να δώσετε εντυπωσιακή όψη σε Κατασκευές με Τσιμέντο

          Tip         

H άγρια υφή και ανομοιομορφίες που δημιουργεί στην επιφάνεια των αντικειμένων το απλό οικοδομικό τσιμέντο, σε πολλούς τύπους κατασκευών ταιριάζει ιδιαίτερα και τους προσδίδει μια πολύ ιδιαίτερη όψη.
Αν όμως δεν σας αρέσει και ειδικά σε κατασκευές μικρών διακοσμητικών αντικειμένων για χρήση σε εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιείστε σκόνη καλλιτεχνικού τσιμέντου με την οποία το αποτέλεσμα έχει πολύ πιο λεία - ομοιόμορφη υφή που μπορείτε να τελειοποιήσετε ακόμη περισσότερο  τρίβοντας τις κατασκευές αφού στεγνώσουν με γυαλόχαρτο. 

Κάθε τύπου κατασκευή από τσιμέντο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της και την χρήση για την οποία προορίζεται, μπορεί να αποκτήσει πολύ πιο εντυπωσιακή εμφάνιση σε σχέση με την γκρι όψη του κοινού τσιμέντου.  

Το πιο απλό είναι να χρησιμοποιήσετε Λευκό τσιμέντο ή να χρωματίσετε το μείγμα ακόμη και απλού οικοδομικού γκρι τσιμέντου με ειδικές χρωστικές για σκυρόδεμα δημιουργώντας χρωματιστά τσιμεντένια αντικείμενα. 

Αλλά και μετά την ολοκλήρωση κάθε κατασκευής και αφού το τσιμέντο στερεοποιηθεί πλήρως, μπορείτε με  ακρυλικά χρώματα και διάφορες τεχνικές να δώσετε σε μικρές και μεγαλύτερες γλάστρες, κηροπήγια, διακοσμητικά μπωλ και κάθε είδους DIY αντικείμενο από τσιμέντο, ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση.
Το βάψιμο των τσιμεντένιων κατασκευών είναι ένας τρόπος, ανάλογα με την τεχνική που θα χρησιμοποιήσετε, και  για να καλύψετε ανομοιομορφίες στην επιφάνειά τους και μικρά κατασκευαστικά ...λάθη :) 


1. Βάψιμο με Stencil
Πολύ εντυπωσιακός και εύκολος τρόπος για να δώσετε σε τσιμεντένιες κατασκευές πολύ ξεχωριστή εμφάνιση.
Η όλη διαδικασία δεν έχει καμία διαφορά από την αντίστοιχη χρωματισμού με stencil κάθε είδους επιφάνειας.
Σε μικρές κατασκευές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μόνο τμήμα από μεγάλους μεγέθους stencils. 


2 Βάψιμο με Μεταλλικά Χρώματα 
Η υφή του τσιμέντου είναι ιδιαίτερα ταιριαστή με μεταλλιζέ χρώματα όπως και με χρώματα σμάλτου που μπορείτε και να τα συνδυάσετε με ακρυλικά, ανάλογα με το σχήμα-μέγεθος του αντικειμένου.
Χρησιμοποιείστε μεταλλικές αποχρώσεις για να βάψετε το εσωτερικό σε χαμηλού ύψους διακοσμητικά αντικείμενα πχ μπωλ-κηροπήγια ή σε συνδυασμό με ακρυλικά για την δημιουργία σχεδίων στην εξωτερική πλευρά ψηλότερων αντικειμένων όπως γλάστρες, κασπώ κλπ. 

 3. Χρώμα Περιγράμματος 
Ιδανικός τρόπος για να χρωματίσετε μικρά τσιμεντένια αντικείμενα ή στενά τμήματα σε μεγαλύτερου μεγέθους κατασκευές από τσιμέντο όπως πχ για να βάψετε το χείλος σε διακοσμητικά μπωλ, κασπώ κλπ. 
Χρησιμοποιείστε λευκό ή όποιας άλλης απόχρωσης 3d χρώμα περιγράμματος για να δημιουργήσετε ελαφρώς ανάγλυφα απλά σχέδια. 
Τα 3d χρώματα μπορούν επίσης να συνδυαστούν με απλά ακρυλικά ή μεταλλικά χρώματα όπως και με την χρήση stencil για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

4.Βάψιμο μόνο του εσωτερικού  
Ο πολύ απλός τρόπος για να δώσετε ιδιαίτερη όψη σε στρογγυλές και χαμηλού ύψους τσιμεντένιες κατασκευές.
Χρησιμοποιείστε ακρυλικά ή μεταλλιζέ χρώματα για να βάψετε μόνο το εσωτερικό τους μέρος. Επιπρόσθετα αν το θέλετε μπορεί να περαστεί και ένα γυαλιστερό προστατευτικό βερνίκι που θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη λάμψη στο χρώμα. 

5.Κατασκευές με έντονα ανάγλυφη όψη  
Χρησιμοποιείστε ευφάνταστους τρόπους και κάθε είδους αντικείμενο που μπορεί να δώσει σε τσιμεντένιες κατασκευές, στο αρχικό στάδιο δημιουργίας τους, έντονα ανάγλυφη όψη.
Ο πιο απλός τρόπος είναι η χρήση υφασμάτων ή πλαστικών αντικειμένων που διαθέτουν ανάγλυφα σχέδια και που θα πιέσετε πάνω στο τσιμέντο ή θα τοποθετήσετε περιμετρικά του καλουπιού, πριν ρίξετε το μείγμα τσιμέντου, ανάλογα με τον τύπο της κατασκευής.
Οι κατασκευές αυτής της μορφής είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και χωρίς να προσθέσετε καθόλου χρώμα ή απλώς τονίζοντας με μια σκουρόχρωμη απόχρωση ή μια πατίνα μόνο τα ανάγλυφα σχέδια.  

6. Σκούρο  Φόντο & Έντονες Αποχρώσεις
Ο τρόπος που μπορεί αφ΄ενός να "κρύψει" μικρές ατέλειες αφ΄ετέρου σχεδόν να ...εξαφανίσει την όψη του τσιμέντου αφού το σύνολο της επιφάνειας του αντικειμένου καλύπτεται με χρώμα.
Βάψτε αρχικά με μαύρο ακρυλικό το σύνολο της επιφάνειας του αντικειμένου και αφού στεγνώσει με ακρυλικά έντονης απόχρωσης και μεταλλικά χρώματα που να δημιουργούν έντονη αντίθεση με το μαύρο ζωγραφίστε μικρά σχέδια.
Και στον συγκεκριμένο τρόπο μπορεί να σας βοηθήσει ένα stencil, για την βασική αποτύπωση του σχεδίου στα βασικά χρώματα, στο οποίο στην συνέχεια θα προσθέσετε λεπτομέρειες με διαφορετικές αποχρώσεις.  7. Γεωμετρικά Σχήματα 
Χρησιμοποιείστε προστατευτική ταινία βαψίματος για να χωρίσετε την επιφάνεια της τσιμεντένιας κατασκευής σε γεωμετρικά σχήματα - σχέδια και απλώς βάψτε κάθε τμήμα με την ίδια ή διαφορετική απόχρωση. 
Είναι από τους πιο απλούς τρόπους για να χρωματίσετε τσιμεντένιες κατασκευές, με πολύ όμορφο αποτέλεσμα τόσο σε μικρά όσο και μεγαλύτερου μεγέθους αντικείμενα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ