Παιδική Αποκριάτικη Στολή ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ


Πολύ όμορφη πολύχρωμη Αποκριάτικη Στολή Παπαγάλος, κατάλληλη ακόμη και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας αφού το κουστούμι δεν περιλαμβάνει τίποτα πλαστικό ή αιχμηρό και στο σύνολό της είναι κατασκευασμένη από υφασμάτινα στοιχεία.  


Η στολή αποτελείται από 2 μόνο αξεσουάρ, την μπέρτα με τα φτερά και το καπέλο, που φοριούνται πάνω από ένα σετ μπλούζα-παντελόνι από κανονικά ρουχαλάκια του παιδιού, που απλώς επιλέξτε τα σε έντονα ταιριαστά χρώματα. 
Τα 2 κομμάτια της μπέρτας δημιουργούνται από διπλή γαζωμένη τσόχα στο κατάλληλο σχήμα ενωμένα μεταξύ τους με μια επίσης τσόχινη λωρίδα και για να μπορούν να προσαρμοστούν στο κέντρο τους πάνω στα ρούχα και στις άκρες να περαστούν στα χεράκια του παιδιού θα χρησιμοποιήσετε λάστιχο. 
Πάνω στην μπέρτα θα κολλήσετε σε σειρές τα πολύχρωμα ..φτερά που επίσης θα κόψετε από τσόχα διάφορων αποχρώσεων. 

Από δύο γαζωμένα κομμάτια τσόχας δημιουργείται και το καπέλο πάνω στο οποίο θα σχηματίσετε τα μάτια που μπορούν και να ζωγραφιστούν με χρώμα, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κατασκευών-παιχνίδια, ενώ την μύτη θα την φτιάξετε από πετσετέ-βελουτέ ύφασμα.
Αν δεν έχετε την δυνατότητα του γαζώματος όλα τα κομμάτια μπορείτε να  τα κολλήσετε μεταξύ τους με πιστόλι σιλικόνης και μόνο να ράψετε τα  λαστιχάκια στην μπέρτα, ενώ φυσικά όλα τα στάδια της κατασκευής μπορούν να ολοκληρωθούν με βελόνα-κλωστή αντί για γάζωμα.
diy-apokriatikh-stolh-papagalos
Εδώ θα βρείτε την αναλυτική βήμα-βήμα διαδικασία κατασκευής της στολής.