Χριστουγεννιάτικα Κάδρα - Παραστάσεις από Βότσαλα - Πέτρες


Από τις πιο εντυπωσιακές και καλαίσθητες γιορτινές κατασκευές για το σπίτι αλλά και για πολύ ιδιαίτερα χειροποίητα δώρα, ενώ βεβαίως και σε καμιά χριστουγεννιάτικη αγορά - Bazaar δεν θα περάσουν απαρατήρητα.
Συνθέσεις - κάδρα με χριστουγεννιάτικα θέματα - παραστάσεις, δημιουργημένα από βότσαλα-πέτρες και με λεπτομέρειες από επίσης φυσικά υλικά, κυρίως ξυλαράκια. xristougenniatikes-kataskeyes-me-votsala


Θα τα με κατασκευάσετε την ίδια ακριβώς διαδικασία που γενικά δημιουργούνται αυτού του τύπου οι παραστάσεις - συνθέσεις από βότσαλα, εδώ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες-οδηγίες. 
kadro-apo-votsala-kalanta
Τα χριστουγεννιάτικα θέματα που μπορούν να αποτυπωθούν στις κατασκευές αυτές είναι ανεξάντλητα με κορυφαία και με πραγματικά πολύ ιδιαίτερης αισθητικής αποτέλεσμα τις θρησκευτικές αναπαραστάσεις της Γέννησης. 


xristougenniatikh-synthesh-me-votsala
Βοτσαλάκια, πέτρες ή και γυαλάκια της θάλασσας, κλαδάκια-φλοιός δέντρου είναι τα βασικά υλικά για την δημιουργία των πολύ ιδιαίτερων αυτών "κάδρων", η επιτυχία των οποίων βασίζεται στην απλότητα της όλης σύνθεσης και στην όσο καλύτερη αξιοποίηση του σχήματος της κάθε πέτρας. 
diy-kadro-apo-petres-fatnh
Για να κολλήσετε τα στοιχεία τόσο μεταξύ τους όσο και πάνω στην κορνίζα θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης. 
xristougenniatikes-diy-idees-me-votsala-petres
xristougenniatiko-kadro-apo-petres-votsala-kai-led
Πολύ εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα προσθέτει και ο φωτισμός τους με led μπαταρίας σε χάλκινο καλώδιο. 
anaprastaseis-fatnhs-me-votsala-petres
xristougenniatikes-kallitexnikes-kataskeyes-me-petres
kadrakia-apo-votsala-me-xristougenniatiko-thema
 Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα φτιάξετε εξίσου εντυπωσιακές κατασκευές αυτής της μορφής με πιο "χαλαρά" γιορτινά θέματα σχηματίζοντας με τις πέτρες έλατα, χιονανθρώπους, ανθρωπάκια, αστέρια κλπ. 
xristougenniatika-kadra-me-petres-votsala
Για να προσθέσετε "ζωντάνια" μπορείτε να βάψετε ολόκληρες πέτρες ή κάποια σημεία τους με ακρυλικά χρώματα, όπως και να προσθέσετε στοιχεία από ύφασμα, διακοσμητικές πέτρες, συνθετικό χιόνι κλπ. ενώ εκτός από κανονικές αλλά αρκετού βάθους κορνίζες για την δημιουργία τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και απλά ξύλινα ανοιχτά κουτιά που θα βάψετε σε λευκό χρώμα. 
xristougenniatika-dentra-apo-votsala-petres

Ενδεικτικές Προτάσεις Αγοράς για τα Υλικά της Κατασκευής


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto