Glue Art - Κατασκευές με Θερμή Σιλικόνη


     Tip     

Η ποιότητα του πιστολιού σε αυτού του τύπου τις κατασκευές, είναι καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα.
Χρησιμοποιείστε ένα ανθεκτικό και "δυνατό" θερμοκολλητικό πιστόλι και όχι τα πολύ απλά και οικονομικά που είναι κατάλληλα μόνο για περιορισμένη χρήση σε συγκολλήσεις. 


θερμή σιλικόνη εκτός από μέσο ισχυρής συγκόλλησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υλικό για διακοσμητικές - καλλιτεχνικές κατασκευές διαφόρων τύπων με πιο εντυπωσιακούς τους ανάγλυφους πίνακες στους οποίους η θερμοκόλλα χρησιμοποιείται αντί για ...πινέλο στον σχεδιασμό του βασικού σχεδίου που στην συνέχεια βάφεται, όπως και το υπόλοιπο φόντο του πίνακα, με ακρυλικά χρώματα. 

kataskeyes-me-thermh-silikonh


Η καθαρά τεχνική διαδικασία των κατασκευών αυτών δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία για οποιονδήποτε μπορεί απλώς να χειριστεί ένα θερμοκολλητικό πιστόλι αφού η μεταφορά ενός σχεδίου πάνω στον καμβά μπορεί να γίνει και με την μέθοδο της αντιγραφής-ξεπατικωτούρας. 
pinakes-kadra-me-silikonh
Η καλλιτεχνική τελική όψη τους βασίζεται κυρίως στην φαντασία και στον συνδυασμό - ανάμειξη των αποχρώσεων με διάφορες τεχνικές ή και υλικά εκτός από χρώμα κατά το τελικό στάδιο χρωματισμού, όπως στο συγκεκριμένο παράδειγμα. kataskeyes-me-thermokolla
Αρχικά το βασικό σχέδιο δημιουργείται με πιστόλι σιλικόνης πάνω στον καμβά. Μπορείτε να το κάνετε απευθείας ή σχεδιάζοντάς το πριν με μολύβι.
Στην συνέχεια, αφού η σιλικόνη στερεοποιηθεί, το σύνολο του καμβά βάφεται με ακρυλικά χρώματα 2-3 αποχρώσεων χωρίς ιδιαίτερη "επιμέλεια". Τα χρώματα αναμειγνύονται στοιχειωδώς μεταξύ τους έτσι ώστε ανά σημεία να υπάρχουν χρωματικές ανομοιομορφίες.  
kallitexnikes-kataskeyes-me-pistoli-silikonhs
Ακολουθεί το συνολικό βάψιμο του καμβά με μαύρο βερνίκι παπουτσιών! το οποίο αμέσως μετά την εφαρμογή του σκουπίζεται με πανί έτσι ώστε να  αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του και να απομείνει ένας γενικά πιο σκούρος τόνος στο φόντο και ένα ελαφρά μαύρο περίγραμμα στο σχέδιο σιλικόνης. Η κατασκευή ολοκληρώνεται με το βάψιμο του σχεδίου σιλικόνης με ακρυλικά χρώματα. Δείτε το εδώ σε video.
hot-glue-art
Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να δημιουργήσει ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα που βασίζεται κυρίως στην τελική όψη του φόντου του πίνακα για τον χρωματισμό που οποίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σφουγγάρι για την ανάμιξη των χρωμάτων, επιπρόσθετες πινελιές στο τέλος της διαδικασίας κλπ.  
diy-pinakes-kadra-me-pistoli-silikonhs
Η χρήση μεταλλιζέ ακρυλικού χρώματος πάνω στην σιλικόνη επίσης μπορεί να προσδώσει στις κατασκευές αυτές πολύ όμορφη όψη.  
Με τον ίδιο βασικό τρόπο μπορούν ασφαλώς να δημιουργηθούν και πίνακες με μονόχρωμο φόντο ή κατασκευές τα σχέδια των οποίων δημιουργούνται πάνω στον καμβά με όχι διάφανη αλλά χρωματιστή σιλικόνη. 
Ένας επίσης πολύ εντυπωσιακός τύπος κατασκευών με θερμοκόλλα είναι αυτός που το τελικό αποτέλεσμα προσομοιάζει με βιτρώ. 
Αρχικά δημιουργείται πάνω στον καμβά το περίγραμμα του σχεδίου με μαύρη ή ασημί σιλικόνη και στην συνέχεια κάθε τμήμα βάφεται ξεχωριστά και με αρκετή ποσότητα μπογιάς προσθέτοντας  - αναμειγνύοντας πάνω στο βασικό χρώμα πινελιές άλλης απόχρωσης έτσι ώστε το αποτέλεσμα να έχει χρωματικές ανομοιομορφίες. 
Σχέδια, σχήματα ή και κείμενο μπορούν να δημιουργηθούν με πιστόλι σιλικόνης όχι μόνο πάνω σε καμβά αλλά και σε κάθε είδους επιφάνεια - αντικείμενο όπως ξύλο, γυαλί, μεταλλικά αντικείμενα κλπ. και στην συνέχεια να βαφτούν με ακρυλικό χρώμα.  
dit-kataskeyes-me-atlakol
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για την δημιουργία ανάγλυφων σχεδίων, εκτός από θερμοκόλλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η απλή κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) σε μπουκάλι. 
pinakes-zografikhs-me-atlakol
Το σχέδιο δημιουργείται με την κόλλα πάνω στον καμβά και αφού αυτή στεγνώσει ακολουθεί ο χρωματισμός.
Η κόλλα χειροτεχνίας που δημιουργεί ένα εξίσου όμορφο αλλά πιο "ερασιτεχνικό" τελικό αποτέλεσμα είναι κατάλληλη για χρήση και από παιδιά μικρής ηλικίας σε συνδυασμό με νερομπογιές για την δημιουργία πολύ όμορφων χειροτεχνιών - έργων ζωγραφικής.  
diy-diakosmhtikes-kataskeyes-me-kolla
Με παρόμοιους τρόπους και εφαρμογή θερμοκόλλας ή ατλακόλ μπορούν γενικά να διακοσμηθούν με ανάγλυφα σχέδια κάθε είδους επιφάνειες - αντικείμενα ενώ και οι κατασκευές πάνω σε σκληρό χαρτί για την δημιουργία καρτών, εξωφύλλων άλμπουμ κλπ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. 

Ενδεικτικές Προτάσεις Αγοράς για τα Υλικά των Κατασκευών


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto