Διακοσμήσεις με Καθρέφτες μεγάλου μεγέθους


Oι καθρέφτες, γενικά, προσθέτουν προοπτική και δημιουργούν την οπτική ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου, όσο δε μεγαλύτερων διαστάσεων είναι ο καθρέφτης τόσο αυξάνεται αυτή η αίσθηση.  


diakosmhseis-me-megalous-kathreftes

Τοποθετημένος ελεύθερα και απλά στηριγμένος στον τοίχο ή κρεμασμένος πάνω σε αυτόν ένας μεγάλων διαστάσεων καθρέφτης πολύ συχνά είναι ιδανικότερη διακοσμητική επιλογή σε σχέση με κάδρα, πίνακες κλπ αρκεί να είναι αισθητικά ο κατάλληλος για το συγκεκριμένο σημείο και ταιριαστός με την συνολική διαμόρφωση-διακόσμηση του χώρου.  Η επιλογή ενός ιδιαίτερα μεγάλου καθρέφτη σε συνδυασμό με ένα χαμηλό έπιπλο πχ μπουφέ, τραπέζι κονσόλα, χαμηλή ραφιέρα κλπ είναι η ασφαλέστερη διακοσμητικά επιλογή για να προσθέσετε προοπτική σε έναν εσωτερικό χώρο και να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό κεντρικό σημείο της όλης του διακόσμησης. 
Ο χώρος εισόδου όπως και στενοί διάδρομοι επίσης είναι από τα κατάλληλα σημεία για να τοποθετήσετε έναν επιτοίχιο καθρέφτη μεγάλου μεγέθους, που εκτός από διακοσμητική θα έχει και λειτουργική χρησιμότητα. 
Το σημαντικότερο στοιχείο που καθορίζει την αισθητική που αποκτά ένας εσωτερικός χώρος με την τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη είναι τα αντικείμενα που θα αντικατοπτρίζονται μέσα σε αυτόν.
Φωτεινά μεγάλα παράθυρα, γυάλινα - κρυστάλλινα αντικείμενα μεγάλου μεγέθους, πίνακες - έργα τέχνης, φυτά εσωτερικού χώρου - λουλούδια όπως και αναμμένα κεριά που βρίσκονται απέναντι από καθρέφτες συμβάλλουν πολύ στην συνολική οπτική του σημείου και στην εικόνα που δημιουργεί ο καθρέφτης, ακόμη και εάν πρόκειται για ένα κομμάτι πολύ απλού σχεδιασμού.  
Το ίδιο διακοσμητικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με την τοποθέτηση στο ίδιο σημείο όχι ενός καθρέφτη αλλά περισσότερων, μικρότερου μεγέθους και ίδιου σχήματος - σχεδίου. 
Καθρέφτες αυτού του μεγέθους κατά βάση δεν θα βρείτε έτοιμους στην αγορά αλλά κατόπιν παραγγελίας σε καταστήματα με σχετικά είδη, όπου συνήθως έχετε την ευχέρεια να επιλέξετε από ποικιλία σχεδίων για το πλαίσιο - κορνίζα. 
Ιδιαίτερης αισθητικής καθρέφτες σε αντικέ ύφος μπορούν να δημιουργηθούν και χρησιμοποιώντας ως πλαίσιο-κορνίζα τους παλιά παράθυρα - πόρτες με χωρίσματα, επενδύοντας κάθε σημείο με ξεχωριστό κομμάτι καθρέφτη. 
Σε κατασκευές αυτής της μορφής είναι πολύ ταιριασμό το βάψιμό τους με  τεχνικές παλαίωσης.     

Γενικά το πλαίσιο ενός μεγάλου καθρέφτη, όπως ακριβώς και εκείνων σε μικρότερο μέγεθος, μπορεί να δημιουργηθεί από κάθε είδους ακατέργαστο ξύλο, παλιά ξύλα από κάθε είδους αντικείμενα, παλετόξυλα κλπ. και σαν διαδικασία δεν διαφέρει σε τίποτα από την κατασκευή μιας ξύλινης κόρνιζας. 
Οι καθρέφτες με ενσωματωμένα led φώτα είναι μια εντυπωσιακή επιλογή κυρίως για χώρους κρεβατοκάμαρας και ταιριαστή γενικά με χώρους μοντέρνας διακόσμησης, διαφορετικά η συνολική όψη του χώρου κινδυνεύει να θυμίζει ...καμαρίνι ή δωμάτιο ξενοδοχείου :) 
Ωστόσο μπορείτε θαυμάσια να φωτίσετε μεγάλους καθρέφτες και να κάνετε ακόμη πιο εντυπωσιακή την όψη τους, σε όποιο χώρο και αν είναι τοποθετημένοι, με απλά ή διακοσμητικά φωτάκια led. 
Tέλος, εξαιρετικά όμορφοι διακοσμητικά είναι οι καθρέφτες ως επένδυση σε ξύλινες συρόμενες εσωτερικές πόρτες ή πόρτες ντουλάπας. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto