Κρεβατοκάμαρες σε Boho στυλ

διαμόρφωση - διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας σε στυλ Μποέμ είναι ευκολότερη σε σχέση πχ με τον χώρο ενός σαλονιού, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των επιφανειών σε ένα υπνοδωμάτιο καλύπτουν έτσι κι αλλιώς υφασμάτινα στοιχεία, κουρτίνες - χαλί και κυρίως τα λευκά είδη του κρεβατιού, που αποτελούν το κύριο ...υλικό τoυ Boho στυλ. 

Έτσι η χρήση στα υφάσματα μοτίβων και αποχρώσεων σε Μποέμ ύφος, η προσθήκη κάποιων μακραμέ ή μάλλινων διακοσμητικών τοίχου και μερικά φυτά, είναι η πιο απλή ...συνταγή για να μεταφέρετε εύκολα αυτό το νεανικό και ...ξένοιαστο δακοσμητικό στυλ στην κρεβατοκάμαρά σας. 

Αρκεί βεβαίως το κρεβάτι, αν δεν χρησιμοποιήσετε μόνο υπόστρωμα τοποθετημένο απευθείας στο δάπεδο, να είναι όσο πιο χαμηλό. Αν όμως δεν είναι απλά ...καλύψτε το και αυτό με υφάσματα ώστε να μην διακρίνεται το ύψος του. 

Όλες οι εταιρίες λευκών ειδών διαθέτουν συλλογές σε σεντόνια, παπλώματα, παπλωματοθήκες σε Boho μοτίβα - σχέδια, ενώ σε όλα τα καταστήματα ειδών σπιτιού θα εντοπίσετε ψάθινα, ξύλινα ή μεταλλικά διακοσμητικά αντικείμενα ταιριαστά με το συγκεκριμένο στυλ, σε σχετικά καλές τιμές. 


Το συγκεκριμένο διακοσμητικό στυλ είναι από τα καταλληλότερα για να αξιοποιήσετε παλιά υφαντά κιλίμια, κουρελούδες αλλά και τα πλεχτά κομμάτια  της μαμάς ή της γιαγιάς :) που μπορούν να βρουν την θέση τους παντού. Από το ...κρεβάτι σας έως τους ...τοίχους. 
Τα διακοσμητικά τοίχου από σκοινί ή μαλλί, οι υφασμάτινες ....ταπετσαρίες σε ψυχεδελικά σχέδια και έντονους χρωματισμούς, οι κρεμαστές γλάστρες όπως και τα παραβάν και τα υφαντά χαλιά - κιλίμια είναι στοιχεία κατ΄εξοχήν ταιριαστά με το Bohemian στυλ. 
To απόλυτα πετυχημένο Boho στυλ, ενώ επιβάλλει να μην υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλες επιφάνειες κενές από ύφασμα, απαιτεί ταυτόχρονα  μια γενικά minimal αισθητική στα έπιπλα γι΄αυτό και όσο λιγότερα υπάρχουν στον χώρο εκτός από το κρεβάτι τόσο πιο πετυχημένο το τελικό αποτέλεσμα.
 
Οι γενικές αποχρώσεις που θα κινηθείτε και οι συνδυασμοί χρωμάτων είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής, ανάλογα με το κατά πόσο έντονο ή πιο "διακριτικό" Boho ύφος θέλετε να αποκτήσει ο χώρος. 
Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες και όλες τις γενικές πληροφορίες για πετυχημένες διακοσμήσεις αυτού του στυλ. 

Τα φυτά, που αποτελούν βασικό στοιχείο στις Bohemian διακοσμήσεις, στον χώρο του υπνοδωματίου μπορούν να είναι και κάποια από τα είδη εσωτερικού χώρου που έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από σκόνη, τοξίνες κλπ. Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες. 

Δείτε και...
To Bohemian - Boho Διακοσμητικό Στυλ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: