Διακοσμήσεις με Δερμάτινα Έπιπλα


Τα δερμάτινα έπιπλα, παρ΄όλο που συνηθέστερα αποτελούν επιλογή για επαγγελματικούς χώρους, είναι από από τα πιο πρακτικά και για το σπίτι με μεγάλο τους πλεονέκτημα ότι ασφαλώς δεν λερώνονται όπως τα αντίστοιχα υφασμάτινα. Οι δερμάτινοι καναπέδες σε κλασσική γραμμή και καφέ αποχρώσεις, είναι από τα διαχρονικότερα και μόνιμα στην μόδα έπιπλα σαλονιού και μπορούν να προσαρμοστούν σε χώρους τόσο κλασσικής όσο και πιο μοντέρνας διακόσμησης, ανάλογα με τα υπόλοιπα στοιχεία - έπιπλα - αντικείμενα που θα τους πλαισιώσετε. 
Ένας δερμάτινος καναπές μπορεί θαυμάσια να πλαισιωθεί με μια σειρά υφασμάτινα μαξιλάρια σε σχέδια και αποχρώσεις συνδυασμένα με το σύνολο του επίπλων που θα τοποθετήσετε στον συγκεκριμένο χώρο. 
Το είδος-χρώματα των μαξιλαριών που θα χρησιμοποιήσετε σε έναν δερμάτινο καναπέ θα διαφοροποιήσει το συνολικό του ύφος ανάλογα και με τα υπόλοιπα έπιπλά σας που μπορεί να είναι οποιουδήποτε διακοσμητικού στυλ από το αυστηρό κλασσικό έως το shabby και το vintage ή πιο μοντέρνα κομμάτια. 

Το λευκό δέρμα - δερματίνη είναι επίσης για διαχρονική και σικάτη επιλογή, για καθιστικά μοντέρνου ή και πιο κλασσικού στυλ.  

Μία δερμάτινη πολυθρόνα μπορεί να τοποθετηθεί στο καθιστικό σας, ακόμη και εάν όλα τα υπόλοιπα έπιπλά σας είναι υφασμάτινα και να δημιουργήσει μια πραγματικά εντυπωσιακή και καλαίσθητη γωνιά.  

Καρέκλες και μικρές πολυθρόνες από δέρμα-δερματίνη θα ταιριάξουν ιδανικά σε χώρους μοντέρνας διακόσμησης σαν συμπληρωματικά καθίσματα σαλονιού μαζί με υφασμάτινους καναπέδες.  
Τα δερμάτινα πουφ είναι ακόμη μια κατηγορία ιδιαίτερα πρακτικών και καλαίσθητων επίπλων που επίσης εύκολα θα τα συνδυάσετε με κάθε στυλ επίπλων. 
Το ίδιο εύκολα θα συνδυάσετε τραπέζια τραπεζαρίας σε απλή κλασσική ή πιο μοντέρνα γραμμή με δερμάτινες καρέκλες, μια επίσης ιδιαίτερα πρακτική και λειτουργική επιλογή αφού το δέρμα θα μείνει για πάντα ανέπαφο από κάθε είδους λεκέδες. 

Δέρμα αλλά και δερματίνη επίπλων σε ποικιλία σχεδίων-αποχρώσεων θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα καταστήματα-shops με υφάσματα επίπλωσης  και φυσικά με αυτά μπορείτε να αντικαταστήσετε την υφασμάτινη ταπετσαρία σε παλιούς φθαρμένους καναπέδες, πολυθρόνες, καρέκλες κλπ. 
Με ειδικό κερί-γυαλιστικό που θα βρείτε σε εξιδεικευμένα καταστήματα αλλά και καταστήματα με ταπετσαρίες αυτοκινήτου μπορείτε να αποκαταστήσετε την γυαλάδα και μικροφθορές σε παλιά δερμάτινα έπιπλα ενώ με το χρώμα κιμωλίας Annie Sloan μπορείτε και να βάψετε - αλλάξετε απόχρωση σε έπιπλα ταπετσαρισμένα με δέρμα-δερματίνη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: