Κατάλυμα Παραδοσιακής & Οικολογικής αρχιτεκτονικής στην Σέριφο

Ο οικισμός Ράμμος, 1 χιλ. από το Λιβάδι της Σερίφου και χτισμένος στον λόφο πάνω από τα Λιβαδάκια, χτίστηκε μετά την επανάσταση του 1821 από αγρότες που ζούσαν στην περιοχή σε διάσπαρτες αγροικίες, λόγος για τον οποίο αποκαλείται και "Καμπιά" από τον χαρακτηρισμό "καμπιέζοι" που αποδιδόταν στους κατοίκους της περιοχής λόγω της αγροτικής τους δραστηριότητας.
Η πανοραμική θέα στην θάλασσα, όπως και ότι βρίσκεται σχετικά κοντά στην αμμουδιά Καράβι, από τις ομορφότερες του νησιού, είναι οι βασικότεροι λόγοι που τα τελευταία χρόνια ο οικισμός γνωρίζει ταχύρυθμη ανάπτυξη με την ανέγερση κυρίως τουριστικών καταλυμάτων. 

Το συγκεκριμένο κτίσμα, σε τοποθεσία που προσφέρει εξαιρετική θέα στο Αιγαίο, έχει κατασκευαστεί με τρόπο που πραγματικά το ενσωματώνει στο περιβάλλον  και χωρίς να ακολουθεί τις κλασσικές γραμμές και κυρίως τα χρώματα της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Πέτρα, ξύλο, χώμα και οι αποχρώσεις του πηλού και του γκρι στα βασικά στοιχεία των εξωτερικών χώρων δημιουργούν ένα σύνολο απόλυτα φυσικό και πλήρως εναρμονισμένο με το "ξερό" κυκλαδίτικο τοπίο.  
Οι μεγάλης επιφάνειας εξωτερικοί χώροι, σκεπασμένοι με πέργκολες από ξύλο και καλάμι, έχουν διαμορφωθεί και εξοπλιστεί με τρόπο που μπορούν να φιλοξενήσουν όλες τις ημερήσιες δραστηριότητες των επισκεπτών κατά την διάρκεια των διακοπών τους, αφού εκτός από καναπέδες και τραπεζαρία υπάρχει και εξωτερική κουζίνα. 
Στους εσωτερικούς χώρους, διαμορφωμένοι κατά βάση με χτιστές κατασκευές και ελάχιστα έπιπλα, το λευκό κυριαρχεί συνδυασμένο με μπεζ-καφέ-γκρι αποχρώσεις στα ξύλινα, πέτρινα και ψάθινα στοιχεία που αποτελούν τα αποκλειστικά υλικά τόσο δόμησης όσο και διακόσμησης. 

Πρόκειται γενικά για χώρο που χωρίς να στερεί στον επισκέπτη τίποτα από σύγχρονες ανέσεις, δημιουργεί την αίσθηση μιας "άλλης εποχής" ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται και από ελαφρά μοντέρνο διακοσμητικό ύφος, λόγω της mimimal αισθητικής, της απουσίας χρωματικών αντιθέσεων και κυρίως της παντελούς έλλειψης του μπλε βασικό στοιχείο της τυπικής νησιώτικης διακόσμησης.  

__________________________
(*) Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) που συμπεριλαμβάνονται στην στήλη "ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ" του site μας δεν αποτελούν διαφημιστική καταχώρηση.
Επιλέγονται λόγω του ενδιαφέροντος που κατά την άποψή μας παρουσιάζουν ως χώροι λόγω ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών-διακοσμητικών τους χαρακτηριστικών και το SoulouposeTo δεν έχει κανενός είδους οικονομική συναλλαγή - σχέση με τους ιδιοκτήτες τους.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: