8 Ιδέες βοηθητικού Φωτισμού για Κήπο-Μπαλκόνι

Εκτός από τον κεντρικό φωτισμό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, πολύ όμορφη ατμόσφαιρα μπορείτε να δημιουργήσετε στο μπαλκόνι ή τον κήπο χρησιμοποιώντας διακοσμητικά φωτάκια ή κεριά είτε εκεί που έχετε δημιουργήσει έναν χώρο-καθιστικό είτε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, χρησιμοποιώντας απλούς, οικονομικούς και ευφάνταστους τρόπους για να αξιοποιήσετε είτε απλές λάμπες ρεύματος ή και μπαταρίας αλλά και τα κλασσικά  φωτάκια led για να δημιουργήσετε φωτεινές διακοσμητικές γιρλάντες, πολύ πιο οικονομικές από τις έτοιμες που θα βρείτε στην αγορά ειδικά για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.
1. Mε χάρτινα ατομικά φορμάκια (cup cakes)  ή τεχνητά λουλούδια. 

Θα τα βρείτε  σε καταστήματα ειδών σπιτιού σε ποικιλία σχεδίων-αποχρώσεων και θα χρειαστεί μόνο να  περάσετε-στερεώσετε από ένα φωτάκι μιας σειράς led στο πάνω μέρος τους. 

Δίνοντας με ένα ψαλίδι "δαντελωτή" όψη στο κάτω μέρος τους ή χρησιμοποιώντας απλό χαρτόνι που θα κόψετε σε σχήμα λουλουδιού ή και έτοιμα μικρά τεχνητά-υφασμάτινα λουλουδάκια που επίσης θα στερεώσετε πάνω στα λαμπάκια με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε μια τέτοια ...λουλουδένια γιρλάντα που θα είναι εξίσου όμορφη και κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπορείτε να την "πλέξετε" πάνω στα κάγκελα του μπαλκονιού, σε ένα φυτό κλπ. 


2. Mε χάρτινα ποτηράκια μια χρήσης 

Θα χρειαστεί μόνο να τα ντύσετε με χαρτί ή και κομματάκια υφάσματος σε διάφορα πολύχρωμα σχέδια και να στερεώσετε από ένα φωτάκι στο κέντρο της βάσης τους.
Ανάλογα με τα χρώματα υφάσματος ή χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε διαφοροποιείται ελαφρά και η απόχρωση του φωτισμού δημιουργώντας ένα πολύ εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα, με μια κατασκευή που θα φτιάξετε πανεύκολα και θα σας κοστίσει ελάχιστα.
Χρησιμοποιώντας μερικές σειρές επεκτεινόμενα φωτάκια  (η μία άκρη κάθε σειράς προσαρμόζεται πάνω σε αυτή της επόμενης) μπορείτε να φτιάξετε τέτοιες φωτεινές γιρλάντες σε όποιο μήκος θέλετε δημιουργώντας έναν πραγματικά εξαιρετικά καλαίσθητο και ιδιαίτερο βοηθητικό-διακοσμητικό φωτισμό για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας. 3. Mε χάρτινα φωτιστικά μπάλες  


Mε κανονικές ηλεκτρικές λάμπες, φώτα μπαταρίας, φωτάκια  ή και ηλιακά φωτιστικά χρησιμοποιείστε τα κλασσικά χάρτινα φωτιστικά μπάλες, που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού σε πολύ οικονομικές τιμές για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά εξαιρετικό σκηνικό στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας. 

Θα τα στερεώσετε-κρεμάσετε με ένα λεπτό σύρμα ή και σκοινάκι από όποια σημεία εξυπηρετεί και το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει πολύ πιο όμορφο αν χρησιμοποιήσετε 3-4 τέτοια χάρτινα φωτιστικά κρεμασμένα σε διαφορετικό ύψος. 
4. Mε γυάλινες μπάλες - γλόμπους 


Σε κλασσικές στρογγυλές γυάλινες μπάλες που χρησιμοποιούνται σε επιτοίχιες λάμπες εξωτερικών χώρων και θα τις βρείτε σε καταστήματα με φωτιστικά και είδη σπιτιού, τοποθετείστε μια σειρά φωτάκια, ένα φως μπαταρίας ή και μια κανονική ηλεκτρική λάμπα αν υπάρχει στο σημείο που θέλετε να φωτίσετε σχετική υποδομή. 
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό ειδικά αν τις επιλέξετε για φωτισμό παρτεριών αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο και αν θέλετε να διαφοροποιήσετε την απόχρωση του φωτισμού μπορείτε και να τις βάψετε  σε όποιο χρώμα θέλετε συνολικά ή ανά τμήματα, να τις ζωγραφίσετε κλπ.
Ειδικά για φωτισμό κήπων  επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε μερικές τέτοιες μπάλες διαφορετικών μεγεθών που θα τοποθετήσετε συγκεντρωμένες στο ίδιο σημείο. 
5. Mε γυάλινα βάζα 


Απλά γυάλινα βάζα κουζίνας ή από συσκευασίες τροφίμων με την προσθήκη μιας βάσης στήριξης για να τα κρεμάσετε και που θα την φτιάξετε από απλό σύρμα μπορούν να δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό φωτισμό στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας. 

Τοποθετήστε στο εσωτερικό μια ποσότητα άμμου, ώστε να αποκτήσουν ένα σχετικό βάρος και να μην επηρεάζονται από τον αέρα και ηλεκτρικά ρεσώ (θα τα βρείτε σε όλα τα πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού) κεράκια ή φωτάκια μπαταρίας.    

6. Mε κονσερβοκούτια


Μηδενικό κόστος για να δημιουργήσετε τα ...απόλυτα καλοκαιρινά φαναράκια σε όποιες αποχρώσεις σχέδια θέλετε και που μπορείτε να τα τοποθετήσετε μεμονωμένα, πολλά μαζί τοποθετημένα στο ίδιο σημείο είτε και "δεμένα" σε μορφή γιρλάντας φωτίζοντας τον κήπο ή το μπαλκόνι σας με πραγματικά πολύ ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό τρόπο. 
Δείτε εδώ λεπτομέρειες και τις βήμα-βήμα οδηγίες κατασκευής τους. 
7. Mε λευκά πλαστικά μπαλάκια Αναζητείστε σε καταστήματα με παιχνίδια απλά οικονομικά μπαλάκια αφού φυσικά για την συγκεκριμένη χρήση η ποιότητά τους δεν ενδιαφέρει.
Με ένα κοπίδι χαράξτε έναν σταυρό στο κάθε μπαλάκι και εκεί ακριβώς στερεώστε από ένα λαμπάκι μιας σειράς led.   Αυτό ήταν...
Έχετε φτιάξει μια σειρά διακοσμητικά φωτάκια με ελάχιστο κόστος, συγκριτικά με τα έτοιμα αντίστοιχα που θα βρείτε στην αγορά, πολύ εντυπωσιακά  είτε κρεμασμένα σαν γιρλάντα σε οποιοδήποτε σημείο είτε τοποθετημένα σε όποιας άλλης μορφής σύνθεση θέλετε, στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας. 
8. Mε "μπάλες" από κληματόβεργες ή σύρμα

Ελάχιστου κόστους πολύ εντυπωσιακά φωτιστικά για εξωτερικούς χώρους που θα φτιάξετε από κληματόβεργες ή σύρμα σε όποιο μέγεθος θέλετε. Δείτε εδώ λεπτομέρειες και βήμα-βήμα οδηγίες για τον πολύ απλό τρόπο κατασκευής τους

       Δείτε και...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: