ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ από ΚΛΗΜΑΤΟΒΕΡΓΕΣ ή ΣΥΡΜΑ


Κ ατασκευή απλή, εξαιρετικά οικονομική αλλά με πολύ εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα, από το lynneknowlton.com για να δημιουργήσετε πολύ ιδιαίτερα βοηθητικά-διακοσμητικά φωτιστικά για εξωτερικούς χώρους.
Εκτός από το μπαλκόνι ή το κήπο, είναι μια πολύ καλαίσθητη πρόταση και για καλοκαιρινές διακοσμήσεις σε γάμους, βαφτίσεις κλπ. αλλά και φωτισμό-διακόσμηση επαγγελματικών χώρων.


Θα χρειαστείτε: Ξερές κληματόβεργες, μερικά κομμάτια σύρμα και πένσα  μια ελαφριά μπάλα θαλάσσης και μια σειρά λαμπάκια

Φουσκώστε την μπάλα και με "καλούπι" το ολοστρόγγυλο σχήμα της ξεκινήστε να την τυλίγετε με τις κληματόβεργες και με κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις (οριζόντια-κάθετα-διαγώνια). 

Στα σημεία που θα χρειαστεί να δέσετε την κάθε βέργα στο τελείωμά της αλλά και να  συγκρατήσετε τις βέργες μεταξύ τους για να σταθούν σταθερά στην θέση τους θα το κάνετε με σύρμα και την βοήθεια μια πένσας για να το σφίξετε


Όταν η ξύλινη κατασκευή αποκτήσει στρογγυλό σχήμα και "γεμίσει" αρκετά με τις βέργες,  τρυπήστε την μπάλα και από ένα κενό αφαιρέστε την. 

Με σύρμα και την βοήθεια της πένσας φτιάξτε ένα κρέμασμα-γάντζο στο κέντρο του πάνω μέρους της ξύλινης μπάλας, τοποθετείστε τα λαμπάκια "πλέκοντάς" τα γύρω από τις βέργες, με τρόπο που σε κάθε σημείο της η κατασκευή να είναι φωτισμένη και κρεμάστε από ένα δέντρο ή όποιο άλλο ψηλό σημείο θέλετε. 
Ένας εναλλακτικός τρόπος για να δημιουργήσετε τέτοιου τύπου φωτιστικά είναι αντί για κληματόβεργες να χρησιμοποιήσετε σύρμα
Θα δουλέψετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσέχοντας απλώς να μην τρυπήσετε την πλαστική μπάλα με το σύρμα πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής. 

Οι συρμάτινες κατασκευές μπορούν, αν το προτιμάτε, και να βαφτούν με μπρονζέ χρώμα σε σπρέυ.

Εκτός από χρήση βοηθητικού-διακοσμητικού φωτιστικού, οι κατασκευές αυτού του είδους μπορούν ασφαλώς να χρησιμοποιηθούν και ως κεντρικά φωτιστικά οροφής σε εξωτερικούς ή και εσωτερικούς χώρους, θα χρειαστεί μόνο από ένα κενό να περάσετε το καλώδιο-ντουί.

ΠΗΓΗ-ΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,