100+ Κατασκευές με Βότσαλα


Τα πολύ πολύ μικρά θα τα χρησιμοποιήσετε για να μετατράψετε οποιαδήποτε επιφάνεια - αντικείμενο σε ένα όμορφο ψηφιδωτό, στις γλάστρες ή τα παρτέρια σας. Τα λίγο μεγαλύτερα θα τα επεξεργαστείτε με χρώμα δίνοντάς τους όποια μορφή θέλετε, θα τα συνδυάσετε-κολλήσετε μεταξύ τους και θα τα συνθέσετε σε απίστευτες φιγούρες-πίνακες "ζωγραφικής" πάνω σε κανονικούς καμβάδες ή σ΄ένα απλό κομμάτι ξύλο, θα τα ντύσετε με σκοινί, δίχτυ, δαντέλα ή όποιο άλλο ύφασμα κατασκευάζοντας εντυπωσιακά πρες παπιέ για τα χαρτιά σας, βιβλιοστάτες ή στοπ για να μην χτυπούν με τον αέρα παράθυρα και πόρτες, θα τα μεταμορφώσετε σε κρεμάστρες τοίχου ή χερουλάκια για τα ντουλάπια σας, σουπλά, σουβέρ, ενώ με τα πολύ μεγάλα αφού τα ζωγραφίσετε θα δημιουργήσετε εξαιρετικά διακοσμητικά για την αυλή ή το μπαλκόνι σας. 


Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα εξαιρετικής αισθητικής και αντοχής φυσικό υλικό που σας προσφέρεται δωρεάν και σε αφθονία σε πάρα πολλές διαφορετικές μορφές ακόμη και στην πιο κοντινή παραλία στην πόλη. 

Όπου χρειαστεί να κολλήσετε τα βότσαλα μεταξύ τους ή πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια θα το κάνετε με μια απλή αλλά ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης ή θερμοκολητικό πιστόλι, αν θελήσετε να τα τρυπήσετε θα χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό κανονικό τρυπανάκι για τσιμέντο.

Μπορούν ασφαλώς και να επεξεργαστούν με την τεχνική του decoupage, να βαφτούν-ζωγραφιστούν με κάθε είδους χρώμα αν και το πιο ανθεκτικό αποτέλεσμα στον χρόνο θα σας το δώσουν τα ακρυλικά χρώματα χειροτεχνίας-ζωγραφικής και ένα προστατευτικό βερνίκι μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας τους, ενώ με ένα τέτοιο βερνίκι γενικής χρήσης σε γυαλιστερή υφή θα δώσετε σε κάθε βότσαλο μόνιμη γυαλάδα και θα τονίσετε την απόχρωσή του κάνοντάς το να μοιάζει ακριβώς όπως όταν είναι βρεγμένο.

Στις συνθέσεις - πίνακες, εξαιρετικό αποτέλεσμα θα σας δώσει ο συνδυασμός τους με άλλα υλικά της θάλασσας όπως θαλασσόξυλα ή κοχύλια. Δείτε εδώ λεπτομέρειες και πολλές ιδέες για αυτού του τύπου καλλιτεχνικές δημιουργίες.