Συμβουλές φροντίδας για την ZINNIA


Προσθέστε όλου του κόσμου τα χρώματα στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας, με πολύχρωμες Ζίννιες που μένουν ανθισμένες από τον Μάϊο και για ολόκληρο το καλοκαίρι, έως τα πρώτα έντονα κρύα του φθινοπώρου.
Φυτό κατάλληλο για φύτευση σε γλάστρες, ζαρντινιέρες αλλά και σε παρτέρια ή χαμηλούς φράχτες αφού πραγματικά οι Ζίννιες μπορούν να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό πολύχρωμο ...χαλί σε όποιο σημείο στις φυτέψετε. Ανάλογα με την ποικιλία το ύψος του φυτού μπορεί να φτάσει έως το ένα μέτρο,  τα πιο συνηθισμένα όμως είδη δεν ξεπερνούν τα 30-40 εκατοστά. 

Σε πολλές ποικιλίες τα εντυπωσιακά λουλούδια της Ζίννιας σε όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου, κίτρινου, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, λευκού, μοιάζουν με μικρές ντάλιες.  
Ο πολλαπλασιασμός της γίνεται με σπόρους που μπορείτε να μαζέψετε από το κέντρο των λουλουδιών όταν αυτά ξεραθούν και να τους φυτέψετε αρχές της άνοιξης. Ακόμη κι αν αφήσετε τους σπόρους να πέσουν στο χώμα στο σημείο που έχετε φυτέψει Ζίννιες την επόμενη άνοιξη θα εμφανιστούν νέα φυτά. 
Φυτό καθόλου απαιτητικό σε φροντίδες με την προϋπόθεση ότι θα του προσφέρεται τακτικά το νερό που έχει ανάγκη. Τις ιδιαίτερα ζεστές περιόδους του καλοκαιριού η Ζίννια έχει ανάγκη από πότισμα καθημερινά, σε κανονικές συνθήκες κάθε δύο μέρες. Κατά την διάρκεια του ποτίσματος φροντίστε να μην βρέχεται το φύλλωμα, αφού η  υγρασία στα φύλλα της ευνοεί την εμφάνιση ζιζανίων-ασθενειών. 
Για να σας χαρίσει την πλούσια ανθοφορία της η Ζίννια έχει ανάγκη από ήλιο, φυτέψτε σε θέσεις με έντονη ηλιοφάνεια τουλάχιστον για 5-6 ώρες την ημέρα. 
Για να ενισχύσετε την ανθοφορία της κόβετε τακτικά τα ξερά λουλούδια και φύλλα στο κάτω μέρος του φυτού. 
Τα λουλούδια της Ζίννιας διατηρούνται για πολλές εβδομάδες ενώ είναι πολύ όμορφα και σε βάζα που επίσης αντέχουν για αρκετές ημέρες.